Main Menu

Operacija krajnika i vasa iskustva

Started by Lukina mama, June 25, 2010, 05:44:12 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

nelly

Quote from: maxic on August 03, 2010, 04:33:52 PM
Luka bi trebalo za koji minut da izadje iz operacione sale. Hrabro je otisao :love32:
:clap: :clap: :kiss1: za Luku i mamu.
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Lukina mama

Evo nas kod kuce , dosli smo kuci oko 16h

Nas dan je poceo rano, probudili smo Luku oko 5 i krenuli u bolnicu, a kisa pada, provala oblaka...grmi, seva...haos.

Stigosmo do bolnice, jos je mrak bio, Luki bio ok, izmerili ga (21kg) izmerili pritisak, i smestili nas u sobu, i bili smo u sobi od 6-7:50, sta smo radili i sto su nas tako rano zvali, ne znam, ali je Luki gledao TV, dolazile sestre pricao sa njima...

U 7:50 dosli su po nas, otisli smo u pre-op odeljenje, dolazili silne sestre, anesteliolozi....koga kod su nasli svratio je da nas obidje, ja sam mu sve vreme pricala sta ce se desavati, da ce doci njegov dr. da mu vadi sva  tri krajnika, dosla sestra njegova i poveli ga na onom krevetu, i on mukica samo gleda u nas, nije se uplasio a meni se steglo u zasuzile mi oci, ali nisam zaplakala, cim zasao iza ugla ka operacionoj sali, ja u plac....ona jedna sestra me grli, i kaze mi da ce sve biti ok. Mislim znam ja to, nego mi tako bilo tesko ,a on je tako bio hrabar, tako sam bila ponosna na njega.  :love32:

Operacija je trajala 55 minuta, posle su ga odveli u recovery room, tu se budio posle anestezije, plakao je , i tamo smo bili jedno 45 minuta, onda je sestra dovela ona kolica, stavila mene tamo da sedim i Luku u krilo, jer tako rade sa malom decom. A kad sam videla ta kolica, stuzilo mi se, doslo mi sve ono sto sam ja prezivela dok sam bila bolesna. :nokti2:

Posle su nas prebacili u sobu, gde je Luka spavao, pa plakao, pa spavao, i nisu hteli da nas puste kuci dok ne popije celu casu soka od jabuke, da vide kako ce delovati na njega.

Kad smo dosli kuci, malo je odspavao, i evo ga sad sedi nervozan, boli ga kad guta, a mora da pije da ne bi dehidrirao, dobio je  lekove Tylenol sa codine protiv bolova, i Amoxicilin protiv upale.

Ja sam slala poruke maxic i dmi, da im dajem najsveze informacije, i puno im hvala sto su  mislile na nas, i hvala vam sto se brinuli  za Lukija.

Ja oduzila, ali vazno je da polako ide na bolje, izguracemo ova dva dana, pa ce posle biti lakse.
Luka ,09 April 2005

maxic

Nadam se da su  kod kuce , Luka je bio jako pospan, a nisu htjeli da ga puste dok ne popije casu soka. 
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

MissL

:kiss1:
Ovde su nekada preporucivali sladoled, pa onda 'ukinuli preporuku'  zbog moguce infekcije (radi se o kupovnom) - ali homemade sladoled bi ga sigurno obradovao :good: ja sam Stivu mutila slag pa hladila, to je tamanio.
Da se brzo oporavite :bighug:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Lukina mama

kuci smo maxic, kuci i evo sad gleda scooby doo i polako se oporavlja.

ovde recimo kazu posle operaciju prvih 48h samo tecnost, apple sauce, slushies, a tek posle sladoles, shakes, i slicno nista ostro, i tako nekih dve nedelje, mada vec peti dan moze da se uvede mleveno meso, i samo meka hrana.

Nisam sinoc nista spavala, budila sam se na sat vremena, i ustala u 4, a ono cekanje u bolnici te izludjuje.

uzela sam mu jello, i pudnig da jede, ali to cemo mozda sutra da probamo.

hvala Ml i maxic, izvini ako sam te udavila porukama ali nisam htela da idem ovde jer mm je zeleo da pricamo, i ja sam tek poneku poruku poslala.
Luka ,09 April 2005

AnaK

Super što je sve dobro prošlo. Ljubite se, mazite, brzo će proći i oporavak  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

maxic

Nisi me udavila, sta ti je. Super da ste to sad obavili. Kupi mu i one mixeve za fruit smoothies pa smuljaj neko voce i povrce u to.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

stacka

Jedna briga manje, bravo za hrabrog decaka :clap:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Najveći  :bighug: od mene za hrabricu Luku i za tebe

emge

:bighug: za Luku i da se brzo oporavi.
:kiss1: za mamu.

Margarita

prevodilica

Bravo za hrabrog decaka i mamu hrabricu :kiss1:
sad ste to pregrmeli
zelim vam brz i lagan oporavak

Xe