Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

emge

Moja sestra od tetke je imala karlični porodjaj prirodno. Beba je do nekoliko dana pred porodjaj bila dobro postavljena, pa niko nije očekivao da će se okrenuti baš pred porodjaj.
Sam porodjaj joj je prošao dobro, ček nisu stigli ni epidural da joj daju.

Karličan položaj se smatra normalnim, jedino nije dobro kad idu prvo noge, a ne karlica.

Bubi, biće sve OK :bighug: Ako si bila zadovoljna doktorom prvi put, i ovaj put će sve biti ok :kiss1:

bubi

Quote from: Deda on March 11, 2010, 09:14:48 AM
Jao Bubi, moze li da se plati za taj carski  :crazy:
Stvarno me nerviraju ti doktori sto po svaku cenu insistiraju na prirodnom porodjaju,i beba karlicno okrenuta i oni opet prirodno.
O prednosti provincije, sve se moze za pare, doduse o prir.porodjaju u tvom slucaju ne bi ni razmisljali, sto da ih boli glava kad ne mora.
U svakom slucaju  :bighug:

ma poenta cele price sto ja sve to placam.ja sam i isla kod ove privatno i platila svaki pregled i ocekujem da ona napravi "most"izmedju mene i te dr kao sto smo se dogovorili.
to podrazumeva da cu i dr koja me prodja platiti kao sto sam to ucinila i prvi put.
ja znam da kod mene Marfijev zakon vlada i da sve sto moze krenuti naopako krenuce.tako da bi ja bar neke stvari koje mogu da predupredim predupredila.
elem posle prve rizicne trudnoce,dva spontana i mojih godina i nedostatka zivaca ne bih da bilo sta rizikujem sa ovim detetom kad je do sad sve bilo ok.
mrzim da budem statisticki podatak.

elem necu da paranoisem u ponedeljak cu znati sta mi je ciniti.
:kiss1:

Pepi

bubi

Quote from: emge on March 11, 2010, 09:23:28 AM
Moja sestra od tetke je imala karlični porodjaj prirodno. Beba je do nekoliko dana pred porodjaj bila dobro postavljena, pa niko nije očekivao da će se okrenuti baš pred porodjaj.
Sam porodjaj joj je prošao dobro, ček nisu stigli ni epidural da joj daju.

Karličan položaj se smatra normalnim, jedino nije dobro kad idu prvo noge, a ne karlica.

Bubi, biće sve OK :bighug: Ako si bila zadovoljna doktorom prvi put, i ovaj put će sve biti ok :kiss1:

iz tvoje tastature u bozije usi  :kiss1:

Lani

Bubi  :bighug:
Ljudi, ja sam mislila da je karlična prezentacija indikacija za CR i da tu dalje priče nema. Sad prvi put čujem da šalju žene na prirodni porođaj tako. :wacko:

Deda

Poradjaju se na carski milin primadona koje ne zele da trpe bolove  a neku zenu  muce i muce .
Ja za 1.porodjaj , i ako je sve bilo savrseno normalno, nisam dala jednoj dr anesteziologu da ide kuci za svaki slucaj  :lol: , ali nije mi se dalo da budem primadona.  :lol:
Za 2.put me sestra najavila dan ranije- svi su bili psihicki spremni  :crazy:.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Iva

I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

stacka

Vratila se sa kontrole. Tamo je haos. :crazy:
Bebana je super, prevalila je 1kg, ima cak 1022 gr :love32: :girl_haha: , svi nalazi su mi ponovo uredni tako da vise nema potrebe da pijem Aspirin.
Sestra koja me primila kada su krenule kontrakcije u 33oj nedelji sa Aleksom sada radi na prijemu, kakav sam flesbek imala, covece. Srela divnu babicu Slavicu koja je drzala vezbe, sada je glavna sestra, sto se mene tice potpuno zasluzeno. U ponedeljak kod moje drke sa nalazima a onda kuliranje (nadam se) bar 3-4 nedelje.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

bubi

ja samo da vas sve izljubim,da ne nabrajem jer ste mi ama bas sve drage.
sva sam otekla ne licim na sebe.
bas mi je tezak ovaj 9.nocu ne mogu da se okrenem,beba je visoko i svako okretanje u krevetu izaziva mi povracanje.
stacka bravo za rezultate

Xe

Stacka, super za rezultate, bubi  :bighug: jos malo
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Deda

Izdrzi bubi jos samo malo  :bighug:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Summer

Bravo, stacka, super  :bighug:

Bubi, ja tek sad ovo vidim. Ja sam se porodila prirodno sa Sarom, a bila je karlicno (iako sam dr Bojovica svaki put molila za CR, on je smatrao da je "CR ipak operacija koja je dobra samo kad je neophodna, nosi sa sobom brojne rizike, Vi cete se poroditi prirodno bez problema"). Ne mogu reci da sam bila mirna, ali tesilo me sto je moja dr (ginekolog kod koje idem privatno godinama i u koju imam najvise poverenja) imala isto misljenje, kao i moj tetak (koji je btw nevidjen panicar  :crazy:).

Najvaznije je da imas dr u kojeg imas poverenja. Mene je Bojovic na kraju ubedio  ;)

I stvarno je sam porodjaj prosao lakse nego sa Davidom, napon i po i izletela je!! JEdino je zeznuto sto kod karlicnog ne prokidaju vodenjak i  ne djau indukciju, pa otvaranje traaaje. S druge strane tesi sto sve ide bas prirodno!

Drzi se, sad lezi, bice to sve ok  :bighug:

I pozitivno razmisljanje je MUST!!! Nista godine, zivci, traume  :stop: Misli na LUku! Samo hrabro. Ako treba jos koja informacija, tu sam!

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

emge

Evo me :)

Vratila sam se sa OGTT-a. U Višegradskoj je haos. Zovu te u 7:00, da bi išao ne jedan šalter, pa po neki papir u ambulantu 6, pa ponovo na isti šalter sa početka, pa na šalter prijema, pa na šalter odeljenja, da bi test na kraju počeo u 8:30 - i pri tome oni znaju da neće početi ranije :crazy:

Rezultati su mi (ja mislim) OK:
0 min - 4.1
30 min - 7.1
60 min - 7.8
120 min - 6.1
180 min 5.5

Vidjećemo šta će dr da kaže, ali koliko sam tražila referentne vrijednosti, čini mi se da je ovo OK.

Gost51