Main Menu

mito/korupcija

Started by jel, July 03, 2010, 03:32:34 PM

Previous topic - Next topic

jel

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/196261/Trovali-decu-citostaticima-zbog-provizije

da l je moguce  :o
ja nekako ne mogu da poverujem ...

ovo je povod teme
a moje pitanje za vas je - sta smatrate mitom?
My name is Luton, Robin Luton :lol:

Glitter

sve ono sto se daje na zahtev (ili bez zahteva) odgovornog lica koje uslugu treba da pruzi bez nadoknade...

:lol:
kakva definicija...za anale :D

janavi

kad je bila ona afera sa Rabračom, mislila sam da je to dno
a onda se desi ovo

ima li tu kraja, zaista se pitam

ja nekako ne mogu da dokučim da neko može drugoj osobi da naudi
a da ta sosba bude lekar, koji tako nešto uradi detetu... tu sam zaista nema...

mitom u opštem slučjau smatram sve ono što je neko dobio za nešto što je inače morao da uradi jer mu je to posao
da se razumemo, tu smatram i čašćavanja raznih vrsta, uključujući i ona sitna tipa kafa i slično
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Deda

Ja bih pustila sve ove iz farmaceutkih kuca, oni jednostavno moraju daa podmicuju svakog ako hoce da rade. To tako funkcionise u tom svetu, kakv tenderi kakvi bakraci- ko da vise , cega sam se nagledala, a koliko tek nisam videla.
A doktore bih u zatvor, tu belu mafiju koja trazi pare , kako sam se rasplakala pre neki dan na komentar u Blicu, neka zena koja svaki dan prolazi ispred hrama sv.Save i gleda decu koja doputuju uplaseni ,mali i bolesni, uzas.I oni posle milioni evra i ludila, fuj.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Xe

Ne znam da li ima adektvatne kazne za njih, njima se otruje dusa kad se docepaju tih funkcija, potpuno se izoblice kao ljudi, potpuno.
A u senci ostaju oni posteni, a ima ih, samo su retki.

I naravno, veciti ministar Kretenica odmah napao medije da su neprimereno izvestavali. Ma, dodje mi da ga provucem kroz roto masinu jedared!  >:(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Meni je stvarno teško da u to poverujem :( Želim da verujem da to nije istina.
Janko 23.7.2002.

Masha

I ja zelim da verujem da nije istina i da se radi o obracunu rebraca-institut.

Lani

I ja.  :(
OK, za faramceutske gigante se zna da tako funkcionišu, imaju svoje doktore u celom svetu ne samo kod nas. Ta plaćanja seminara, čašćavanja kako bi se favorizovali njihovi lekovi, ovi naši su im bili klasično na platnom spisku, svi to znali maltene. Ta farmaceutska mafija je mafija na globalnom nivou, niko im ništa ne može.
Ali ovo za prepisivanje većih doza lekova, meni nije jasno kako je to uopšte moguće. Ispravite me ako neko bolje zna ali sve terapije citostaticima određuje konziijum, prođe to kroz ne znam koliko ruku dok ne stigne do pacijenta. Npr. ja kao lekar ne određujem sama terapiju za pojedinačnog pacijenta ali recimo kao stručnjak znala bih da prepoznam da je doza koju preporučuje konzilijum veća od dozvoljene... zar ne? Prosto mi ne ide u glavu kako bi tako nešto bilo izvodljivo. A opet... ako su nabavljane tri puta veće količine lekova od potrebnih šta su radili s tim viškom ako pretpostavimo da ih ipak nisu davali pacijentima, kao što se nadam?

AnaK

Možda nekim kanalima prodavali na crno u zemljama trećeg sveta, npr. Za neku smešnu sumu?
Janko 23.7.2002.

Lani

Ko zna, samo se nadam da nisu pacijente kljukali tim sranjima.

Xe

Jedini nacin "kradje" vidim u prepisivanju gomile lekova, od kojih ti posle pola moras da kupis jer bolnica nema. A u kartonu uredno pise da ti se daje terapija.
Ali, to je kradja na sitno.
Ono sto imaju je dogovor izmedju drzavnih apoteka i farmaceutskih kuca. Kad sam pocela da pijem "dilatrend", dobijala sam Galenikin, onda ga u nekim apotekama nije bilo pa sam uzimala zamenu (sto nema veze, jer je genericki potpuno isti lek). Sad su mi dali Rochov. Znaci, samo su promenili farmaceutsku kucu, a apotekarke me redovno pitaju da li je to stvarno terapija za mene (jer je prilicno jaka). Znaci, manje-vise svi znaju koje doze lekova su normalne.

Nanny Ogg

Pa evo, bas citam najnovije vesti, ispada da su samo kupovali vece doze od potrebnih, ali ne i da su ih davali pacijentima..mada, ko ce znati  :hm:

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/196503/Lekar-se-nudi-za-svedoka-saradnika

Ali veciti ministar  >:( >:( >:( >:(

Ajte zene, ne dram'te

maxic

Meni je isto malo neobicno da su davali duple doze, vjerujem da su duple narucivali, pa taman i u  wc solju prosuli, a prikazivali ( ko to vec placa) duple doze kao neophode.
Ne da to nije kriminal, ali ipak malo drugaciji, nego trovati ljude.
Sto se farmaceutske industrije tice, to je mafija sa marketingom do u milimetar. Kako to zapravo izgleda, ne smijem ni da pomislim, ovo sto mislimo da znamo je dovoljno da se potpuno pogubis.
Baba mm 102 god pune, dosla prije dvije kod dr, ovaj se onesvjestio, kako ne pije nikakve lijekove, odmah joj deset vrsta prepisao. Kao da je imperativ biti trajno na nekim lijekovima, a pravo da vam kazem malo koga ovdje znam preko 4 banke da nije na necemu.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Xe

Sigurno nisu trovali ljude, nema sanse da su oni nekom dali nesto vise, mogu samo manje  :crazy:
Pisali su vece doze,a davali normalne, ili su radili onako kako sam videla da rade  :crazy:

TINK

Ja sumnjam da su davali vece doze citostatika, sa tim bi ubili paijenta vec sa prvom dozom.Terapija mora biti izracunata u mg na osnovu tel.tezine.Zaista nemogu da poverujem da su ubijali ljude citostaticima  :o.Pre ce biti da su mozda prodavali na crno privatnim apotekama.Kakva mafija i na kakav nacin se bogate  :blink:, plase li se ti ljudi icega  :o