Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

maggie

Da se i ja prodruzim horu: da mu ISTA fali, plakao bi, a da je gladan, drao bi se na sav glas  :), zato mama uzivaj sa svojim bebcem i zaboravi na vagu. Moji su se oboje bili ubucili, ali su brate jeli svaki cas, na sat, sat ipo, cak i nocu prvih sest nedelja  :crazy:. Mokre pelene su ti jedino merilo da li je sve u redu i da li beba rucka.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Summer

Samo da potpisem, batali merenje.

Ja moje nikada nisam merila kod kuce.

Sara je vrlo malo napredovala, prvi mesec svega 450 gr, posle malo vise, mozda 700, posle nikada vise od 500 gr. A samo je sisala i nasa dr je tvrdila da je to ok, nikada nam dohrana nije padala na pamet. Sisala je 16 meseci. Sad ima oko 11 kg i jela bi non stop  :)

Uzivajte i ljubi Markica  :kiss1:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

emge

Hvala svima :bighug:

Sačekaću još koji dan prije nego krenem da nudim dohranu. Ipak je vaših 450gr napredovanja i ostalo, napredovanje od porodjajne težine - na koju mi nikako da se vratimo :'(
Izgleda da po vagi niti gubi niti dodaje.

Linga, sa Martom sam krenula loše. Prvo veče dohrana, drala se ko luda. Posle mi je trebalo 3-4 mjeseca da izbacim flašice i uspjela sam. Sisala je 15 mjeseci. Nadala sam se da je ta fabrika jednom radila i da će sad očas posla - kad ono...

Jedem normalno, samo kao dodatatk pijem Hipp čaj za dojilje.

linga

Quote from: emge on June 30, 2010, 01:09:44 PM
Hvala svima :bighug:

Sačekaću još koji dan prije nego krenem da nudim dohranu. Ipak je vaših 450gr napredovanja i ostalo, napredovanje od porodjajne težine - na koju mi nikako da se vratimo :'(
Izgleda da po vagi niti gubi niti dodaje.

Linga, sa Martom sam krenula loše. Prvo veče dohrana, drala se ko luda. Posle mi je trebalo 3-4 mjeseca da izbacim flašice i uspjela sam. Sisala je 15 mjeseci. Nadala sam se da je ta fabrika jednom radila i da će sad očas posla - kad ono...

Jedem normalno, samo kao dodatatk pijem Hipp čaj za dojilje.

Emge, taj dobitak se gleda ukupno od porodjajne tezine. Recimo Jana je rodjena s 4.000g s 3.800 izasla iz bolnice, s 4.900 imala na prvoj kontroli, dakle dobila je 1.100 a ne 900 g.

Ja verujem da ce biti sve u redu, sve su bebe razlicite. Ako na kontroli ne bude dovoljno dobio, mozes da mu uvedes dohranu, probaj s malim kolicinama prvo, znas sve i sama.

anelore

Ja sam sa Vidom imala i imam manje mleka nego sa Savom. U stvari, mislim da je mozda taj odnos ponude i potraznje bolje uspostavljen - nema bezveznih curenja (osim u pocetku i sada nekad iz druge dojke ako nije sisala duze od 3 sata), ne trebaju mi ulosci za grudi - sa Savom sam ih nosila do njegovih 11 meseci. Hipp caj za dojenje mi je, cini mi se, vise podstakao proizvodnju Necu ti reci nista novo
Pumpicom ovoga puta nisam nijednom izvukla vise od 60ml, u proseku oko 30, i to uz mucenje, a gospodjica je dobila prvog meseca 800g, drugog 900. MIslim da ti je za proizvodnju mleka mozda bolje da jedes malo kuvanih zitarica (to su i meni preporucili) a svakako probaj da se opustis i da mu cesce nudis da jede.
Necu da ti kazem da se ne brines, to nije realno, ali nekako mislim da bi se mnogo vise bunio da je gladan (pri cemu sam i ja imala i fazu kad sam mislila da Vida ne place zbog gladi i iscrpljenosti a ne zato sto je sita i zadovoljna).

Elanor

emge, "mojih" 450g nije od porodjajne tezine. ona je s 10 dana bila dosta ispod porodjajne tezine, a od tada je dodavala 100-150g nedeljno (uz dohranu, molicu lepo). ali ona nije htela da sisa, a nije htela ni flasicu. ne bih se ja uzbudjivala oko deteta koje hoce da jede i lepo je raspolozeno.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

emge

On je 200gr ispod porodjajne težine, to je težina sa kojom je otpušten iz bolnice prije 10 dana.

Od juče ga budim češće da jede, pa da vidimo da li će to da pomogne.

maggie

Ali nije na istoj vagi mereno, mozda ti je i dobio 200-300 gr, a iz mog iskustva oni tamo po bolnicama i dz-ovima prilicno ofrlje mere.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

emge

Maggie, na istoj vagi je mjeren zadnjih 5 dana :(
Rado bih ja da nadjem opravdanje, ali...

Tješi me što ima mokre pelene, što je prilično zadovoljan. Ja sam neko ko ima veliku želju da dojenje uspije (znam kakva je uživancija kad sve proradi), ali ne bih da zbog moje želje on bude gladan.

maggie

Nastavi onda tako, nudi ga da rucka cesce, nece se buniti  :love32: I sto duze da siki jednu dojku, da izvuce ono masnije i hranljivije mleko.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Saska

jova je rodjen sa 4000, otpusten sa 3800, sa mesec dana imao 4150. racunali su da je dobio samo 150g, i napali me u dz kako ga drzim gladnog, da sam danima plakala posle toga. a on uopste nije mnogo plakao. ti prvi meseci sa njim su mi preseli. mina se rodila sa 3400, sa mesec dana isto, al ovaj put nikog nisam nista slusala i krenula je, uz min dohranu koju smo brzo izbacili. tacno mogu da zamislim kako se osecas :bighug:

emge

Počeli smo da se penjemo na vagi :clap:
Nedostaje nam još 100 gr do porodjajne težine :clap:

Istina, zadnja dva dana jede na pola sata :lol: Biće da je do toga :rofl:

Ali noću ima dva puta po 3h spavanja, pa se ne žalim :D

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Pa to ti je dojenje na zahtev :girl_blum:

Pita me svekar juce sta radim, reko' "Ovih dana samo peglam i dojim" :crazy: nisam ga slagala, stvarno je tako :lol:

Super, brzo ce on to da nadoknadi a ti ces konacno prestati da brines :bighug:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Stačka, napokon na zahtjev, a ne na buđenje :clap: