Sve o kosi (samponi, pakovanja, farbe...)

Started by Dusica, April 29, 2009, 01:55:09 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ma ofkors. ALi ja da sam htela da posvetim godine feniranju, time bih se i bavila. Za tanke, slabe, ravne, svilenkaste kose verovatno treba manje vremena za savladavanje. Ja apsolutno nisam spremna da u to uložim stotine sati. Uz moj talenat i moju kosu, toliko bi trebalo. Uz više talenta i poslušniju kosu, sigurno manje. Al' ja pričam o sebi i svojoj kosi.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ma ja sam nesto mislila da su inicijelno siske trebalo da se savladaju ne griva.

Ja majku sam fenirala, nju frizerka radi sat ipo i tvrdi da joj se uopste ne isplati to feniranje kada joj ova udje u salon, tako da znam sta imate na glavama.
Hebi ga ja volim da feniram sta cu :lol: smiruje me

AnaK

Pa i šiške :lol: Al' da batalimo, mene su obradovale da nisam samo lenja i neuka. Meni dosta  :turpija:
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Quote from: Dada on February 11, 2015, 05:24:03 PM
Ja sjutra opet na keratin, treci put za 14 mjeseci, nista bolje u zivotu nisam uradila  :clap: :lol: Ovaj mi drzi od kraja maja ili juna  :think: I Milica je uradila prije 5-6 dana, prezadovoljna :girl_in_love:

ovo je pravo resenje za te jake kose  :good:

meni je divna bila kosa kad sam stavljala keratin
i jako prakticno , nema feniranja, niceg nema

divotica  :girl_haha:

cekam da mi se malo isformira i da je jos uoblicim ,
pa cu da ponovim
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

monochrome

a znate devojke do cega jos moze da bude, mada sam ja miljama od nekog ko dobro barata fenom i cetkama...no, ako npr. radim nekom drugom nesto s kosom, puno mi je zgodnije nego na samoj sebi :think:...mislim, dok imadoh kosurinu :girl_haha:

Unabebili

mislim da je ( tako su mi objasnili profesionalci)
veoma vazno da imas ultrakvalitetan fen, vrhunsku cetku (keramicku)
i da stavis na kosu odgovarajuci preparat pre feniranja ako ocekujes dobar rezultat

u jednom trenutku sam cak ovo i proverila (moja kuma se istresla s kintom  i opremila na ovu temu)
i stvarno je razlika kad ja to radim svojim drljavim cetkama i fenom snage kao da duva povetarac i kad to uradis sa opremom koja je adekvatna

postoji mala zackoljica u kucnom feniranju , potrosim boga oca vremena,
a opste je poznato da ja mrzim da trosim previse vremena na svoj pristojan izgled  :lol:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Glitter

Ja sam kupila fen od 4500 vati i keramicku cetku sa dlakama vepra :lol: feniram se za 10 minuta, brze mi od peglanja

monochrome

au glitt, pa ti samo ukljucis fen kad hoces da letis u srbiju :lol: :lol: :lol:

linga

Moja kosa je a la Anina i Lanina, više je poslušna ali je ima mnogo a ja neuka u feniranju.
Mrzi me nevidjeno da idem često kod frizera, jer nemam gde da uglavim, ali moja glava nije ista sa feniranjem i bez  :crycry:

Unabebili

ja , sirota nisam ni cula da fen moze da ima tolko vati  :girl_cray:

ja bi se sa 2200 vise nego zadovoljila  :girl_haha:

i da, moram da vam od srca preporucim preparat
(ovo je za kosu koja ako se samo osusi izgleda kao metla, cicao i iskrzalo i ostro - takva je moja)

http://www.alexandar-cosmetics.com/index.php/sr/product/insight-hydrating-antifrizz-mask

iskreno sam odusevljena rezultatima i cena joj je prihvatljiva svacijem dzepu i dugo traje  :good:

Unabebili

Quote from: Glitter on February 11, 2015, 10:28:26 PM
Ja sam kupila fen od 4500 vati i keramicku cetku sa dlakama vepra :lol: feniram se za 10 minuta, brze mi od peglanja

a ti imas i lepu i zahvalnu kosu pride  :crycry:

monochrome

a sad...sta je lepa i zahvalna kosa? :-[
ja vam to pojma nemam...
frizerka npr. hvali stelkinu kosu...kaze da je tanka dlaka, a ima ih milion...navidno meka i poslusna :think:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Dada

Quote from: Unabebili on February 11, 2015, 08:43:10 PM
ovo je pravo resenje za te jake kose  :good:

meni je divna bila kosa kad sam stavljala keratin
i jako prakticno , nema feniranja, niceg nema

divotica  :girl_haha:

cekam da mi se malo isformira i da je jos uoblicim ,
pa cu da ponovim

Moja kosa nije vise od tih jakih, totalno mi se izmijenio kvalitet, gustina i debljina dlake godinama, ne znam sta je u pitanju ali ne nedostaje mi uopste ona neposlusna griva. I prije keratina je bila neposlusna ali se makar dala uviti i isfenirati normalno, prije porodjaja o tome nije moglo biti ni govora  :crazy: Npr za svadbu sam uvijala kosu, nema sta mi nije na nju stavljeno i u 8 30 sam dosla od frizera sa loknama do malo ispod uva, dok su dosli svatovi  u 10 30 bila je do lopatica a ispred opstine do pola ledja  :lol:  kasnije se to znatno promijenilo ali je bez feniranja bila uzasna  :hm: ono ni prava ni talasasta, kao u struju ukljucena  :lol:
Neko mi je rekao da je to od anestezija, ukupno ih je bilo 5 otad  :ces: ali ona koju sam dobila sa 16 nije nista promijenila, mozda sam se overdozirala kasnije :lol:

Djina ima savrsenu kosu, lici na moju nekad samo sto sa njom moze sve. Milica je svoju nagrdila peglanjem i nadam se da ce joj ovaj keratin pomoci da je oporavi  :fool:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

monochrome

ja sam uvek mislila da je sa krutom kosom lakse raditi...ono, po logici, lakse ju je skulptirat...