Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Quote from: Saska on June 01, 2010, 08:38:19 AM
ova moja dr iz doma zdravlja je bas striktna po tom pitanju, mada termin je vrlo rastegljiv pojam  :)
Meni je trazila gestacionu starost procenjenu prema UZ...

emge

da dodam, ja sam sa Martom tražila porodiljsko da mi otvori što kasnije, jer se UZ termin i termin po ciklusu nisu poklapali. Međutim, našli smo se na pola, popustila je za 3 dana - otvorila mi je 25 dana prije termina. I tad je rekla da se nada da niko to neće da vidi i da neće da joj prave problem.

A, ako te u firmi nađu da radiš u ovih zadnje 4 nedelje, koliko su mi objasnili firma može da snosi neke posledice.

Ovaj put sam bila pametnija, pa sam joj prijavila fake zadnji dan ciklusa (nekolika dana kasnije). Na UZ je konstatovala da je beba naprednija za dan :girl_haha: , ali mi je porodiljsko otvorila po tom danu ciklusa.

stacka

Quote from: AnaK on June 01, 2010, 08:44:07 AM
Ja se nadam da Stačka spava, pošto je budilnik kod bake & dede  :girl_in_love:

:girl_haha: Upravo ovako.

Meni je sa Aleksom bilo otvoreno 45 dana ranije jer sam zaglavila u bolnici na odrzavanju a pre toga sam zbog bolnice vec bila na bolovanju pa me smaralo da cimam ivana da ide po komisijama. Sad mi je sve vreme racunala termin 8. jun a na zadnja dva pregleda je racunala da je 7. jun i otvorila mi 28 dana pre njega :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Maki

Stacka,priblizilo se :dance1:.Meni je sa Sofijom ispao cep 2 nedelje pre porodjaja u 33.Samo sto niko nije sumnjao na to,vec da krvarim pa je nastala panika.
Lani, nisam se ni ja javljala zbog cele ove frka sa Olgom.Ne zna dokle ce vise da slinavi i vakcine su nam odlozili.

Saska

Quote from: Lani on June 01, 2010, 08:41:09 AM
Meni je na 4D dr napisao, pošto je beba naprednija da mi je termin 5 dana ranije, tj. 13. septembra.

te procene termina sa uz u tako visokim nedeljama se isto uzimaju sa tolerancijom, najpriblizniji je onaj prvi uz sa 6-7 nedelja.
sa Minom je npr. bila frka u pocetku, kad se u osmoj nedelji po p.m. nije video plod, tek za desetak dana, kasnila ovulacija

ova beba je na prvom uz bila 3 dana veca, na drugom skoro 10 dana, a na zadnja dva skoro u dan tacna
zavisi i ko gleda i gde klikne na onom ekranu

Lani

Ma znam, ja pritom nisam ni 100% sigurna za datum poslednje menstruacije.  :crazy: Mrzelo me da zapisujem u kalendarčić.  :fool:  :-[

stacka

Da, meni su sa Aleksom na patologiji trazili prvi uz bas iz tog razloga. Oboje su po prvom uz zurili 3 dana, sto je meni negde i logicno jer su mi ciklusi kraci. Ona je sad malo bila veca, pa u dan po ciklusu, od uz do uz se menjala situacija.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Da prijavim gorušicu od ranog jutra.  :girl_cray: :crazy:
A taman me je par dana ostavila na miru.  :'(

disco2000

porodiljsko placa drzava, ne firma, jel' da?

Lani

I trudničko i porodiljsko, firma plaća samo prvi mesec trudničkog bolovanja.

disco2000

Summer

Marty, firma mora da isplati i tebi i poreze i doprinose da plati kad i ostalim zaposlenim isplacuje zaradu i tek onda njima drzava/socijalno refundira. U svakom slucaju, trosak firme je 0.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Quote from: Summer on June 01, 2010, 12:03:53 PM
Marty, firma mora da isplati i tebi i poreze i doprinose da plati kad i ostalim zaposlenim isplacuje zaradu i tek onda njima drzava/socijalno refundira. U svakom slucaju, trosak firme je 0.

Da, to važi za porodiljsko.
A za trudničko mogu da te puste mesecima, tj. da čekaju da njima socijalno uplati pa tek onda da prebace na tvoj račun. Naravno u normalnim firmama  ;D će ti i trudničko isplaćivati kad i ostalima plate pa čekati refundaciju od socijalnog. Ali mnogi neće to da rade.

Summer

Da, u pravu si. Zato sto imaju zakonsko pravo da cekaju uplatu trudnickog od strane drzave. Tako recimo rade u skolama. A porodiljsko ima drugaciji redosled, da bi drzava refundirala, firma mora podneti overene obrasce, sa datumom isplate zarade.
Marty je vec otvorila porodiljsko.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Gde je jackie ceo dan?