Budjenje, plakanje, penjanje, dojenje

Started by anelore, September 01, 2010, 07:03:34 AM

Previous topic - Next topic

Saska

#15
dupli

Vila

Quote from: anelore on September 01, 2010, 08:41:11 AM
Sava sam dojila 13 meseci, nema sanse da sa Vidom tako rano prestanem. Ona inace pije malo vode, i to samo iz flasice sa sportskim zatvaracem, nece one No-spill varijante, na cuclu nije htela ni moje mleko...

Ja sam isto tako razmišljala, ali nisam više imala snage, jer je od 6. do 9. meseca Dušan bio isti ko Vida, samo je sikio po celu noć. Ja sam bila kao zombi, nisam znala za sebe od nespavanja. Probala sve drugo, i kad nije uspelo, odbila ga sa sike u 9. mesecu. I dan-danas mi je žao što je tako rano prestao da sisa, ali stvarno više nije bilo drugog rešenja. Od atada pa do pre dva meseca je spavao po celu noć.
Sad se opet povremeno budi, ali se smiri kad ga uzmem, dam mu malo vode na flašicu, i sl.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Ma odspavam ja, samo sa 5-6 prekida, ali mi se cini da je previse vezana za mene, i za siku, da je nesamostalna. Sa druge strane, ona ume duze da se zaigra sama nego sto je Sava umeo u tom uzrastu...ma sta pricam, Sava i dan danas trazi drustvo za svaku igru.

Deda

Saska, kazes da se Mina budii prica..
Andrija je pre neku noc ustao u sred spavanja da tuzi Nedu kako ga juri  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Quote from: Saska on September 01, 2010, 01:21:53 PM
ma sto da ne, zasto im ne udovoljiti kad ih to smiruje i ocigledno prija. ne traje zauvek-provereno; ovi moji su bili bas privesci; jova pogotovo; ali su sada jako samostalni.    anelore; nemam savet-nadam se da ce proci-ko zna mozda je vida mali emotivac, pa sve prezivljava ponovo u snu; njima su dani uzbudljivi, pa jos zubi. mina ima obicaj da se vrti nocu, okrece, prica, svadja, skroz je rasklimala krevet.

Isto rezonujemo Saska, gledam sad po jani, isto smo prosli, ona je veoma samostalna devojcica.
Meni nije tesko da legnem s njima da ih uspavam, yaspim u dnevnoj kod zmua a redovno zavrsim kod njih, ali to smatram fazom, umornom, ali zabavnom  :rofl: Jedino sto me izludjuje i sto vise ne dozvoljavam je mrcvarenje i uspavljivanje od 2 sata,a a prolazila sam i takve faze sa oboje.
Aleksa jeste mnogo vezaniji za mene, ali je i inace sav suptilan  :girl_haha:

Despina

samo da te :bighug:
Sonja je prestala da siki u junu i od tada spavamo, znaci 18.mjeseci zezanja i budjenja po 3,4 puta u toku noci.
U julu je presla u sobu kod brata i sestre, u isto vrijeme ih ususkam, pokrijem i pozelim laku noc.
Sa Anjom sam se zeznula i dozvolila da me mrcvari sa uspavljivanjem po 2 sata, sa Lukom i Sonjom nisam imala takve faze :girl_haha:
A, L, S

maxic

Mogu to da budu i nocni strahovi, ako se baca neutjesno. Kod nas su poceli oko godinu dana, prestali iza napunjene 2 god. Bilo je uzasno, uzasno. Nisam te utjesila. Samo smo sprjecavali samopovredjivanje, drugo nista nismo mogli. To je bio Marko, rodjeni nespavac, dusu mi je uzeo. Pojacano i cesce je bilo kod nekog "razvoja" tipa zubi, prohodavanje itd.
Poceo je poslije da spava bez budjenja, do unazad nekoliko mjeseci, ali od tada iskljucivo trazi tatu, tako da me manje uzbudjuje. Ne usudjujem se da kazem da je par sedmica prespavao opet bez budjenja....ali eto rekoh.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07