Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

emge

Dobro su se sjetili, mada ja mislim da ga daju i više nego što treba. Malo ga kod nas smatraju čarobnom vodicom.

Ja ga nisam pila ni sa Martom ni sada, valjda sam imala sreće.

Saska

da, kod nas su ti lekovi za održavanje trudnoće k'o dobar dan.
al' dobro je da registovaše lek, zbog žena kojima treba.

disco2000

Quote from: Pepi on March 17, 2010, 01:27:49 PM
Ne znam da li ste videle vest da je utrogestan napokon registrovan u Srbiji  :)
http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?page=utrogestan

A meni su demantovali u apoteci i naplatili 1050...

Saska

a, pa mora Službeni glasnik, pa 8 dana, pa rok za žalbe, pa dok se svi obaveste  :crazy:,

disco2000

A u medjuvremenu su podigli cenu za 100 din, hahahaha

Pepi

Da opelješe  još nekog dok mogu  >:(

disco2000

Ja poslala onog mog da kupi i jos ga ubedjujem da ce biti upola cene, hahaha
U apoteci, kao: "Nikad culi"...

Lani

Quote from: emge on March 17, 2010, 02:02:34 PM
Dobro su se sjetili, mada ja mislim da ga daju i više nego što treba. Malo ga kod nas smatraju čarobnom vodicom.

Ja ga nisam pila ni sa Martom ni sada, valjda sam imala sreće.

Isto mislim. Ja sam ga pila u obe trudnoće, tj. još ga pijem.
Ostalo mi je za još jedno 2 nedelje (pijem samo jednu dnevno) i kad ispijem to baš ću da pitam dr da li da nastavljam, nadam se da neće biti potrebno.
Kapiram da on ima neku funkciju u prvom trimestru, da pomogne da se održi trudnoća, tad je i najveći rizik od spontanih itd. ali ne znam posle u drugoj polovini trudnoće kakva mu je uloga.

disco2000

Slicno sam razmisljala dok se nisam nasla u ovoj situaciji :)

Lani

Ja sam sinoć imala užasnu paniku, malo sam prokrvarila (ni blizu tako mnogo i dramatično kao sa Ivom, ali ipak...). Sreća pa mi je brat još uvek bio u porodilištu pa sam otišla do njega da me pogleda i sve je OK sa bebom. Raste i uživa :love32:
Ne znamo zašto mi se to desilo  :( Niti sam imala neki naporan dan juče, niti bilo šta. Zasad je odlučio da mi ne menja terapiju, da ne pojačava utrogestan pa ćemo videti.

Grlim vas sve  :bighug:

stacka

Uh, Lani, mogu da zamislim kako ti je bilo :bighug: Cuvaj se, ako treba bolovanje - bolovanje. Mazi mrvicu :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ja sam na bolovanju već neko vreme.  ;) Imala sam neke situacije na poslu pa sam se sklonila.
Ali zato nesmanjenim pa i gorim tempom radim kod kuće.  :hm: Malo ću da oladim, ovo mi je znak. 

Summer

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Gost51

Quote from: Lani on March 18, 2010, 07:53:26 AM
Ja sam sinoć imala užasnu paniku, malo sam prokrvarila (ni blizu tako mnogo i dramatično kao sa Ivom, ali ipak...). Sreća pa mi je brat još uvek bio u porodilištu pa sam otišla do njega da me pogleda i sve je OK sa bebom. Raste i uživa :love32:
Ne znamo zašto mi se to desilo  :( Niti sam imala neki naporan dan juče, niti bilo šta. Zasad je odlučio da mi ne menja terapiju, da ne pojačava utrogestan pa ćemo videti.

Grlim vas sve  :bighug:
lani :bighug:
jedan urtogestan mi je nekako cudna terapija
il treba il ne treba?

da sam znala da sam trudna kada sam u januaru onoliko krvarila
svisnula bih u momentu
srecom, to oooobilno krvarenje, odnosno ugrusci nema nikakve veze sa mojom dijagnozom
onakvo krvarenje nikad necu zaboraviti

Lani

Ni ja sa Ivom  :(
Jackie, pijem ja pored utrogestana i lek dufaston 3 x dnevno (to je isto da se nadomesti manjak progesterona).