Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

jel

auuu i mene ste unervozile sa tim pricama o epiziotomiji, a nit sam trudna nit cu   ;)

e drugorotke, kakav vam je bio osecaj kad ste videle bebca prvi put  :love32:
jel su vam odmah stavili na grudi
Vuki je vristao i odmah se smirio kad su mi ga dali odmah cim je izasao
kako sam ga mazila  :girl_in_love: onako smezuranog
My name is Luton, Robin Luton :lol:

stacka

Jao, kad se samo setim :love32:
Prvo sam pomislila da je ruzan i da lici na mog caleta :lol: glavica mu je bila skroz natecena, smrezuran, ma sav mi je bio smesan. Ali osecaj kad su mi ga stavili na grudi... nesto neopisivo. Pocela sam da placem, poljubila ga, sad na tom obrazu ima rupicu kad se smeje :love32: Brzo su ga odneli na sredjivanje... onda neizvesnost, odvratna drka pedijatar i konacno kad su mi ga posle dan i po doneli... ma, najlepsi na svetu, prava mala majusna bebica, niti mi je licio na caleta niti mi je bio ruzan :girl_in_love:. I sad mi je najlepsi na svetu :love32: pitam se kako cu reagovati kad ovu malenu vidim :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

bubi

Quote from: Pepi on June 05, 2010, 12:10:10 AM
Pošto svaki dan zavirim ovde, i sve čitam, ako ikada budem išla na porođaj, sigurno neću biti opuštena  :)

Za sve trudnice  :bighug:
Quote from: Pepi on June 05, 2010, 12:27:40 AM
Emge, šalim se ja  :kiss1: Koliko sam puta ležala na GAK-u i  šta sam sve videla i čula, ne bi ni trebalo da razmišljam o trudnoći...ali znam da je sve individualno, i da se sve zaboravi kad dođe bebica  :)

Lani, ako da Bog, možda se već sledećeg meseca upišem na ove strane  :kiss1:
Pa ću onda da vas smaram pitanjima  ;)

mila moja,
radovacu se sa tobom do neba i mozes me smarati pitanjima i danju i nocu.
a cuvam ti folnu i prenatal vitamine.
a prosledicu ti svu bebi opremicu ako budes htela.
:kiss1: :bighug:

Lani

Iva je bila presmešna, sa belim čuperkom od kose, okruglim licem, debelim obrazima a drala se tako da se ceo sprat orio, najglasnija je bila. :girl_haha: Sad kad gledam te slike iz porođajne sale, mnogo mi je slatka.  :love32: I tad je bila, samo sam tad bila sva sluđena da registrujem uopšte kako izgleda, bilo mi je bitno da je dr rekao da je super bebac i da je sve OK sa njom. :girl_haha:

Opet o epiziotomiji... Verovatno pomaže i negovanje i masiranje tog dela dole neko vreme pre porođaja kako bi bio elastičniji, ali ko sad ima vremena za to.  :hm:
Meni je dr rekao da je koža krenula da se cepa kao da je od papira  :nokti2: i da je zato morao epiziotomiju da se ne bi napravio veći problem.
I razmišljam mogu li sad nekako to da predupredim.  :think:

emge

Marta je posle rodjenja zaplakala samo toliko da ispoštuje proceduru :lol:
Onda je širom otvorenih očiju "posmatrala" oko sebe. Babica koja joj je aspirirala pluća je govorila kako joj je neprijatno. Imala je inače izduženu glavu na tjemenu, to se povuklo za par sati. Kad su mi je dali, prvo sam pomislila kako je smiješna i velika. Sledeća dva sata, koliko je bila sa nama, smo se oduševljavali kako je mirna i kako smo dobro prošli. Naivčine, nema šta :rofl:

stacka

A jeste prepoznavale njihov plac medju drugim bebama kad ih donose sa dohrane?  :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

NenaS

Quote from: stacka on June 05, 2010, 12:11:50 PM
A jeste prepoznavale njihov plac medju drugim bebama kad ih donose sa dohrane?  :love32:
Ti si jos ovde? :bighug:

Jesam, bar sam mislila da ih prepoznajem, sve tri.. :love32:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Da. Bez greške. :love32:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Bila je konstantno sa mnom, pa za to ne znam.
Ali sada kad smo u igraonici, na igralištu i tako to, itekako prepoznam njen plač.

stacka

Zar u NF ne postoji dohrana dva puta dnevno iako je baby friendly? U Gradskoj ima, cisto da se ne iznenadis.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Kako izgleda ta dohrana? Ovdje ima na 3 sata, ali dođe sestra sa lončetom i kašičicama - i hrani samo bebe za koje kažete da im treba. Ne nose bebe nigdje.

stacka

U 2 i u ponoc ih sve pokupe, odnesu u neku zasebnu prostoriju i tamo nahrane. Vrate ih posle nekih pola sata.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Auuu :nokti: Jel mogu da ne dam bebu :D

Ovdje donese to lonče puno kašićica, onda uzme bebu u ruke, jednu kašičicu iz lončeta i prisloni bebi na ista i preko nje sipa polako bebi u usta. Kad završi, tu kašičicu odlaže, tako da je sve fino smišljeno, što se tiče sterilnosti i toga da se bebe ne navikavaju na cuclu.

Noću dohrane nema uopšte, samo danju - ali tada na 3h.

stacka

I ovde je na kasicicu, isti je princip. Gledala sam kako ga hrane kad su ga spustili na poluintenzivnu.
Ne znam da li mozes da odbijes. Na baby friendlyju su posete od 14-15 i to je taman to vreme kad ih one dohranjuju. Posle dohrane donesu bebe da ih vide tate ili ko je vec u poseti.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.