Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Pa idi tamo na onu našu temu o tome šta poneti u porodilište.  :girl_haha:
Zar se nismo tamo složile da je svega npr. pet stvari neophodno, ostalo sve može naknadno da se donosi?  :girl_haha:

Despina

Quote from: cici on May 09, 2010, 03:54:49 PM
Polako, treba više vremena da spadne stomak posle drugog porodjaja.
a poslije treceg :girl_haha:
Imenjak pravi medenjak :love32:
A, L, S

stacka

Quote from: Lani on May 09, 2010, 04:03:02 PM
Pa idi tamo na onu našu temu o tome šta poneti u porodilište.  :girl_haha:
Zar se nismo tamo složile da je svega npr. pet stvari neophodno, ostalo sve može naknadno da se donosi?  :girl_haha:

Evo me, upravo sam je prelistala uzduz i popreko :girl_haha:
Ne mogu jos da se poradjam, resila sam, nisam jos kupila gumene papuce i Lanolin :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Uh, boli me stomak, nisko, kao da treba da dobijem, kako me to nervira :(

disco2000

Lanolin - nisam videla u Liliju da imaju bilo sta iz te kolekcije (Multimum, bese?)

stacka

Jes. Ja nisam ni pomisljala da trazim tamo, znam da sam kupila prosli put regularno u apoteci :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ali zato imaju neku drugu kolekciju...
Naravno, lanolin i komprese bas te i nijedne druge...

Lani

Bilo je toga i u Aksi, znam da sam ja kumi uzimala pre par meseci.
Lanolin je koštao oko 1.200  :crazy: ne znam da li je u apotekama možda povoljnije.

Saska

jbt, ja k'o da nisam rodila dvoje dece?!

za sta sluzi lanolin i sta su to komprese?

Lani

:nesvest:

Lanolin je mast za mazanje bradavica, koja pomaže da se spreči pucanje kože, pa samim tim i bol, ragade i sl. Nadoknađuje prirodnu mast bradavica koje se zbog dojenja isušuju i onda ako se ne mažu lakše pucaju i povređuju se. Stavlja se pre svakog dojenja.

Lani

Otvoriću ja temu o bebećim i trudničkim potrepštinama. Svakako nam treba jedna.  :)

disco2000

A komprese su od aloje, korisitila sam ih kad su se ragade vec pojavile, bukvalno su nestajale izmedju podoja (i pojavljivale se odmah nakon :crazy: )...

disco2000

Quote from: Lani on May 09, 2010, 04:33:49 PM
Otvoriću ja temu o bebećim i trudničkim potrepštinama. Svakako nam treba jedna.  :)
Da, koja kozmetika, pelene, gde kupiti :crazy:
Jaooo, ubi me gnezdjenje :lol: ili sto bi rekla moja majka "raskvocala sam se" :rofl1:

Saska

ragade su mi prvi put predstavljale problem, bolelo me, krvarilo dok se nisam navikla, drugi put sam imala znatno manje problema i znatno su krace trajali

Lani

Ma ja sebi ne mogu da oprostim što sam za te stvari čula kad je već bilo kasno (tj. kad su se već pojavile ragade). O svim drugim stvarima sam vodila računa a za dojenje sam valjda mislila da će sve biti Ok šta li...
Komprese sam prvi put videla u porodilištu a lanolin na svu muku nije mogao skoro nigde da se nađe. Jadan mm je obio ceo grad tih dana. :crazy:
Sad svega toga na sreću ima na svakom koraku.