Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

Mi smo bili na sistematskom prošle nedelje.
Vid je visok 135cm, težak 29,5kg. Kaže doktorka da su mu mere idealne.
Malko mi se podgojio od kako je škola počela, mnogo više sedi, a jede regularno. I sad konačno nismo ispod donje granice  :lol:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Finalina

lani :bighug: , ne brini mnogo (meni ona bar na slikama deluje sasvim ok) , ali prati te preglede i proveri ako te bas muci mnogo da li je za zabrinjavanje... znas i sama da su neka deca suvonjava, neka mekana, neka dezmekasta, neka mrsava, neka misicava, a sve to zavisi i od ishrane i od genetike

emge

A koji je normalan nalaz masti za za djecu?

Summer

ja nista ne verujem tim aparatima  :baba: ovako se meri, kao sto Praslin kaze  :)

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Finalina

kod dece je taj raspon jako veliki  tj preko BMI ide od 5-85 sto ne znaci nista ako se ne radi paralelno jos neko merenje (stipaljkam npr) da se utvrdi tacnije stanje ( plus neke analize krvi da bi se dijagnostikovalo nesto ozbiljnije ) ... ako je merenje bilo na vagi ne znam za tu skalu kako se tretira prema uzrastu dece, a to je jako vazno znati jer sve se razlikuje za svaku godinu uzrasta

Lani

Oni imaju neku skalameriju ovog tipa, staneš bos na to postolje i rukama se uhvatiš za ručke pa onda očita rezultat.
http://www.tradekorea.com/e-catalogue/icarekorea/product-detail/P00294482/Body_Composition_Analyzer_X_BIA500_.html#.UlVOO9JkNZg

A po ovome joj je BMI 14, što je na samoj granici između neuhranjenog i zdravog.
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcsite.nsf/pages/bmi4child

kalimero

sinoc se merio na sistematskom, visok je 1,5m a tezak 40kg sa patikama......
BMI na ovom sajtu kaze 17 ....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Praslin

Vid je lelujao nantoj granici od kako je bio beba. Povremeno su me bas maltretirale med. sestre (majko, mrsavo vam dete  :hm: ), a uopste nije bio necejed.
Lani, ne znam gde bi denula tih 31% masti i sta bi ostalo za kosti, kozu i unutrasnje organe :lol:
Super ti je Iva, ne brini nista :kiss1:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Lani

cici

I Andrija je 17.
Ne znam gde je denula toliki% masti ja stvarno sumnjam da je toliki.Mada kad se setim i moj je bio povisok.Nisam sigurna da su ta merenja bas toliko precizna.One stipaljke mi se cine nekako najmerodavnije.

Praslin

Drugo si ti Cici. Ti si odrasla zena, imas grudi, imaju gde te masti da se sakriju. Kod dece je druga prica.

AnaK

Ne znam kako ide uzrasno, ali za dečake od 10-12 godina je poželjan raspon od 10-16%
Janko 23.7.2002.

cici

Quote from: Praslin on October 09, 2013, 03:09:36 PM
Drugo si ti Cici. Ti si odrasla zena, imas grudi, imaju gde te masti da se sakriju. Kod dece je druga prica.
Znam, znam ali opet mi mnogo bilo.

Jedan tata se zalio da su vodili dete ima svega 7%.Ali on nit sta jede.

dmi

lani, iva je super ne brini se.

sad sam izracunala tesi je bmi po kilazi 15
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen