Main Menu

Alergija na ujed insekta

Started by disco2000, July 22, 2010, 08:06:13 AM

Previous topic - Next topic

disco2000

... kojeg god :crycry:

Prvo mu se nadulo koleno, pa brada, a sada mu je i oko skroz zatvoreno, a lice izdeformisano... mozete da zamislite, da ne slikam...
Fenistil ne pomaze, ne znam sta da radim :crycry:

Margarita

neki sirup, presing ili nesto slicno?

disco2000

Odveo ga je tata sad u DZ, pretpostavljam da ce tako nesto dobiti... jezivo izgleda :nokti2:

AnaK

I ja bih dala par puta, dok ne splasne, Claritin, Presing ili šta već daješ oko alergije.
Janko 23.7.2002.

prevodilica

D se prosle nedelje zatvorilo oko od nekog ujeda, dobio je Corticid mast, mazali smo 2 dana i proslo je

Deda

Ali zakon je (Marfijev , dopunjen)da kad imas malu bebu, mora jos nesto da se desi da zagorcabva zivot. Drzi se,neki sirup protiv alergije , ako je bas katastrofa dace mu pola urbazona-ako pocnu , pu, pu, pu neka gusenja.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000

Naravno, prvo mu je oteklo koleno, pa brada, sad i oko. Ujede po telu ne racunam jer nisu bili razlog da ne ide u vrtic... I to je sve pokupio dok je bio tamo :ces: on mi kaze da ga to ujede osa kad su na terasi (jasno je da nije osa zaista).
Dobio je Presing i uput za ocnog jer se inficiralo, tako kaze Dr iz DZ.

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

gasha

Marty  :bighug:
bice to odmah bolje, videces
tako i moja Kaja reaguje, uvek

i sa ocima smo imali slicnih problema,
ove godine u Grckoj cak je i antibiotik dobila, jer joj je cela noga bila duplo deblja

aerius ili presing, odmah ili cak non stop, ja dajem sada svaki dan, jer svaki ujed zna da bude katastofalan, fenistil na mesto ujeda, ali ne na samu tackicu ujeda, tu moze malo neke antibiotske masti, cisto da se ne inficira

ove godine u junu je na izletu imala 24 ujeda, 5 na licu, oba oka zatvorena, uzas, 2 dana nije mogla da gleda, a kada je prolso, i kada je zelela da ide u skolu, deca je nisu prepoznala,

reaguj odmah, kada vidis ujed, fenistil odmah , zna da pomogne, aerius non stop, ali i preventiva mazanje autanom i slicno

za utehu, godinama ranije nije bilo ovoliko kamaraca, pa je lakse bilo, 2, 3 ujeda uz preventivu, ove godine je uzas

inace mene ni jedan komarac ne ujeda ili kad me ujede prodje za 5 minuta,
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

disco2000

Au, Kaja se bas namuci zbog ujeda... :(
Cekam da mi homeopata odgovori, definitivno moram da imam kuci neku prvu pomoc... Odoh sad i po Raid :crazy:

veki

mi imamo ovaj problem samo ako je ujed u blizini ociju, celo ili slicno, izgledaju kao iz ringa da su izasle
presing i fenistil i brzo prodje

Ljubi Lakija da sto pre bude bolje

janavi

i Vanja uvek tako reaguje ako je ujed na licu
Pressing ili Claritin
spusti se otok za 2 dana ako joj ne dam odmah čim primetim
u suprotnom spadne za dan

još mi rekli hladne obloge, ali V to ne dozvoljava :-[

ako je na  rukama/nogama, isto bude veliki otok i tvrdo oko uboda (često se ubod i ne vidi) ali tad obično ne dajem sirup, a prolazi danima, 7-10 dana

:kiss1: za Lakija
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

disco2000

Dobio je Acidi Borici i Oftamol, sto je prodnizon, koji ne bi trebalo da mu dajemo, ali s obzirom da njegova Dr nije tu, odlucili smo da dobije danas te kapi...  :-[ izgleda grozno, svrbi ga...a i ko ce da doceka ponedeljak :-X

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

Aleksa ima jaku alergiju na ujede insekata i to kojih god, pojavi mu se gomila identicnih ujeda kao prvi i najcesce na licu, nogama i rukama, prosli put mu se zatvorilo oko...prvi put kad se desilo dr u dz mu je prepisao pressing ali ja mu nisam davala nego samo naizmenicno fenistil i krecno mleko da ne bi cesao...igleda grozno ali prodje za par dana...
ovakva situacija nam se ponovi nekoliko puta u toku godine i do sad smo prolazili bez antihistaminika (cisto moja odluka da mu ne dajem dok ne dodjemo u fazu da pocne da otice....za sad se sve svede na gomilu tacaka i zatvoreno oko)