Main Menu

Naši mali vežbači

Started by stacka, August 10, 2010, 03:12:04 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Ma OK :bighug:

Nego, pitanje - kad prati igracku jel treba da pomera samo oci ili citavu glavicu? Sad sam probala, fokusira je lepo i kad joj izadje iz vidokruga ona okrece glavu za igrackom ne samo oci? Kako je pravilno? :ces:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

stacka

Jao jeste, sad sam pogledala link, sve joj je ovo radila :nokti2: :girl_haha:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Quote from: stacka on August 11, 2010, 11:04:08 AM
Ma OK :bighug:

Nego, pitanje - kad prati igracku jel treba da pomera samo oci ili citavu glavicu? Sad sam probala, fokusira je lepo i kad joj izadje iz vidokruga ona okrece glavu za igrackom ne samo oci? Kako je pravilno? :ces:
To je ok, vezbajte. Posle ce da uvede i svoje sake u vidno polje i da ih prati okretanjem glave. Sve je to pocetak vizuomotorne koordinacije.

stacka

Ostala sam duzna izvestaj od juce.
Nismo radili vezbice jer mora prvo ona malo da se koriguje, tj drzanje tako da smo radili pravilno postavljanje, uzimanje, nosenje... sve sam to nekada radila i sa A. ali sam pozaboravljala :-[ u svakom slucaju, bez obzira na to sto treba da dolazimo 2 puta mesecno Dragana je rekla da dodjemo i narednog ponedeljka da vidi kako napredujemo i dolazicemo tako dok god ona ne bude procenila da je ok da vezbamo kod kuce i vidjamo se 2 puta mesecno. Meni je fantasticno sto je ona takva, sto ima razumevanja i mnogo mnogo mi je drago sto smo opet kod nje :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Daj malo detaljnije to nošenje, uzimanje... jel poenta u onome da se sve radi sa strane?

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

To radim :)

Nego, pitanje za Marty i ostale.
Marko je do skoro bio skroz simetričan, radim sve ono iz "Lako do prvog koraka" , ali zadnjih nedelju dana primjećujem da je počeo kad ga stavim na stomak, da više gleda u lijevu stranu. Oće i u desnu, ali na kratko, ko da mu je ova strana udobnija.
Kad leži na leđima sasvim mu je svejedno, podjednako mu je udobno na obje strane.
Znači, do prije 10-ak dana bilo mu je svejedno i u položaju na stomaku, ova asimetrija se tek sad pojavila :ces:
To je inače bio razlog što smo i krenuli sa Martom na vježbe.

Ne znam odakle mu to,  i ne znam kako da popravim.
Na koji bok treba malo češće da ga stavljam i sa kog boka da ga češće podižem?

janavi

okreni sobu
ne zezam se uopšte
okreni mu glavu na drugu stranu (gde su m u bile noge, tu mu stavi glavu)
verovatno mu u krevecu prilaziš uvek sa iste strane
kad ga spuštaš negde, trosed ili šta znam, uvek sa iste strane

obrati pažnju, pa okreni
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Ma, okrenula sam. Sad ne znam da li sam u okretanju pretjerala. Zato i pitam koja mu strana sad treba :rofl:

Ali on nema asimetriju na ledjima, kako najčešće spava, jer izgura jastuče koje ga pridržava sa strane.
Pri tome baš pratim, kad spava na ledjima glava mu je nekad skroz na jednoj nekad na drugoj strani, nema pravila.

janavi

ma nisi preterala

nego, kad mu prilaziš, on treba aktivnim okretom da se okrene na suprotnu stranu od one za koju kažeš da je koristi više

ne umem da objasnim to sa stranama
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

emge

Na stomaku radije gleda u lijevu stranu.
Jano, nema on još uvjek aktivan okret, ima tek 2 mjeseca.
Ovo ga ja polako okrećem sa jedne i sa druge strane, malo kroz igru :)

janavi

ma nisam ni mislila na ceo okret
nego gleda on u tebe kad ga ti uzimaš, dakle ima okret glavom ka nečemu šta ga zanima

Marty će to bolje :)

emge

Našla sam :clap:

Treba da ga nosim više na desnoj rucu, nagnuto u desno, da aktivira lijevu stranu :)

Izgleda da ih mi krivimo, jer se i kod marte to pojavilo oko drugog mjeseca :lol:

stacka

samo da prijavim da je kod mase bas vidljivo poboljsanje. danas smo bili u sokobanjskoj posle dve nedelje vezbanja kod kuce, dragana je bas zadovoljna :clap: videcemo sta ce drka da kaze, kontrola nam je 30.9.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.