Vežbanje koje se meri minutima

Started by AnaK, May 02, 2009, 12:37:33 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Quote from: Dacko on April 10, 2016, 06:38:59 PM
Pa bez šale, kad bi svaka od nas radila i samo tu laganu petominutnu gimnastiku svakog dana, verujem da bi bilo neke dobrobiti za kičmu, kolena, generalno stanje organizma. A plus što kad se navadiš da malo vežbaš, organizam luči endorfin posle treninga.
:good:
Ja se preporodim kad radim Tibetance, koliko god malo i sa pauzama, mnogo mi znaci ... a ne radim nista vec neko vreme  :crycry:
Dacko, samo ti izvoli, navijam za uzurpiranje i animiranje :clapping:
Da, svidjaju mi se i one sto je AnaK postavila na drugoj temi  :good:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dacko

E sad mogu sebi da stavim i ovo  :diva:
Uradila sam drugi nivo Džilijeninih vežbi i živa sam. Radi se o ovima:
https://www.youtube.com/watch?v=ZEz0VGxsiqc&nohtml5=False

I što je najlepše, mnogo sam se manje sad namučila s njima nego prvoga dana sa prvim nivoom. Morala sam da dve najteže vežbe prekinem pet sekundi pre kraja kako bih uhvatila vazduh, ali osim toga sam ih uradila po propisu i u kontinuitetu.
Što se dosadašnjih rezultata tiče, nisam oslabila ni gram, već samo deo masnoće pretvorila u mišiće, tako da izgledam malo bolje, ali još ni blizu onom što sam zacrtala. Sreća je što sam sebi ostavila stvarno dug rok za zatezanje, pošto očito da treba malo više vremena ukoliko nema odricanja od sladoleda i tako toga. :girl_haha:

AnaK

Janko 23.7.2002.

emge

Ja sam danas vozila rolere 50ak min, oko 8km :diva:

Dacko

Bravo, Emge! :clap:

Uradila sam i danas drugi nivo Dž. vežbi, fino mi je išlo, a kao dodatak samo onaj jedan set za stomačne mišiće, ali sad hodam kao Toša, automatski čerupač pilića. :lol:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dacko

Toša se prijavljuje. Polumrtva sam, danas me je toliko sve bolelo da sam baš bila voljna da napravim dan pauze, ali mi mali motivator nije dao, pa sam se snašla tako što sam opet malo ispremeštala setove i tako se dobro zagrejala pre najtežeg, te mi samo vežbanje nije teško palo, ali zato ću sad puzati po kući do kraja dana.
Ipak, rezultati se pomaljaju polako: posle 14 dana obim struka sužen za 6 cm, a bokova za 3 cm.

emge

wow kakvi rezultati :respect:

po koliko minuta radis ujutro, a koliko popodne?

Lani

Dacko

Poslednja četiri dana sve sam spojila u jedan popodnevno-večernji set od ukupno 40 minuta, što će reći 5 minuta zagrevanja (to su one koje si ti isprobala), Džilijenin drugi nivo (to je oko 26 minuta) i vežbe za stomak s onom plavušicom (9 minuta). Izbacila sam sasvim petnaestominutne šetačke vežbe zato što je lepo vreme pa svakog drugog dana idem u običnu i znatno dužu šetnju.
A rezultati jesu dobri, gledam beleške od prošle godine pred letovanje, tad mi je trebalo dvostruko više dana za ovaj napredak, s tim što dalje od toga nisam ni išla, tek koliko da mi ne bude neprijatno u kupaćem kostimu, ali sad mi nešto mnogo prija ta aktivnost (mislim prija mi psihički, telo me boli samo tako) i stvarno se osećam podmlađeno i lepše sebi izgledam.

Kad pomenuh beleške, hoću li ispasti veći ili manji štreber ako kažem da je razlog za to što uopšte imam beleške sa telesnim merama i dnevnim vežbanjem od proteklih godina to što je u pitanju fajl u koji unosim i sve ostale dnevne poslove, koliko sam kog dana, nedelje, meseca uradila i zaradila, kako bih imala i evidenciju o uplatama i motivaciju za rad.

emge

a koliko si vremenski vjezbala do sad, kad si bila na prvom nivou? da mozda probam i ja, mada ne smijem da obecam :nokti:

a volim sto si streber, ako, onda znas sve fino i jasno da nam kazes :clap:

Dacko

Pa kad sam bila na prvom nivou zapravo sam vežbala više minuta u toku dana, to jest jedan sat, ali u dva navrata: jedan set je bio Džilijenin prvi nivo, a drugi je bio kombinacija ona tri linkovana videa (zagrevanje, stomak, šetnja od jedne milje). Tebi koja voziš rolere i aktivna si uopšte ne treba to nabijanje kondicije u vidu drugog seta koje je meni bilo neophodno, tako da mislim da možeš slobodno da kreneš samo sa Džilijeninim prvim nivoom: to je u suštini svega osamnaest minuta ozbiljnog ali neprekidnog vežbanja (meni prva dva dana nije ni bilo moguće da izvedem neprekidno, morala sam da hvatam vazduh), ostalo vreme ide na zagrevanje i na istezanje. Po njenom programu nikakvo dodatno vežbanje nije potrebno da bi se došlo do rezultata, nego pošto je meni stomak slaba tačka, ubacila sam i onaj Rebekin video koji sam radila prošle godine i bila zadovoljna njime. Osim toga, pošto je Dž. htela da sve bude što kraće vremenski, stekla sam utisak da me sve toliko boli zato što se ne zagrejem dovoljno (pošto sam njen set radila kao prvi), i otud sad dobitnom kombinacijom za prvih deset dana smatram pet minuta zagrevanja (bilo kog, nego je meni zgodan onaj video koji sam postavljala) pa tek onda Džilijen.

emge

AnaK

Janko 23.7.2002.

Margarita

dacko, svaka cast!
ja sam pocela da koristim stepenice na poslu, toliko od vezbanja :-[