Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Sad sam se malo utešila, sa +2kg ulazi u 9% i healthy weight. Dakle, tovljenje, novi krug. Nije to tako nedostižno, 35 kg  :turpija:
Janko 23.7.2002.

kalimero

AnaK  :bighug:

Bata:
Based on the height and weight entered, the BMI is 17.3 , placing the BMI-for-age at the 65th percentile for boys aged 9 years 8 months. This child has a healthy weight.
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Mirka

I ja mislim da je najvažnije to da je zdrav, prosto on je uvek bio tako mrškav  :love32:
Ja nisam ni proverila za Todora  :crazy:, računam još je mali
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

AnaK

Ma sve znam, ali grozno zvuči ovaj deo:

QuoteThis child ... should be seen by a healthcare provider

Neće, neće, samo 2 kila, ugojiće njega majka  ;D
Janko 23.7.2002.

Mirka

I Todorko je kao brat
Based on the height and weight entered, the BMI is 15.1 , placing the BMI-for-age at the 31st percentile for boys aged 4 years 0 months. This child has a healthy weight.
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Praslin

Quote from: AnaK on October 09, 2013, 11:03:12 PM
Ma sve znam, ali grozno zvuči ovaj deo:

Neće, neće, samo 2 kila, ugojiće njega majka  ;D
Dobro, to je da se proveri da nije nedajboze neka bolest uzrok mrsavosti (sto kod Janka nije slucaj), a ne da se leci mrsavost sama po sebi.
Samo ti majko goji, ali budi srecna sto ti je dete na toj strani skale, a ne na drugoj :kiss1:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Lani

Ajde molim te, healthcare provider može da bude i nutricionista koji će da mu prepiše režim ishrane za gojenje. :kiss1:
Ne mora odmah da znači ne znam šta.

draganaa

Bili juce na sportskom pregledi, Jovana , osam ipo godina visoka 136 cm a teska 28.2. Kazu treba 4.4 kg da nabaci od toga pola misica a pola masnih naslaga. Ona jede super, sve sto joj se da. Ima dorucak, uzinu, vocnu i slatku, rucak u skoli sa uzinom, nekad je to voce nekad kolac, posle toga rucak kuci, mozda i neku uzinicu uglavnom vocnu i pred spavanje veceru.  Stvarno ne vidim gde jos da ubacim nesto od hrane niti sta jos da dodam.
Ima li neko ideju sta je to kaloricno a " zdravo" . Ona je od februara do oktobra dobila 1.5 kg ali je i dosta porasla pa je sad taj manjak kilograma izrazeniji.
Jovana 4.4.2005.
Lazar 12.02.2007.

Praslin

E, necu vise da pricam sa vama. Kakvo je to gojenje dece i uterivanje u kalup? Oni rastu malo u sirinu, malo u duzinu, svi imaju razlicite konstitucije i razlicit ritam. Ako su inace zdravi, mrsavost im nista ne smeta!

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Lani

Praslin jasno :pioneer:
Slažem se ja, ali isti kao Janko je bio moj brat, sećam se kako je moja mama čupala kosu zbog njega i njegovog nejela pa razumem AnuK, to sve zna da bude mnogo stresno. A slažem se sa tobom i da je gore kad je na onoj drugoj strani skale, to je ipak veći problem.

draganaa

Quote from: Praslin on October 09, 2013, 11:12:32 PM
E, necu vise da pricam sa vama. Kakvo je to gojenje dece i uterivanje u kalup? Oni rastu malo u sirinu, malo u duzinu, svi imaju razlicite konstitucije i razlicit ritam. Ako su inace zdravi, mrsavost im nista ne smeta!
Tako sam i ja misljenja, ali kako koji put odemo na pregled ona je u sve vecem i vecem manjku. Posebno me hvata panika jer su masne naslage kod devojcica jako vazne zbog pravilnog rada hormona, a kod nje je taj manjak sbe veci i veci. Ona je zdrava, hemoglobin 141 i ja sa te strane ne brinem ali opet .. :(
Jovana 4.4.2005.
Lazar 12.02.2007.

Praslin

Razumem ja da je frustirajuce, pogotovo kad nece da jedu. Pre svega postoji strah da nije uneo sve sto mu treba. Drzim fige da Janko pocne vise da jede, pubertet se priblizio, valjda ce se projesti (mada ce sigurno ostati mrsav).

A Jovanu ja ne bih gojila ni pod razno. Dete zdravo, lepo jede, nije guska, pa da se tovi. Zensko je, popunice se ona vec kad dodje vreme :bighug:
Znam za hormone, ali to eventualno moze da znaci da ce malo kasnije dobiti prvu menstruaciju. Tim bolje, nece je dobiti sa 10 - 11, kao sto vecina devojcica sada dobija, vec sa 13-14 sto je sasim ok.
Dete jede, zdravo je i pravo. Uzivajte! :kiss1:

draganaa

Quote from: Praslin on October 09, 2013, 11:21:14 PM
Razumem ja da je frustirajuce, pogotovo kad nece dabjedu. Pre svega postojibstrah da nije uneo sve sto mu treba. Drzim fige da oocne vise da jede, pubertet se priblizio, valjda ce se projesti (mada ce sigurno ostati mrsav).

A Jovanu ja ne bih gojila ni pod razno. Dete zdravo, lepo jede, nije guska, pa da se tovi. Zensko je, popunice se ona vec kad dodje vreme :bighug:

To i mene tesi, da ima vremena kad ce se ugojiti.

Iskreno plasim se sledeceg pregleda.  :nokti2:
Jovana 4.4.2005.
Lazar 12.02.2007.

draganaa

Quote from: Praslin on October 09, 2013, 11:21:14 PM

Znam za hormone, ali to eventualno moze da znaci da ce malo kasnije dobiti prvu menstruaciju. Tim bolje, nece je dobiti sa 10 - 11, kao sto vecina devojcica sada dobija, vec sa 13-14 sto je sasim ok.
Dete jede, zdravo je i pravo. Uzivajte! :kiss1:
Da, tu si u pravu  ;)  :kiss1:
Jovana 4.4.2005.
Lazar 12.02.2007.

monochrome

anak, jankic je zdrav i energican batali tabele  :bighug: