Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

emge

Marty, i tebi je cica karlično okrenuta?

Ma, kažu da se kod druge trudnoće jako dugo vrte i kasno skrase u položaj za rađanje.

disco2000

Kralicno je, valjda i dalje, nisam ostetila da se okrenula, inace se samo migolji, nema nekih akrobacija... Laki se bio okrenuo pocetkom sedmog, spustio na karlicno dno, i nije mrdnuo do kraja.

emge

Marta se u petom bila okrenula karlično i tako stajala do kraja.

Ova beba je u 22. nedelji bila poprečno, u 25. je bila glavom na dolje, u 30. nedelji (prije 3 nedelje) je bila karlično. Da li se u medjuvremenu još premetala ne znam, danas je malko dijagonalno, rekla bih.

Znači, momak se širi samo tako. Kaže doktorka danas "ovo će biti mamin sin, nekako mi je sav čvrst" - ne znam šta to znači :)

EDIT: greška, Marta je bila okrenuta glavicom na dolje.

Lani

Mamin sin :girl_in_love:
Meni se Iva prilično kasno okrenula ali nema šanse sad da se setim kad.  :think:

disco2000

Marta je bila karlicno okrenuta na rodjenju?

Despina

emge ima jos vremena, Sonja se tek pred sami kraj okrenula.
A, L, S

emge

Greška Marty, Marta je bila glavicom okrenuta.

Nemam pojma šta pišem :-[

stacka

Emge, ne moze UZ da se zakaze putem telefona, mislim da sam ti to vec rekla. :think: :think: Mora da se odnese uput i na njemu ti oni zapisu kada ti je UZ. Sreca pa ne moras licno, moze neko drugi umesto tebe.
I Aleksa i ova mala su se bas rano okrenuli glavicom na dole :)
Ja dilema oko izbora porodilista nemam.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Saska

meni su oboje bili okrenuti glavom nadole rano, kod Jove ne znam tačno, jer onda nisam išla toliko na uz, ali znam da me je šutirao u rebra čim je malo ojačao, da nisam mogla da dišem.

Ova beba mi zasad stoji nekako poprečno, glava mu je ispod desnog rebra, a noge negde kod bešike. Tako ga i osećam, poprečno sa ponekim šutom u bešiku. I ja se nadam da će da se okrene na vreme.

Ovih dana kako je olepšalo, rešila sam da šetam svako veče i ustanovila da ne-da-nemam-kondicije, nego to nije normalno. Pređem 10 stepenika i ne mogu da dišem. I onda malo vratim film i setim se da ja godinama hodam max 15 min dnevno i to od parkinga do kanc ili stana i po tržnim centrima  :D i ponekad vikendom negde po prirodi do prvog kafića  :hm:

od sad svako veče - šetnja  :pioneer:

Gost51

joj one su vec pred porodjajem :girl_in_love:

sinoc sam sanjala da sam rodila veliku kovrdzavu djevojcicu

disco2000

:love32:

Ja ne mogu ni ruke da dignem iznad glave, toliko sam slaba...

Saska

Quote from: Saska on April 14, 2010, 11:55:41 AM
šta vam je to uslovljavanje, vidim obe ga pominjete

sad sam ukapirala šta je uslovljavanje-stvaranje uslovnog refleksa (ruska škola - šta bi mi bez braće  :) )

naleteh na neki tekst, pa mi malo jasnije

nego, jel vi idete na vežbe?

ja ne, ne znam ni kad bih išla

stacka

Ne idem :girl_cray: ne odgovara mi termin, a tako bih rado, bar na jedan cas, cisto da se podsetim  :'(
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Saška, ja sam bila jednom da slušam.
I rado bih opet otišla, makar da slušam. Vidjeću da uklopim nekako.
Imam još 3 ponedeljka u firmi, od kojih jedan neradni. Možda odem kad krenem na porodiljsko, tad ću imati vremena :lol:

Saska

Quote from: emge on April 29, 2010, 11:58:54 AM
Saška, ja sam bila jednom da slušam.
I rado bih opet otišla, makar da slušam. Vidjeću da uklopim nekako.
Imam još 3 ponedeljka u firmi, od kojih jedan neradni. Možda odem kad krenem na porodiljsko, tad ću imati vremena :lol:

a jesu li ti tražili uput?

ja sam mislila da idem samo da slušam, malo mi je suludo da ja koja sam apsolutno fizički neaktivna u normalnom stanju, sad odjednom u osmom mesecu počnem da fizički vežbam (bez obzira koliko lagano to bilo).