Marta na putu - svjež bespelenaš hoće cuclu

Started by emge, May 04, 2009, 03:53:12 PM

Previous topic - Next topic

emge

Mislim da moje dijete zaslužuje zasebnu temu :lol:

Pošto smo ostavili pelene prije 10-ak dana, bila mi je frka kako će izgledati putovanje.
Nezgode nam se dešavaju, istina rijetko ( jednom u dva-tri dana, kad je nečim jako zauzeta ).

Stajali smo na svakih sat ipo i nudili joj žabicu(našu nošu za ponijeti). Nekad oće, nekad neće... to je u svakom slučaju produžilo put za makar sat vremena. :wall:
Za svaki slučaj je na sebi imala gaće, pa preko njih pelenu - ovo je moja izmišljotina, da osjeti da je mokra, a da ne skvasi sjedište. Mislim da nije loša ideja.

U svakom slučaju, nije se upiškila nijednom.

Međutim, posle epizode Male princeze i njene cucle krenula je intezivno da traži da joj kupim cuclu. :o
Pokušala sam da joj objasnim da je ona velika, što je rezultiralo piškenjem u gaće sa sve osmjehom na licu ( valjda da pokaže da je mala beba ). Osim toga smo aktivirali kolica, u koja nije sjela godinu dana. Na našu sreću je bila oduševljena njima, pa smo cijeli grad obišli bez frke.

Nakon dvije za redom "nezgode" sa piškenjem u gaće, pristala sam da joj kupim cuclu. Ja sam nekako povezala da to sad radi namjerno.

I zaista, nakon cucle je prestala da piški u gaće, a ja sam prestala da govorim da u gaće piške male bebe.

Inače, nikad nije koristila cuclu - do sad. Iz iskustva sa njom čini mi se da će ovo da traje dva dana - toliko su joj obično stvari bitne.  Najsmješnije je što uopšte ne zna da cucla cuclu, pa je veći dio vremena gricka.

Da mi je neko pričao da ću da joj kupim cuclu sad "pod stare dane" ne bih mu vjerovala :rofl:

chokoladica

Koliko Marta sad ima dve i nesto?? Jest malo kasno za cuclu  :think:
Prosto ne znam sta da kazem  :lol:

maripoza

Neka, neka, to znaci da nece da odraste. :)
Vidim vec da cemo Marta i ja uskoro biti najbolje drugarice. :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

gasha

Marta je stvarno posebna

ma ona cuclu siguno dozivljava kao igracku
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Masha

Do skoro sam mislila da je Mala princeza odlican crtani, posle ovoga sto sam procitala menjam misljenje  :rofl: Cula sam jos za jedan ovakav "slucaj", izgleda da je simptomaticno :rofl:
Regresivna ponasanja su nesto sto se desava u razvoju, posle nekog vremena dete "ponovo poraste", samo ne treba praviti pricu oko toga. Kada vidis da je izgustirala, skloni je negde, odustace od nje.

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

emge

Quote from: Masha on May 04, 2009, 05:30:34 PM
Do skoro sam mislila da je Mala princeza odlican crtani, posle ovoga sto sam procitala menjam misljenje  :rofl: Cula sam jos za jedan ovakav "slucaj", izgleda da je simptomaticno :rofl:
Regresivna ponasanja su nesto sto se desava u razvoju, posle nekog vremena dete "ponovo poraste", samo ne treba praviti pricu oko toga. Kada vidis da je izgustirala, skloni je negde, odustace od nje.

Pa, ne znam koliko je to kod Marte regresivno, s' obzirom da cuclu nikad nije koristila.
Mislim da se spojila Mala princeza ( koju traži: oću da gledam onu bebu ) sa nekim iz jaslica ko ima cuclu. I da nju jednostavno interesuje zašto ona nema to.

Pošto smo na našoj granici čekali sat vremena, ona se unervozila i krenula da kenjka, pokušala sam da joj punudim cuclu u svrhe u koje je namijenjena   :-[ Naravno da nije upalilo  :innocent:

Evo sad nam cucla stoji na stolu, povremeno pita gdje je i to je to.

Odlučila sam da joj bude pri ruci, ne vjerujem da će interesovanje trajati duže od 2-3 dana.

E, da..kupila sam joj cuclu za djecu sa zubićima :rofl:

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

Super za pelene, a cucla će očigledno da traje do prekosutra.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

lakalut

Quote from: Masha on May 04, 2009, 05:30:34 PM

Mi smo ovaj jos jedan slucaj, moje dete ima 3 godine, takodje nije nikada koristila cuclu, i desilo se isto sto i vama, s tim sto je ona otela bebi-lutki njenu kobajagi cuclu i time se zadovoljila. Traje vec neke 2 nedelje, ali je cinimmi se popusta malo :good: i koristi sve fraze kao i Mala Princeza u pomenutoj epizodi... Zeza se dete... :dance1: Ali zakljucujem da je crtani ipak prikladniji za malo stariju decu, sta znam ne dopada mi se kako ga kapira
L: april 2006.

J: septembar 2009.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

:ph34r:

emge

Quote from: lakalut on May 04, 2009, 08:30:11 PM
Mi smo ovaj jos jedan slucaj, moje dete ima 3 godine, takodje nije nikada koristila cuclu, i desilo se isto sto i vama, s tim sto je ona otela bebi-lutki njenu kobajagi cuclu i time se zadovoljila. Traje vec neke 2 nedelje, ali je cinimmi se popusta malo :good: i koristi sve fraze kao i Mala Princeza u pomenutoj epizodi... Zeza se dete... :dance1: Ali zakljucujem da je crtani ipak prikladniji za malo stariju decu, sta znam ne dopada mi se kako ga kapira

Marta Malu princezu doživljava kao bebu. Možda zbog one košuljice i bosih nogu :ces:
Cuclu definitivno koristi kao igračku i igra se sa njom povremeno. I koliko vidim više je žvaće nego bilo što drugo.

U svakom slučaju lakše mi je što nismo usamljen slučaj  :flower:

SC

Samo da  :kiss1: tu malu pametnicu!
A kako samo zna da ucenjuje!  :blink: :lol: Dobro je sto se nisi previse opirala cucli, inace bi je verovatno duze drzalo, ovako ce je bataliti za dan-dva  ;)
Dunja 13.06.2007
Petar 09.01.2009