Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

ja sam nekada mislila kao mono, sama zamisao da on dodiruje neku drugu zadavala mi je fizicku bol. da oprostim prevaru, ma nikada :rofl:
a tada me je taj on prevario, zaljubio se, stagod, dosao i rekao. i znate li sta sam ja uradila? pogazila sam sve u sta sam verovala i odlucila da ga vratim. i da, vratila sam ga - trajalo je, ali sam ga vratila (znam i trenutak kad je ponovo bio moj, nekih mesec dana posle naseg pomirenja).
secam se i trenutka kad sam bila na ivici da prevarim (to sto nisam, to je samo sticaj okolnosti, da su okolnosti bile drugacije - bih), iako sam ludo ludo ludo volela.

sve je to bilo pre braka i valjda sam mm-a upoznala kao drugacija osoba. a u braku smo prosli gore stvari od prevare (nju valjda nismo i nadam se da necemo, ali ako se ikad desi - hendlovacemo je prema okolnostima, verujem i ne kao smak sveta).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Elanor

jos nesto - nekada sam mislila da je muskarac koji oprosti prevaru mlakonja :rofl:
sada mislim suprotno :innocent:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

Quote from: Elanor on March 05, 2012, 02:09:29 PM
ja sam nekada mislila kao mono, sama zamisao da on dodiruje neku drugu zadavala mi je fizicku bol. da oprostim prevaru, ma nikada :rofl:
a tada me je taj on prevario, zaljubio se, stagod, dosao i rekao. i znate li sta sam ja uradila? pogazila sam sve u sta sam verovala i odlucila da ga vratim. i da, vratila sam ga - trajalo je, ali sam ga vratila (znam i trenutak kad je ponovo bio moj, nekih mesec dana posle naseg pomirenja).
secam se i trenutka kad sam bila na ivici da prevarim (to sto nisam, to je samo sticaj okolnosti, da su okolnosti bile drugacije - bih), iako sam ludo ludo ludo volela.

sve je to bilo pre braka i valjda sam mm-a upoznala kao drugacija osoba. a u braku smo prosli gore stvari od prevare (nju valjda nismo i nadam se da necemo, ali ako se ikad desi - hendlovacemo je prema okolnostima, verujem i ne kao smak sveta).
ja sam takodjer u vezi iskusila kojekakve prevare,pa onda kapiras...a ne,ta cu biti samo ja :rofl: i sl.,ali ja to sve sada gledam drugacije...nego,kako si uspela prevazici to sve...kako verujes,a ne pitam ovo zato jer je on imao sex sa drugom osobom!? mislim,ja nema sanse da bi mogla,kao sto i nisam...bilo je pokusaja sa njegove strane,da se kao vratimo na sta je bilo blabla,ali jok...ma ja ne znam jel to moguce,ali ja sam prestala da ga volim tog trena kad je priznao...totalno se ohladila...mozda je jednostavno bilo trulo kako god :ces:

monochrome

Quote from: Elanor on March 05, 2012, 02:11:54 PM
jos nesto - nekada sam mislila da je muskarac koji oprosti prevaru mlakonja :rofl:
sada mislim suprotno :innocent:

ali sta oprastas???
kapiras...sta mi tu zapravo treba da oprostimo :rofl:

Saska

ovo je jedna od stvari gde je teorija i praksa nebo i zemlja i po mom misljenju tek kad se stvarno desi znas dokle si spreman da ides...

Finalina

Nisam sklona tako nekim fantazirajucim razmisljanjima i zamisljanjima. Dovoljna mi je ova moja sumanuta intuicija koja i muve u letu 'vata, ali je ipak sva sreca u tome da kako sam starija ne pogadja me fatalistički ono sto vidim i znam ... zapravo, sve dok se ne ispostavi da postoje tajne sve je u redu da postoji ... valjda su nam svima strasna iznenadjenja, lazi i sve ono sto coveka ubija i vezu unistava .... ako se razumemo ...

Quote from: Saska on March 05, 2012, 02:19:12 PM
ovo je jedna od stvari gde je teorija i praksa nebo i zemlja i po mom misljenju tek kad se stvarno desi znas dokle si spreman da ides...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
) ... za sve ostalo, kako mi se cini, bice vremena jer sada muz ima devojku :D  , onako neobavezno, kako kazu  :lol:  ... i krug ce se valjda zatvoriti, uskoro  :innocent: ... oni se zapravo vole i dugo su zajedno, ali naisli su na nerazumevanje kada je njoj bilo beskrajno tesko i u braku ona u tom periodu nije mogla da nadje utehu jer je on pokusao, valjda u najboljoj nameri,  da minimalizuje njene dozivljaje radi tragicnog gubitka u porodici i potpuno je ostavio nespokojnom da se izbori sa svim tim ... da ih ne znam mislila bih da su nenormalni, ovako vidim da u nenormalnim situacijama ponekad ostati normalan i nije moguce ... u ovoj prici nije bilo okretanja ledja i zelje za povredjivanjem, a ni prevara nije krenula kao neka tajnovita prica vec je od pocetka sve bilo sa otvorenim kartama ... teska prica, ali kao u filmu, na duhovit nacin vodjena sa njihove strane prema ostalim ljudima.... niko nije bio u drami, samo smo svi bili u čudu, a ja još uvek malkice ....

Lani

Tačno zamišljam kako bi me mm skalpirao da mu predložim menage a trois s mojim novim dečkom. :rofl: A i ja njega u obrnutoj situaciji.  :lol:

martina

Quote from: Saska on March 05, 2012, 02:19:12 PM

i ja mislim

i mislim da jako zavisi od okolnosti

inace, da se vratim na temu porodica: kad kazem porodica, ne mislim na porodicnu jedinicu samu protiv svijeta. mislim da na to da ja o svom muzu odavno mislim kao o rodbini...
i mama te povrijedi, pa ti je i dalje mama i volis je...
e sad, muza mogu teoretski da promijenim, isto kao i on mene, ali on je i dalje porodica, otac moje djece... za mene brak traje i poslije seksa

i mislim da smo, i pored toga sto smo u braku, porodici, ipak i dalje ljudi svako za sebe. neke stvari se dese samo jednom covjeku, i treba to imati u vidu. nekad su ljudi u stanju da sagledaju posljedice, ali nekad ih ophrve nesto... ljudi smo, od krvi i mesa, i ja to prihvatam kao - sposobni da povrijedimo blizne i bez zlih namjera.

i da, nekad je za porodicu bolje da se ljudi razvedu. ja ne mogu da zamislim situaciju gdje iskreno mm ne zelim sve najbolje. znam biti bijesna, znam da se naljutim, znam da pomisim: ma koji meni k... sve ovo treba, odoh... ali to je bijes... u stvarnosti je on meni najbolji prijatelj, neko ko zna sve o meni a da mu pola toa nisam ni rekla, bio sa mnom u najtezim i najljepsim trenucima mog zivota... to uvijek ostaje, kakvu god mi neku buducu oluku donosili o nasim zivotima... sigurno ne bih htjela da bude sa mnom i bude nesretan

i ima ljudi koji se razidju kao ljudi... mislim da se moze.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Finalina

lani, dala sam primer necega nad cim se i dalje cudim kako sam razumela, ali stvarno je pozitivna prica u pitanju
Quote from: Lani on March 05, 2012, 03:06:36 PM

Quote from: martina on March 05, 2012, 03:15:01 PM

inace, da se vratim na temu porodica: kad kazem porodica, ne mislim na porodicnu jedinicu samu protiv svijeta. mislim da na to da ja o svom muzu odavno mislim kao o rodbini...
i mama te povrijedi, pa ti je i dalje mama i volis je...
e sad, muza mogu teoretski da promijenim, isto kao i on mene, ali on je i dalje porodica, otac moje djece... za mene brak traje i poslije seksa

slazem se i sa ostalim, ali ovo bih da izdvojim

maxic

Mog jutarnjeg posta nema...

Martina ti kao Mima u Budva na pjenu od mora  : "pusti zenu, zena je svojta" :lol:

I negdje si u pravu, ne znaci da se ljubav gasi, ali u teoriji, gasi se povjerenje. To bi mene kopkalo.

Ja cak mogu spojler pricu da razumijem, ali otvorene karte meni  tu igraju glavnu ulogu. Koliko god suludo bilo, svi su tu pristali na te uloge.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

I ja ovako ko Saska, ne znam jesam li pre komentarisala.Mada sam bliza tome da ne bih mogla da oprotim.

A Senka je pomenula nagone, zar ti nagoni ne mogu da se zadovolje sa trenutnim partnerom?

Elanor

fina, kako volim kad se ti na istoj temi slozis sa tri potpuno oprecne stvari :lol:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Quote from: Unabebili on February 09, 2010, 08:34:33 PM
Zivi smo ljudi , desva se i jedno i drugo, i kod oba pola.

Najteze bi mi pala prevara u ljudskom smislu.

Dodji, kazi...pa da vidimo gde smo. :zlocka:
Vazi i obrnuto.

S godinama, dosta sam olabavila po svim pitanjima. :rofl:

isto mislim i sad, samo da dopunim da sam s godinama postavila sebi drugacije parametre u prioritetima

i dalje  se uzdam u svoju samokontrolu, kao i njegovu, te u zrelost ovih godina

inace sve sto sam mogla da dozivim na ovu temu, desilo se  :rofl:
i sa ove distanece, nek se desilo, mnogo sam naucila o svemu i svacemu, a ponajvise o tome koliko je covek bice polozno promenama

nekad sam bila sjajan teoreticar sa kristalnim stavovima na ovu temu , u medjuvremenu sam avanzovala u stav "nikad ne reci nikad" - za bilo sta u zivotu

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

Quote from: cici on March 05, 2012, 04:31:32 PM
I ja ovako ko Saska, ne znam jesam li pre komentarisala.Mada sam bliza tome da ne bih mogla da oprotim.

A Senka je pomenula nagone, zar ti nagoni ne mogu da se zadovolje sa trenutnim partnerom?

Mislim da misli na nagon za menjanjem partnera ne na seksualni nagon. :think: