Main Menu

Homeopatija

Started by chokoladica, May 04, 2009, 08:43:16 AM

Previous topic - Next topic

linga

Pa bilo je svasta do sada- nutricionista, pa prevanje o jogi, pa bioenergija...
Kacicu najave.

chokoladica

Izgleda da je pocela polako da se javlja reakcija. Krenuo je neki kasalj. Za sad ne deluje kao nesto strasno, mada se uglavnom ujutru cuje d aima i slajma . Nos ne curi(za sad)

jel

:turpija: i ja imam potpuno pozitivno iskustvo sa homeopatijom:)))

prvo za mene -krenula pre nekih 5god i resila gomilu dosadnih stvari
malo sam   :fool:nedosledna, al mi bolje za asmu

pa za Vukija-cim je i on krenuo da bronhio-tilise, odmah ga suzbili :)
i posle za zoju, cim krenu zimske prehlade...

jel i vi imate te 'konstitucione lekove'??
meni neki mislim Sephia, opisan'voli da djuska' a ja bas najvise volim da djuskam... :love32: :love32:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

janavi

sad ću ja jedno glupo pitanje

ima li homeopatija leka i za "ozbiljnije" bolesti, kao ove naše neurološke-mentalne...
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

jel

pa....
moze samo moje iskustvo od mojih homeopata
(mislim da su oni 'ruska'skola - anamneza na osnovu price+gledanja zenice)

... kad sam imala kontrakcije u trudnoci ...rekli su to je ok, mogu da probaju +jos sa nekom vrstom akupresure da smanje
...kad mi je pukao vodenjak prerano(26nedelja) nisu nesto hteli da se mesaju
...za asmu generalno moze dooosta da pomogne, ali ako je bas akutan napad, bolje neka invazivna metoda

...za Zoju mogu da 'poguraju' razvoj, ali i sve one druge imunoloske stvari (sto nama znaci puno)

>>treba biti dosledan!jer se lekic mozda ne nadje iz prvog puta
>>nije kontraindikovan sa klasicnom medicinom, tj.mooooze da pomogne, ne moze da steti!!!
>>malo je pitanje kinte, mozda nekom i nije bas najjeftinije da proba?

ja bih na tvom mestu probala, moze i tebi da znaci... :)
(meni je i psiholoski pomagao-da smanjim osecaj krivice i sl.)

janavi

ja nemam osećaj krivice, a li mi je iskreno više smor da je vodam na sto mesta da  bih probala

ovo što kažeš da nije kontraindikovano sa klasičnom
znam da nije baš tako
jer su kafici rekli da A ne primi botox
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

jel

pa da>
zato sto zastupaju
taj holisticki pristup
tipa'sta ti znaci da uzmes kafetin, kad ne lecis pravu stvar?'

tako su i meni> za asmu sta ce ti kortikosteroidi, kad tvoja pluca samo izrazavaju
tvoje telo, tj nesto tog tipa

ne kazem za tebe da ti treba psihicki  :kiss1: nego je meni to bilo ok
a oni posmatraju sve kao jedan isti problem samo je pitanje gde ce najvise da se manifestuje...

jel

znam za osecaj 'probanja'

mi smo cak isli u novi sad na neku 'regresoterapiju'
to je bila kulminacija...

homeopatija postaje sve vise priznata svuda
mislim da nije lose probati
naravno, carobni stapici ne postoje

ali, ja cak kod njih vise idem umesto u DZ
narocito za prehlade i sl

kod kuce imam mini homeopatsku apoteku
tipa-ako neko padne lekic taj-i-taj
       ako neko ima povisenu temp...
       ako idem na put pa treba deci za stomak za svaki slucaj itd.

Kafica

Jano, pročitala sam juče u intervjuu sa dr K da kaže 'Homeopatija ne leči bolest, već čoveka.' Mnogo mi se sviđa ovaj pristup. :girl_smile:
Dr Radovanović kaže da ne može da odmogne, a može da poboljša opšte stanje.
Dr Š kaže 'Stradale moždane ćelije ne možemo da vratimo. Ova pilulica će da pomogne da se u mozgu lakše uspostavljaju veze i upisuju šeme, da se podstaknu zdrave ćelije na rad.'
Ja kažem 'Ana je mnogo stabilnija, više koristi levu stranu i mislim da je to uzrok bolje ravnoteže.'
Ti svakako možeš da pozoveš dr K ili nekog drugog homeopatu i da se raspitaš. :bighug:
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

janavi

Quote from: Kafica on May 14, 2009, 11:18:56 AM
Jano, pročitala sam juče u intervjuu sa dr K da kaže 'Homeopatija ne leči bolest, već čoveka.' Mnogo mi se sviđa ovaj pristup. :girl_smile:
a vidiš, meni je upravo ta rečenica potpuna smejurija
čovak je ovakav ili onakav, baš zato što neko stanje/bolest ima ili nema
dakle leči se bolest

biće da ja nisam spremna

jel

uh :think:

ja uvek mislim da mnooogo ide iz glave...

samo nikako da dokazem ovu tvrdnju (na svom primeru)

linga

Janavi, bojim se da je stvar ipak kompleksnija.
Meni taj holisticki pristup itekako ima smisla, upravo jer ne "amptutira" samo telo vec gleda telo i um kao celinu.
Tebi recimo razni simptomi u telu mogu da budu od iste neravnoteze koja se razlicito manifestuje...
Janavi, da bi stekla pravo misljenje  o tome, mislim da ne treba da pricas sa nama, vec sa nekim dobrim homeopatom.

AnaK

Homeopatija ništa ne zabranjuje, ponešto preporuči da izbegneš, što smatra lošim po ukupno stanje. Ja sam čitala o dosta uspešnih i ozbiljnih priča, ali srećom, nemam ni poznanika ni ličnih iskustava sa takvim stvarima.
Meni se ceo taj princip homeopatije veoma dopada. Mislim da je moje olakšanje zbog drastičnog proređivanja migrenoznih napada tome doprinelo, u smislu da ja na to sve gledam prilično otvoreno.
Tipa - posle nekog vremena sam umesto da dobijem migrenu posle žešćeg nerviranja, ja počela da kašljem. Jedne zime sam imala upalu pluća i dva bronhitisa. Sve je to trajalo po par dana, izlečeno homeopatski i ja sam to doživela kao napredak. Po reakcijama okoline vidim da njima to nije baš ni normalno ni prihvatljivo. Meni jeste. Ove zime nisam imala ni bronhitise ni upale pluća, ali su mi jači stresovi bili praćeni jakim kašljem koji je trajao 24-48h. I ja nemam ništa protiv da mi od sada na dalje i ubuduće :) organizam zauvek tako reaguje na stres, samo da me ne boli glava onako strašno.
Što se Janka tiče - isto. On je od novembra prošle godine praktično svakog meseca imao poneki virus. Osim onog groznog gripa, sve ostalo je prolazilo za par dana. ALi su se neke druge njegove manifestacije drastično proredile.
Ja nisam probala mnogo različitih stvari (osim za migrenu). Za Janka praktično ništa pre homeopatije (tek sam oko tog gripa od pre par meseci prvi put stavila kukuruzno brašno i sirće u pokušaju skidanja temperature - ja ne volim narodne lekove i eksperimente). Ne verujem da postoji čarobni štapić, ali verujem da se homeopatski većina stanja (da ne kažem baš sva, ali u stvari mislim sva) može poboljšati.
Meni je homeopatija prilično laka za sprovoditi - ta ograničenja koja postavlja mi nisu problem (što manje hemije koja se nanosi na kožu, izbegavanje svega sa mentolom), ne ide se često. Jedino mi je, u svetlu Jankovih čestih virusa malo finansijki zahtevnija poslednjih pola godine. U meri da ga sad nisam ni vodila, čekala sam da procenim da li će biti potrebno. I izgleda da nije - od juče nema temperaturu.
Ja ne mislim da je čovek određen bolešću, već da je bolest manifestacija poremećaja ravnoteže. Kod mene je migrena posledica nekih faktora, kod nekog drugog drugih. Meni je pomogao neki lek, nekom drugom neki drugi. U tom smislu je meni sve to logično - meni je za migrenu fantastično pomagao kafetin u većim dozama (a tebi je on kao bombonica), a brufen nikada i ni za šta, čak mi nikada ni temperaturu niji obarao. Neka deca reaguju na brufen, neka na febricet, a Janku ja dovlačim iz Hrvatske Lupocet (paracetamol) jer ni na jedan domaći ne reaguje. Zašto se to dešava, kada je u svim slučajevima u pitanju samo dete i temperatura? Ili lek protiv glavobolje? (To ja retorički, kao odgovor na tvoje zapitavanje).
Oko homeopatije nema smisla mnogo ubeđivati. Tu je stvarno potrebna doza vere, i spremnosti da se očekuje neočekivano, i strpljenja da se nešto možda izgura na prividno teži način (ovo ja o Jankovoj streptokoknoj upali grla koju smo lečili homeopatski, sa 10 dana temperature; bilo je strašno, ali je to ujedno bila i poslednja i po mom mišljenju je vredela - prethodnih 10 su imale mnogo lakšu kliničku sliku već posle prve ture anntibiotika, ali su se vraćale vrlo brzo). Ukratko, ako želiš da prihvatiš da ponešto nećeš razumeti, i neće ti biti ni mnogo logično, ali si spremna da prihvatiš - ja ti toplo preporučujem. Ako ćeš na prvi Vanjin kašalj ili temperaturu, ili nešto što može da bude reakcija, i to neprijatna da gledaš negativno i zatrpaš klasičnim lekovima mimo preporuke homeopate - onda nemoj da bacaš parice.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Kafica

Quote from: janavi on May 14, 2009, 11:20:58 AM
a vidiš, meni je upravo ta rečenica potpuna smejurija
čovak je ovakav ili onakav, baš zato što neko stanje/bolest ima ili nema
dakle leči se bolest

biće da ja nisam spremna
Ali svako od nas je individua i mislim da to umnogome utiče na to kako bolujemo.  Homeopatija kaže da za svakog čoveka postoji adekvatan lek, lek baš za njega. U alopatskoj medicini se retko daje šansa organizmu da se sam izbori  sa svojim slabostima i na taj način ojača.
Ili šta tek reći o cp kad je jedna od uokvirenih rečenica u brošuri 'Cerebralna paraliza-vodič za roditelje' upravo 'Ne postoje dva deteta sa istom slikom cerebralne paralize.'

edit: Al' ja kasnim....  :-[
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

janavi

razumem vas ja
moje dete nije bolesno od vrsta bolesti tipa kašalj, virusi...
za 7 godina ukupno je možda 6 puta imala temperaturu
možda 10 puta pila antibiotik
u poslednjih godinu ipo ni jednom
kapiram da homeopatija tu može da pomogne, ali meni to ne treba

kafetin pomaže i meni, brufen je bombonica ;)

ako imaš negde neki link/tekst o tome da je neko mentalno ometen posle homeopatije bio manje mentalno ometen, to me zanima
da bih  uopšte otišla na neki razgovor sa nekim homeopatom, prvo moram ja da nešto o tome sama saznam
zato sam pitala vas (ovo na lingin post :) )