Seksualna ili emocionalna prevara, šta je gore?

Started by senka, February 09, 2010, 07:09:01 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

monochrome

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

cici

http://www.lisap.it/pages/prodotti.php?lang=_eng&cat=26&prod=1

Ovo je odlicno, ima kod Cvrleta.Resava mi taj problem ucebanosti jedne strane, jedino sto se ne koirsti posle svakog pranja nego jednom u 7-10 dana.U pocetku mozes i malo cesce.

cici

monochrome

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

MissL

primenjivo je :rofl:
edit: ovo cicino iliti cvrletovo
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

monochrome

cici

monochrome

ajd' ostacu jos malo...ne da mi se navlacit'

Lani

Gaće joj za posao ne trebaju.  :baba: :lol:
Ja moram da priznam... danas kršim dijetu sve u šesnaest.  :girl_cray:

senka

moja omiljena je da "ništa nije kao što izgleda"

I mislim da je moguće zaljubiti se bilo kad i mislim da je moguće udenuti prevaru u svakodnevni život bez problema,
nađemo mi vremena i za mnogo gluplje stvari od toga,
upišemo dete na 6 aktivnosti i za sve nađemo vreme, ali se tako osećamo kao dobar roditelj i čovek i samoljubivo hranimo svoj ego,
ako se prepustimo trenutnim strastima mi smo odvratni i prljavi i izjeda nas osećaj krivice.

Svi imamo nagone sve vreme, samo su nam potrebni okidači  i pitanje da li ćemo im se prepustiti. Naravno da snagom volje možemo pripadati jednoj osobi do kraja života, ali to ne znači da nismo bili u iskušenju ili da naša podsvest sve te iskrice i signale nije mazohistički ugušila ili da jednostavno nismo želeli da vidimo i priznamo da smo "živ čovek" i da to svakom može da se desi. Tada ćemo za sve to što nam se dešava naći razumno i moralno prihvatljivo objašnjenje ili otići u krajnost i apsolutno negirati. Negirati sebe. I eto neurotika na sve strane.
Jedno je izabrati put kojim ćeš ići, a drugo je negirati da nešto postoji u svima nama.

Druga strana medalje u ovom evolucijskom begu od pećine i životinja su autoimune i psihosomatke bolesti. Cena mora da se plati.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

monochrome

Quote from: senka on March 06, 2012, 12:21:38 PM
moja omiljena je da "ništa nije kao što izgleda"

I mislim da je moguće zaljubiti se bilo kad i mislim da je moguće udenuti prevaru u svakodnevni život bez problema,
nađemo mi vremena i za mnogo gluplje stvari od toga,
upišemo dete na 6 aktivnosti i za sve nađemo vreme, ali se tako osećamo kao dobar roditelj i čovek i samoljubivo hranimo svoj ego,
ako se prepustimo trenutnim strastima mi smo odvratni i prljavi i izjeda nas osećaj krivice.

Svi imamo nagone sve vreme, samo su nam potrebni okidači  i pitanje da li ćemo im se prepustiti. Naravno da snagom volje možemo pripadati jednoj osobi do kraja života, ali to ne znači da nismo bili u iskušenju ili da naša podsvest sve te iskrice i signale nije mazohistički ugušila ili da jednostavno nismo želeli da vidimo i priznamo da smo "živ čovek" i da to svakom može da se desi. Tada ćemo za sve to što nam se dešava naći razumno i moralno prihvatljivo objašnjenje ili otići u krajnost i apsolutno negirati. Negirati sebe. I eto neurotika na sve strane.
Jedno je izabrati put kojim ćeš ići, a drugo je negirati da nešto postoji u svima nama.
Druga strana medalje u ovom evolucijskom begu od pećine i životinja su autoimune i psihosomatke bolesti. Cena mora da se plati.
ma ima u svima nama stosta,ali zato imamo ovaj ceo divan zivot,da se sredjujemo,gradimo,a mozda ce trebati  za tamo neki drugi :)

Lani

Ma OK senka, znaš kako se kaže, to each his own.  ;)
Ja i dalje biram da negiram sebe i da snagom volje budem monogamna, valjda neće biti sad baš nekih groznih posledica.  :crazy: I biram da ne verujem u to da se maltene celokupno moje bitisanje i ono što me definiše kao ljudsko biće vrti oko polnog nagona i da potiskivanje istog dovodi do psihosomatskih i autoimunih bolesti, po mom mišljenju to je krajnje proizvoljan i površan pogled na stvari. :innocent: