Main Menu

Kako bebe vide

Started by disco2000, August 03, 2010, 11:39:03 AM

Previous topic - Next topic

disco2000

stacka

Interesantno, ali se razlikuje od ovoga ovde

ja pratim po toj semi

odavde

hvala :flower:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Masha

Koliko ja znam ova stackina sema je tacnija. Naime, bebe prvo razlikuju svetlo i tamu, svet im je u nijansama crne i bele. Kod nas nema tih knjizica, ali sam ih vidjala, jednostavni crno beli oblici. Posle ide ovako kako chicco kaze. Pritom, dobar broj igracaka, npr one mobile iynad kreveca su u pastelnim bojama, bebama to nije interesantno, ya njih su jarke i intenzivne boje.
Secam se neke seme kako bebe proucavaju lica ljudi. Na pocetku je to haiticno i verovatno vide samo iydvojene delove lica, kada iih sklope u celinu, najveci br pokreta ociju se belezi oko ociju posmtranog lica.

lakalut

Meni se, na osnovu skorasnjeg iskustva, cini bas da je Chiccova mapa tacnija. Janko je sa potpunim interesovanjem gledao u te knjizice sto Masha pominje, vec u toku prve nedelje zivota, a da mu je vid  bio kao u prvom polju ovog drugog primera, ta knjiizca se ne bi razlikovala od okoline.. :think:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

emge

Marta je čini mi se vidjela od prvog dana, i super pratila očima, kao ovo što Lalalut kaže za Janka.

A, Marko je po ovoj stačkinoj šemi. Tek nas sad prati fino, do skoro je reagovao uglavnom na svjetlo/tama kontrase.

Kao da je Marta rođena sa razvijenijim vidom. Valjda je i to moguće.

Masha

okolina nije isto za odraslo dete i za bebu u prvim nedeljama zivota. do prvog meseca bebina okolina je 30cm njenog vidnog polja, od drugog cini mi se pocinje pracenje prsta rukom levo-desno. takodje, u kjnigama su ti oblici jednostavni, sa malo detalja, spirale jednostavni geometrijski oblici. medjutim, u prva tri meseca dolazi do drasticnog napretka i promene su veoma brze. takodje, bitna stvar za prve knjige, govorim o prvoj godini, najbolji izbor su jednostavni oblici i jarke boje, malo detalja, zato deca vole baby tv, teletabise, onog zutog psa, pepu itd...
naravno, postoje individualne razlike u brzini faza, ali je ya svako dete redosled isti.

lakalut

Quote from: Masha on August 03, 2010, 02:40:48 PM
okolina nije isto za odraslo dete i za bebu u prvim nedeljama zivota. do prvog meseca bebina okolina je 30cm njenog vidnog polja, od drugog cini mi se pocinje pracenje prsta rukom levo-desno. takodje, u kjnigama su ti oblici jednostavni, sa malo detalja, spirale jednostavni geometrijski oblici. medjutim, u prva tri meseca dolazi do drasticnog napretka i promene su veoma brze. takodje, bitna stvar za prve knjige, govorim o prvoj godini, najbolji izbor su jednostavni oblici i jarke boje, malo detalja, zato deca vole baby tv, teletabise, onog zutog psa, pepu itd...
naravno, postoje individualne razlike u brzini faza, ali je ya svako dete redosled isti.

Mislila sam na okolinu knjige, ne bebe
L: april 2006.

J: septembar 2009.