Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

emge

Znači postoji regularna posjeta u BF?
Svašta saznajem upravo :) U NF nema posjete, ali bebe su cijelo vrijeme tu.

Lani

Da, samo što ne dolaze ti ljudi u sobu naravno nego ima neka zajednička prostorija, tj. kuhinja, tu imaju stolovi i stolice. Na kraju posete se donose bebe "na pokazivanje".  :girl_haha:

stacka

Da, naravno. :)
Na baby friendlyju su svakodnevne posete od 14-15. Na vratima porodilista pise da mogu samo tate, medjutim pre 3.5 godine mogao je da dodje ko god hoce, nisu pravili problem. Jedino ako sad nisu nesto poostrili. Nadam se da nisu, planiramo da Aleksa dodje da vidi seku cim pre :love32:
Na regularnom odeljenju nema poseta zvanicno, mozes da stojis na stepenistu par minuta sa onim ko je dosao, ali to je uglavnom muz, nisam vidjala neke druge da su dolazili. Ocevi na regularnom odeljenju mogu da vide bebe od 12-13 svakog dana, kroz staklo. Bebe donose na tri sata.

E sad, kazem, ovako je bilo pre 3.5 godine, mozda Bubi, Maki ili interpreter znaju detaljnije kakva je situacija sada.

EDIT: Da, zaboravih, posete su u trpezariji, ne u sobama, sto je  po meni i logicno.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Meni su dolazili svi živi u posetu tih par dana  :crazy: i moram priznati da me je to malo i nerviralo. Baš sam bila sva nikakva, em izgledala kao da me voz pregazio, em ne možeš ni da hodaš ni da sediš kao čovek, ma.... bili su mi dovoljni samo mm i mama.
Mislim da nećemo Ivu dovoditi u porodilište, doći će po nas kad budemo izlazili ali pre toga ne verujem. Bojim se da ne bude suza posle kad bude morala kući a ja i beba ostajemo u bolnici.

stacka

Uh, ja sam zabranila (bukvalno) dolazak bilo kome sem mame i Ivanu. Niko mi drugi nije trebao tih dana u onom haosu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

U NF nema trpezarije. Jede se u sobi, tamo smo imale sto sa stolicama. Moja soba je bila šestokrevetna.
Posjeta nema, ako neko dođe da ti nešto doda, stojiš na stepenicama minut-dva. Zato sam ja na početku ove trudnoće htjela apartman - zbog mm-a i Marte, ali su me cijene dosta ohladile na tu temu :)

jel

ahaha 'bebe na pokazivanje'  :rofl:
prvi izbor za miss vec u porodilistu
My name is Luton, Robin Luton :lol:

disco2000

Moja cimerka je odbijala dohranu za bebu jer zaista nije bilo potrebe.
Stacka, deca nisu mogla gore u posetu 2006. Moja cimerka je, opet je spominjem, mahala sinu kroz prozor (i plakala).

Lani

Quote from: stacka on June 05, 2010, 12:34:42 PM
Uh, ja sam zabranila (bukvalno) dolazak bilo kome sem mame i Ivanu. Niko mi drugi nije trebao tih dana u onom haosu.

Znam ali kako sam mogla da zabranim mm roditeljima da dođu a znaju da će videti bebu ako dođu? Ili najboljoj drugarici...?
Pa kad se setim kako su se svi nacrtali kod kuće prvi dan, mislim da ih je desetoro došlo kući da nas čeka. :crazy: Mimo delegacije koja je došla u porodilište po nas.  :crazy:
Naravno, nisam ja kuvala kafe i animirala goste taj dan ali opet, bilo mi je too much.
Sad sa ovom bebom uopšte ne znam kako da se postavim po tom pitanju.

stacka

Moglo je. Moja sadasnja komsinica i  tadasnja cimerka ima stariju cerku koju je muz dovodio u posetu. Secam se da je bilo i nekih decaka koji su dolazili, jedan se zvao Pavle, bio je mnogo meden :love32:
Mozda zavisi od portira na vratima.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

stacka

Lani, kapiram te, ali ja sam bila u specificnoj situaciji zbog Aleksinog problema na porodjaju. Mislim da i pored moje zabrane su bili dovoljno inteligentni da skapiraju i sami da mi nije ni docega a najmanje do njihovih pitanja "kako si, kako se drzis" i ostalo.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

stacka

Al' zato ce sad sve da nadoknade, garant :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Quote from: Lani on June 05, 2010, 12:37:05 PM
Naravno, nisam ja kuvala kafe i animirala goste taj dan ali opet, bilo mi je too much.

Blago tebi, ja jesam  :girl_sigh:

emge

Da vas pitam, jel se u toj trpezariji inače jede, ili hranu donose u sobu?