Main Menu

Zastoj mlijeka i mastitis

Started by emge, July 22, 2010, 05:50:42 AM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Emge, ja mislim da to nece proci tek tako. Trebala bi da odes do dr., ja sam isla kod ginekologa. Pre toga sam danima vukla temperaturu, dolazila je patronazna, doktor i svi su savetovali masiranje, izmazanje .... bla, bla, bla .... da bih na kraju zavrsila sa modrom dvostruko uvecanom dojkom (plus grozne ragade). Primala sam inekcije penicilina 10 dana, doktorka me naucila kako efikasno da se izmazam rucno i savetovala da stavljam obloge od krpa natopljenih alkoholom. Alkohol fenomenalno pomaze, ali ja tada nisam Jeleni davala svoje mleko. Kad sam se oporavila, nastavila sam da dojim Jelenu, a sve to je trajalo skoro mesec dana. Doktorka me je u cudu gledala kad sam odbila inekciju za prekid laktacije "namucicete se i vi i beba", ali sam posle toga nastavila uspesno da dojim (skoro do druge godine).
Ove obloge od alkohola sam stavljala preventivno ponekad i sa Emom, kad osetim da zateze. Ne znam koliko alkohola tako lokalno prelazi u mleko  :think:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Elanor

emge, ja se ne bih igrala.
kuma je morala na operaciju. kaze da su previjanja posle operacije najuzasnije mucenje, koje ni najgorem neprijatelju ne bi pozelela.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Despina

i ja bih otisla do dr da pogleda. 2 puta sam zavrsavala na antibioticima i sa Anjom i sa Lukom zbog grudvice i zastoja.

A, L, S

bubi

bas mi je zao sto se mucis.
nisam pametna sta da ti kazem a da devojke vec nisu rekle.
:bighug:

disco2000

Kako si, emge? Hoces li da ides kod Dr?
Mene peckaju grudi, nekako unutra :ces: jeste da je Petra juce opet izigravala prilepak :crazy: pa me i bradavice bole, ipak mi ne lici na priliv mleka, bojim se da nije soor...

emge

Ja sam danas odlično, grudi onako, bolje.

Nisam išla kod dr, zvala sam danas rodine savjetnice. Rekla mi je da nastavim sa masažom pod tušem, hladne obloge u međumevremenu, i sve po redu. Da s' obzirom na to da sad nemam T ne treba antibiotik, ali ako mi se T vrati, onda pravac doktor, i antibiotik obavezno.
Rekla mi je da u gnoj i tako to neće preći bez temperature.

Marti, ja mislim da ti je to ipak nadolaženje mlijeka :bighug:

Deda

Super emge  :clap: :clap:
Ali Rodine savjetnice  :rofl1: :rofl1:, kako si se setila  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Zumbulica

Emge  :clap: super sto prolazi bez komplikacija  :bighug:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

emge

Danas grudi skroz meke :clap:

Rekla bih da je prošlo :) Ipak ću ovo homeopatsko da pijuckam još sjutra u toku dana.

Hvala svima :bighug: