Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

U Zemunu je onda full. Prvo su obične vežbice pa uslovljavanje pa vežbe disanja a na početku se čitaju pisma, tj. priče s porođaja. A posebno ima škola roditeljstva gde patronažne sestre pričaju o nezi deteta, grudi i sl. Sasvim OK je to organizovano.
Vežbice su bile dva ili tri puta nedeljno (kako hoćeš) a škola roditeljstva jednom nedeljno.

Saska

šta vam je to uslovljavanje, vidim obe ga pominjete

Lani

Ma to ti je čitava priča od jedno sat-dva gde te provede kroz ceo porođaj, od toga kad se kreće u bolnicu tj. koji su znaci porođaja, pa šta se radi kad stigneš i u sobi za pripremu, kad se ide u salu, koje sve postoje vrste kontrakcija, kako ih prepoznaješ, kako izgledaju naponi... i tako sve do samog kraja, kroz sve faze porođaja.
Mi smo svi morali da znamo sve to napamet.  :crazy: Propitivala nas babica.

emge

Vidjela sam da propituje i u ovom DZ.

Najsmješniji mi je savjet: "vi recite doktoru da ste obučeni, da ste završili školicu pripreme"
Samo se mislim kako će dr da pomisli "evo je još jedna prepametna, neka se onda sama porodi"

:rofl:

stacka

Dosla sa UZ :girl_in_love:
Gledala stomacic, srculence, prstice, glavicu :love32: a drka prokomentarisala da ima prelepe usnice... i stvarno, cak i na onom obicnom UZ aparatu u DZ se vide da ne poveruje covek  :love32:
Ima izmedju 1900-2100 gr , mamina vejika devojka  :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

Quote from: Marty Maraskino on April 14, 2010, 09:41:23 AM
59,5kg :D
Eto jos 500g i deseti kilogram :rofl:

Ja da sam imala pocetnih 50, ne bih ni brojala kg  :rofl:
Salim se.  ;) Imala sam +14 sa D i +12 sa Sarom. Prvo put mi sve spalo brzo, a posle Sare ostala 2+, pa onda jos 2 dodala dok sam boravila u kucnom pritvoru prvih par meseci...i evo ih, jos su tu, na mom struku  :rofl: Ja mislim da je sve do +15 ok.

Quote from: Lani on April 14, 2010, 10:15:20 AM
Ja isto koliko znam emge je u pravu za godišnji.

Da pitam ja nešto ove iskusnije... Summer, interpreter koje su išle na vežbice u Gradsku. Stvarno nije glupo pojaviti se na vežbama samo jednom ili dvaput da se podsetiš? Pitam jer kad sam bila trudna sa Ivom i išla na vežbe u DZ kod mene, babica nije tolerisala ni izostajanje niti je volela da joj devojke dolaze posle 30. nedelje (tada je već kasno navodno da nauče sve što treba :hm:). Baš je bila onako vojnička atmosfera.  :rofl:
Mada, takva je bila prema prvorotkama, možda je tolerantnija prema ovima što čekaju drugu bebu.  :think:

Interpreter ti je odgovorila, mada ja stvarno ne znam kakva je sad situacija. Ako sam dobro razumela stacku, nasa Slavica je postala glavna sestra, ne znam ko sad vodi vezbe. A kod nje nije bilo nikakvih problema, da dodjes jednom, dva puta, zakasnis, spavas na vezbama i tako  :rofl: Meni je bilo smesno kad sam jednom bila u drugoj trudnoci, ona prica o toku porodjaja, a ja nesvesno klimam glavom, kao: da, da, tako je  :lol:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

stacka

Da, Slavica vise ne drzi vezbe, sada ih drzi Jasna. Ona je menjala Slavicu i ranije kad ona nije mogla. Rece mi Slavica da je super a Summer, srela sam Dusku, ona mi je potvrdila :)
Slavica mi rekla samo da odem i kazem "Ja dosla" :rofl:
Obozavam tu zenu, takav neko je danas prava retkost  :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

Quote from: stacka on April 14, 2010, 01:22:56 PM
Gledala stomacic, srculence, prstice, glavicu :love32: a drka prokomentarisala da ima prelepe usnice... i stvarno, cak i na onom obicnom UZ aparatu u DZ se vide da ne poveruje covek  :love32:
jaooooj  :love32: :love32: :love32:

Summer

Quote from: stacka on April 14, 2010, 01:22:56 PM
:love32: :love32: :love32:

Quote from: stacka on April 14, 2010, 01:54:50 PM
Da, Slavica vise ne drzi vezbe, sada ih drzi Jasna. Ona je menjala Slavicu i ranije kad ona nije mogla. Rece mi Slavica da je super a Summer, srela sam Dusku, ona mi je potvrdila :)
Slavica mi rekla samo da odem i kazem "Ja dosla" :rofl:
Obozavam tu zenu, takav neko je danas prava retkost  :love32:

Super je Jasna. Naravno, Slavica je jedna jedina  :love32: Duska trudna?

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

emge

prevodilica

ok je i Jasna, sećam se i nje par puta je menjala Slavicu, a posle mi je bila na odeljenju kad sam se sa D porodila
jeste, sve do +15 sasvim ok, samo ako ne nabaciš posle, što sam ja izgleda u oba slučaja uradila...a pod parolom "da ima mleka", pa kućni pritvor, pa dođe lepo vreme ali oni bolesni nigde da ih vodiš...:hm:
a da ne kažem da ne bi ni brojala da sam krenula od 50, nego sam krenula od-----
trenutno gledam sobne trenažere
toliko

Saska

Quote from: interpreter on April 14, 2010, 02:22:07 PM
jeste, sve do +15 sasvim ok, samo ako ne nabaciš posle, što sam ja izgleda u oba slučaja uradila...a pod parolom "da ima mleka", pa kućni pritvor, pa dođe lepo vreme ali oni bolesni nigde da ih vodiš...:hm:
a da ne kažem da ne bi ni brojala da sam krenula od 50, nego sam krenula od-----

prokleta istina  :'(  tako sam i ja

stacka

Quote from: Summer on April 14, 2010, 02:04:00 PM
Duska trudna?

Duska se porodila krajem prosle godine, dobila jos jednog dasu :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Lani

Stacka  :girl_in_love: velika bebana  :love32: :girl_in_love: