Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Quote from: stacka on June 28, 2010, 08:48:08 PM
Bese Anelore rekla da statisticki najvise porodjaja bude utorkom?  :ces:
Nemam pojma, moja statistika se svodi na:
Stacka u ponedeljak, Emge i Marty u utorak.  Dakle, 2:1. :girl_haha:
Old enough to know better, but too young to care.

emge

Meni lakše pada trudnoća od ovoga -sad se em manje spava, em brinem oko pupka, oko mlijeka...

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

disco2000

Quote from: stacka on June 28, 2010, 04:03:17 PM
Ko joj kaze :lol:
Upravo tako :rofl: zato joj i kazem, vidis kako grickam nokte :nokti2: :lol:

Nedostaje mi trudnoca, priznajem :-[
Nekako mi je bilo prebrzo.
U 21h sam tokom vecere primetila da su moje uobicajne kontrakcije nekako redovne... merenje je pokazalo da traju pola minuta do minut, idu na 3 do 4 minuta...
Kroz sat vremena sam legla, kao da spavam, mozda prodje... i jesu se malo smirile... U pola 11 sam ustala... to je dakle drugi sat, traju oko minut i po i idu na max. 2 minuta... i tu sam vec krenula II tip disanja, zauzela cetvornozni polozaj ili stojeci, oslanjajuci se rukama o butine, a u kratkim pauzama spremala dokumentaciju :-X
Tad smo zvali babu da dodje... pa sam oko 23h pozvala Dr, kao mozda je to...
Ostalo znate.
U ponoc sam presla prag porodilista, legla jedino ono sto sam malo morala zbog pripreme, a kroz sat vremena se, jedva popela na sto... babica mi je rekla da ne mogu stojecki da se porodim :lol: Ukljucili su ctg, prokinuli vodenjak, iskljucili ctg i mogli smo da pocnemo :clap: I to je to!

(Lani, boli skupljanje materice, da znas :nokti2:)

Deda

Ja i sve moje drugarice porodile smo se u ponedeljak, tad nam dezura doktorka  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000

E, da... deset sati pre toga sam bila na kontroli, stanje uobicajeno... ctg relativno miran, grlic isto dva... pa smo zakazali kontrolu za petak... Tako je bilo i sa Lakijem, identicno...

Lani

A koliko si bila otvorena na prijemu Marty?

disco2000

Sedam :) (opet isto kao sa Lakijem, samo sto mi je tada trebalo dva sata, a sada jedan sat do pune dilatacije).
Definitivno je pomoglo disanje i odgovarajuci polozaji, tako da su kontrakcije bile efikasnije i ritmicne :)
Fazu mesanja nisam imala. Zato sam se i iznenadila kada je Dr rekla da sam spremna za napone :blink:

Lani

Joj ma super si ti to odradila.
Meni je mm zapretio da me vodi u Zemunsku ne budem li na vreme prijavila kontrakcije i da se nešto dešava.  :lol: :crazy:

stacka

Marty, ti bi se porodila kod kuce da ti je kojim slucajem puko vodenjak :crazy: :nokti2:

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

disco2000

Summer

Quote from: Marty Maraskino on June 29, 2010, 08:46:04 AM
Upravo tako :rofl: zato joj i kazem, vidis kako grickam nokte :nokti2: :lol:

Nedostaje mi trudnoca, priznajem :-[
Nekako mi je bilo prebrzo.
U 21h sam tokom vecere primetila da su moje uobicajne kontrakcije nekako redovne... merenje je pokazalo da traju pola minuta do minut, idu na 3 do 4 minuta...
Kroz sat vremena sam legla, kao da spavam, mozda prodje... i jesu se malo smirile... U pola 11 sam ustala... to je dakle drugi sat, traju oko minut i po i idu na max. 2 minuta... i tu sam vec krenula II tip disanja, zauzela cetvornozni polozaj ili stojeci, oslanjajuci se rukama o butine, a u kratkim pauzama spremala dokumentaciju :-X
Tad smo zvali babu da dodje... pa sam oko 23h pozvala Dr, kao mozda je to...
Ostalo znate.
U ponoc sam presla prag porodilista, legla jedino ono sto sam malo morala zbog pripreme, a kroz sat vremena se, jedva popela na sto... babica mi je rekla da ne mogu stojecki da se porodim :lol: Ukljucili su ctg, prokinuli vodenjak, iskljucili ctg i mogli smo da pocnemo :clap: I to je to!

(Lani, boli skupljanje materice, da znas :nokti2:)

Ovo je najbolje  :rofl: Mozda bi i proslo, da si zaspala  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Saska

Ja bih tako volela porodjaj kao Marty, k'o na filmu. Da krene sam od sebe, onda je sigurno brze i lakse. Ali ne, moja oba iskustva su bila iscekivanje, mrcvarenje nedeljama nalaz isti kao prethodni, otvorena pola prsta, glava neangazovana, ctg svaka 3 dana, setnja sa torbom do porodilista i nazad...     I na kraju samo im poraste glava, sto bi mm rek'o uglaviche se (kao luk) i jedva izadju.

Moja mama je brata prenela 15 dana, kod nje ni indukcija nije "radila", a bio joj je treci porodjaj.

Bas bih volela da se demantujem uskoro.

disco2000