Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

Danchy

I ovaj moj strucnjak je prava glista: 110 cm i 17,5 kg. Dobra mu je krvna slika, relativno je zdravo dijete, ako ne racunamo tu i tamo poneku virozu, tako da se ne sjekiram pretjerano. Bolje je ovako nego da je gojazan. Jedino nije dobro kada se prehlada iskomplikuje pa svaki put smrsa 1kg. Srecom, brzo nadoknadi.

Danchy

Quote from: chokoladica on June 08, 2010, 10:16:32 PM
Ma ne znam ni da li umem da mu dam bilo sta. Ne zivimo tako. Znas vec. Ok,nekad se desi da nisam spremila pa mu dam neku glupost , tipa pizzu, ali daleko od toga da je to cesto.

Ja sam presrecna kad ovaj moj pojede picu za veceru. Inace hoce samo puding ili sira i hleba, eurokrema i hleba ili krofnu...nista "konkretno". Za rucak hoce samo par jela> pastu u svim oblicima, od mesa samo dinstano mljeveno, musaku, pasulj, kupus i to je to.  :'(

Ivy

Choko mislim da nemas razloga za brigu...bitno da je krvna slika je ok....

nisam sigurna jesi li vidjela mog sestrica Milosa?? on je jako mrsav i visok, Dragana se toliko napatila sa njim kad je bio beba, necejed, tada nije mogla da ga ucjenjuje :rofl: moljaka, prijeti...a sada mora da jede sve sto mu ona postavi :rofl: nevoljno ali pojede duplo vise nego Sergej ali opet je mrsav, KS mu odlicna... takve je gradje, brz metabolizam, trosi se i kraj...tezi je od S.  pola kila  :innocent: a razlika izmedju njih je vise od godinu dana  :innocent: i za glavu je veci.... dok ej ovaj moj    mesnat i guzat :rofl: takva mu gradja  :innocent: jede kad on zeli, sam trazi, ima 3 obroka i gricne vocke ili nesto slatko izmedju, jede meraci, tacno se vidi da uziva u hrani..ali ne pojede puno...cak po mom bi mogao i malo vise da jede...ali ga ne tjeram, ne zelim...zato sto smatram da bih mu na taj nacin samo ogadila hranu...on nece nista sto se mora  ...

ali ako zelis...mogu da pitam komsiju, on je svojim unucima pravio nesto za apetit, pominjao je kantarionovo ulje...i jos par sastojaka :think: ...ali nisam pazila na casu :-[  :rofl: bas cu da ga pitam kad ga vidim, pa ti pisem  :kiss1:

zelena

Sta ja da vam kazem...nemam vremena sad za postavljanje slika, stavicu Martinovu sliku, go  do pasa.  :o  :( On jede solidno.  :fool:
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Dada

Povukao na tebe :innocent: Ako solidno jede i unosi sve sto treba nema potrebe da se kidas :kiss1: Necejedi su problem, uvijek mislis da im nesto fali :hm: bar sam ja time bila strasno opterecena, nije me tjesila ni krvna slika, svaki put kad bi se razboljela pripisivala sam to nejelu... :hm:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

pra-sence

A kako da postignemo to da ne postanu necejedi?? Znam da je Fica super jeo kao beba.

takav je i Stef,sve jede i uvek moze da jede :)..pun je energije i miruje samo kad spava.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Elanor

Quote from: pra-sence on June 10, 2010, 01:28:02 PM
A kako da postignemo to da ne postanu necejedi?? Znam da je Fica super jeo kao beba.

mislim da tu odgovora nema.
moj filip je postao necejed preko noci, ali bukvalno. od bebe koja je sve jela postao je ovo sto je sada. sve se poklopilo s nedeljom kad je imao ovcje boginje, ne znam da li je slucajnost. par dana nije jeo verovatno zbog boginja, a onda je samo nastavio da ne jede :(

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Nema odgovora, mislim da je to faza... samo što se neki iščupaju iz nje posle nekog vremena a neki mrljave s hranom ceo život.

pra-sence

Valjda moj nece postati necejed.

sad skoro kad je bio bolestan (pisala sam o tome na temi o visokoj T ) 3 dana nije hteo nista da jede ,samo je pio jogurt. Sreca pa se vratio na staro cim je ozdravio :)

Nanny Ogg

Ej, a lepo sam zaobilazila ovu temu, sto li je otvorih  :wall: :wall: :wall:

Kad vidim na sta vi kukate i sta smatrate mrsavim, osetim se kao najgora nemajka  :crazy: moje dete ima 99 (ajd kazi ga 100) cm, a jeeedva 13 kg.  :crycry:

Ajte zene, ne dram'te

Lani

AnaK

Janko 23.7.2002.

janavi

Quote from: Nanny Ogg on June 10, 2010, 02:07:57 PM
Ej, a lepo sam zaobilazila ovu temu, sto li je otvorih  :wall: :wall: :wall:

Kad vidim na sta vi kukate i sta smatrate mrsavim, osetim se kao najgora nemajka  :crazy: moje dete ima 99 (ajd kazi ga 100) cm, a jeeedva 13 kg.  :crycry:
a i ti i tm ste pa veliki... hajd molim te...
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

aleks

Nanny, ne ubacuje se, mooolim te. Dete ti je suuuper  :love32:
ja sam bila kao Filip, sa 22kg sam posla u skolu, jedva me primili.  Pritom nista nisam ni jela...I uvek sam bila neuhranjena na sistematskim pregledima. Ali sam bila zdrava generalno.
Dok su zdravi i ks ok, mislim da nema potrebe za brigu.

Sad to pricam, a kad se setim da sam detetu sa 15 meseci uvela adaptirano da ga malo ugojim  :wall: i tako mesecima, napravim 200ml pa kasiciom, nije hteo da pije iz flasice  :shout: Prve 3 godine sam imala misiju da ga ugojim, nista nije uspevalo.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010