Main Menu

Uvodjenje kravljeg mleka

Started by slatka, June 09, 2010, 11:03:46 AM

Previous topic - Next topic

janavi

prešli sa formule na dugotrajno bez ikakvih problema sa oko 15-16m (korigovano 13-14)
najmasnije što je moglo da se nađe, 3.5 subotičko
sad pijemo nikad manje od 2.8
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

slatka

Ma da i ja isto mislim...nego sada kada polako prelazimo na klopu za velike,dojadilo mi da pazim te sme ovo,te ne sme ono, a mleko se u mnogo jela dodaje...A sto se tice mlecnih proizvoda,Laza pije jogurta vise nego ja :)))

Tchi

nije alergican, nego sta znam racunam da mu adaptirano mleko manje opterecuje digestivni trakt, sada pedijatri preporucuju do 2. godine, ja sam tako nesto planirala, ali ajde da ne preterujem pocecu uskoro...nesto se nadam i da ce manje da se budi ako bude presao na kravicu, mozda zato sto je jaca, a mozda i sto ce manje da je voli, ne znam, u poslednje vreme je bas preterao na tri sata kao novorodjence i nema mira dok ne dobije mleko  :wall:

pra-sence

Slatka ja npr. za stefa vise ne kuvam posebno,jede isto sto i mi.

naravno,kad su u pitanju ove alergene namirnice,one se uvode polako(znaci citrusi,mleko itd. ) Stefu sam narandzu prvi put dala sa(cini mi se) 13m,jagode recimo jos nisam i ne planiram bar do druge godine da mu ih dajem,orahe( i bilo sta sa orasima i kikirikijem takodje). eto,npr ja mu smoki jos nisam dala iako mu ponekad dam grisine,ribice,cips..mislm,naravno to nisu namirnice koje su neophodne,samo hocu da kazem da ne postoji bezveze onaj "raspored" uveodjenja odredjenih namirnica :)

pra-sence

Quote from: Tchi on June 09, 2010, 12:11:13 PM
nije alergican, nego sta znam racunam da mu adaptirano mleko manje opterecuje digestivni trakt, sada pedijatri preporucuju do 2. godine, ja sam tako nesto planirala, ali ajde da ne preterujem pocecu uskoro...nesto se nadam i da ce manje da se budi ako bude presao na kravicu, mozda zato sto je jaca, a mozda i sto ce manje da je voli, ne znam, u poslednje vreme je bas preterao na tri sata kao novorodjence i nema mira dok ne dobije mleko  :wall:

A jel mu dajes veceru??

Ja nisam nesto sigurna da je kravlje mleko kaloricnije od tih formula a?

pra-sence

odnosno ,nisam sigurna da ih duze drzi sitim :)

Beatrix Kiddo

I mi smo koristili "zutu" kravicu, cak i prije prvog rodjendana, kad je trebalo da se mucka nesto (ja sam razblazivala tada   ;)  )
Negdje sam procitala misljenje nutricioniste - pedijatra, da je djeci do druge godine potrebno punomasno mlijeko, a posle moze i manje masno, tako da sad svi pijemo 0,5%mm  :D
(Varja cak ne prihvata ni ono 1,6%, ne svidja joj se ukus :hm: )
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Tchi

ma kako ne, najede se u 8, u 9-9.30 popije 300 ml mleka i eto ti ga oko 1-2 pa opet oko 5-6  :crazy:

pra-sence

Tchi

aha, pa posle zasto mi je dete dzin, a nece da pojede rucak

Glitter

Quote from: Tchi on June 09, 2010, 12:11:13 PM
malac je posle sike presao na bebelac, drka nam je rekla da dok mozemo finansijski da izdrzimo kupujemo adaptirano (ali da ga do drugog rodjendana naviknemo na kravlje)...pio je cisto adaptirano do 15 meseci, posle sam mu nesto kratko mesala adaptirano i kravlje i onda presla samo na kravlje, suboticko od 3.5%
i sad se nesto ne cimam oko toga, pije ono koje kupimo...imlek ne kupujemo, dakle ili subotica ili sabac i to ne ispod 2.8%

emge

Marta je počela da pije kravlje od 14-15 mjeseci, ne sjećam se tačno.

Tchi, ako pije kravlje u vrtiću, onda je to to. Znači da ga već pije.

slatka

Pra-sence,ja ti postujem bas,bas taj raspored uvodjenja namirnica pa me babe i dede gledaju kao da sam sa Marsa pala...ali briga me,moje dete...Lazi sam davala ponesto od ovoga sto kuvam nama,jos uvek mu posebno spremam..ali ne jos dugo,sad ce vrtic pa da covek ne dozivi sok moram malo da ubrzam

emge

Slatka i ja sam poštovala red i redosled prvi put, i ovaj ću :)
Šta me briga, volim po PS-u. Brzo porastu i imaju vremena svega da se najedu :)

Lani

Isto, s tim da sam za neke stvari bila manje za neke više striktna.
Npr. za mleko nisam sačekala da ima punih godinu dana, koliko bi zapravo trebalo.
Ali sve u svemu, zadovoljna sam time kako smo uvodili hranu, nisam dala niko da se meša i sad ću tako.