Budjenje, plakanje, penjanje, dojenje

Started by anelore, September 01, 2010, 07:03:34 AM

Previous topic - Next topic

anelore

Treba mi savet, uteha, podrska, sve u jednom.
Vida nocu spava po samo 2-3 sata odjednom (to su duzi intervali). Izmedju toga se budi i place, izvija se, vrti i bacaka po krevetu, izvija glavu unazad, ili se penje (sve u snu), seda, pada, kotrlja, sve vreme placuci. Ne smiruje je moj glas, ni MM, ni zagrljaj, ni uzimanje u ruke, ni ljuljanje. Najcesce pomaze da je podojim, mada sam sinoc uspela da je umirim nakon 10 minuta urlanja i 3 zamalo ispadanja iz mojih ruku samo ljuljanjem - sto prakticno znaci da ona jos uvek sisa po 3-4 puta u toku noci.
Jasno mi je da sam i ja delom kriva, jer nocu budem toliko umorna da mi je lakse da joj ponudim siku, jer ce tako zaspati i ona, a ubrzo i ja, ali moram da pocnem da je navikavam da se uspava bez sike, a jednog dana, u dalekoj buducnosti,  :lol: i bez mene.
Cuclu, kao i Sava, odbija - tj. voli da je grize.
I da, situacija je gora otkako su joj izbili zubi, a ovih dana je slinava, i po oceni nase pedijatrice, koja ju je juce pregledala, i gornje jedinice se spremaju da izadju.
Sve kritike i sugestije prihvatam.

Lani

Ja mogu samo utehu i podršku veliku da dam. :bighug:
Savet nemam, moje veliko dete je bilo od one dece koja su počela jako rano da se uspavljuju sama i jako rano da spavaju po celu noć.
(Verovatno će mi ovo malo dete nadoknaditi sve to :zlocka: čisto da se uspostavi ravnoteža. :girl_haha:).

Jel te epizode sa plakanjem i bacakanjem ima povremeno, baš kad je nešto muči ili stalno tako radi kad se noću probudi?
Ako je samo ovih dana možda je stvarno maltretiraju ti zubići što su krenuli.

anelore

Sada su gore, i izrazenije, inace ih uvek ima.
Sta da ti kazem, Sava je sa 2.5 meseca umeo da prespava celu noc, sa 10. meseci je imao samo ranojutarnji podoj, smirivalo ga je kad ga pomazim u toku noci, a kod nje nista, ali apsolutno nista ne pali. Trazi mene, i trazi siku. Uvece nekada moze MM da je uspava, a nekada place i cvili sve dok je ja ne uzmem u ruke, onda jos malo otplace, reda radi, i smiri se - pa se probudi za pola sata, i tada samo sika pomaze.

Deda

E tako je Andrija punih 19 meseci. Kakav shok posle Nede koja nije znala da ne prespava noc, nije znala za grceve, izlazenje zuba i ostale probleme.
Onda smo obustavili dojenje i problem je resen.
A do tad sam bila covek koji zivi i ne spava.
Ako ti je za utehu, mnogo bolje saradjujem sa njim sada nego sa Nedom, sa njom ne znam kako da se izborim. :girl_sad:
Nisam te savetovala, ni utesila  ali podrzavam te  :bighug:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

Dedo  :bighug:
Ja isto nisam znala da je tako nesto moguce, ali sada sam se vec navikla na spavanje na rate.

Lani

Nije valjda samo do dojenja...
Dedo 19 meseci :nesvest:

anelore

Sava sam dojila 13 meseci, nema sanse da sa Vidom tako rano prestanem. Ona inace pije malo vode, i to samo iz flasice sa sportskim zatvaracem, nece one No-spill varijante, na cuclu nije htela ni moje mleko...

Deda

Quote from: Lani on September 01, 2010, 08:39:26 AM
Nije valjda samo do dojenja...
Dedo 19 meseci :nesvest:
Jeste, jeste..u nekom momentu sam zaspala kod koleginice u kancelariji (  :girl_sigh: daaaa, imala sam nekad i kancelariju ) na par sekundi...i sanjala sam neki hleb  :rofl: .
A inace ne mogu da zaspim ni u dnevnoj sobi pored tv-a, , ni u autobusu....Onda ti vidi koji je to stepen umora bio u pitanju. Nismo ni na letovanje isli , ni bilo gde prespavali...sta da radim sa njim kad se u sred noci probudi  :crazy:

Deda

Neda je bila toliko dobra beba da sam ja bila ubedjena kako sam savrsena majka  :diva: koja sve znai radi za 10. Dobro, sveki je bila tu da me spusta na zemlju :lol:.
Onda se rodio mali djavo i ja shvatila da nije puno toga do tebe...vise je do dece  :lol:

Saska

a ja opet ne znam za bebe koje spavaju po celu noc. moram da priznam da sam isla linijom manjeg otpora, pa su prvig meseci spavali sa mnom, tj odmah posle tog prvog nocnog budjenja prebacivala sam ih kod mene u krevet i spavali bismo fino do jutra. jova se od toga odvikao posle 13 meseci; mina posle 7, videcu koliko ce mihajlu trebati.  anelore, imas svu moju podrsku, sigurno ste iscrpljeni :bighug:

anelore

Quote from: Deda on September 01, 2010, 08:33:21 AM
E tako je Andrija punih 19 meseci. Kakav shok posle Nede koja nije znala da ne prespava noc, nije znala za grceve, izlazenje zuba i ostale probleme.
Onda smo obustavili dojenje i problem je resen.
A do tad sam bila covek koji zivi i ne spava.
Ako ti je za utehu, mnogo bolje saradjujem sa njim sada nego sa Nedom, sa njom ne znam kako da se izborim. :girl_sad:Nisam te savetovala, ni utesila  ali podrzavam te  :bighug:

Dakle, ima nade, meni je tako sada sa Savom, Rat i mir u 2000 tomova. [/b]
Quote from: Saska on September 01, 2010, 08:50:29 AM
a ja opet ne znam za bebe koje spavaju po celu noc. moram da priznam da sam isla linijom manjeg otpora, pa su prvig meseci spavali sa mnom, tj odmah posle tog prvog nocnog budjenja prebacivala sam ih kod mene u krevet i spavali bismo fino do jutra. jova se od toga odvikao posle 13 meseci; mina posle 7, videcu koliko ce mihajlu trebati.  anelore, imas svu moju podrsku, sigurno ste iscrpljeni :bighug:
Ja nisam bila dovoljno jasna - vecina ovoga se desava dok ona spava sa nama u krevetu. U krevecu je posle prvog vecernjeg uspavljivanja, i posle drugog, onda je, kad pocne da ustaje, udara glavom o ogradicu kreveca i place prebacim kod nas u krevet, onda se jos jedno 3 puta budi, penje po nama, zauzme pola kreveta...Prebacim je opet u krevetac posle onog podoja izmedju 5 i 6.

Deda

Naravno da je premestis kod vas u krevet, ko bi izdrzao tu torturu vracanja u krevetac. Ja Andrijin krevetac poklanjam bratu koji ceka blizance-nov neiskoriscen  :crazy:

Elanor

filip je prvi put prihvatio flasicu (i bilo koje drugo mleko) s 10 meseci, pre toga je najstrasnije odbijao. ja sam vec bila pocela da panicim, posto sam par nedelja posle tog dogadjaja morala nedelju dana na sluzbeni put. mozda i vida prihvati nesto, nudi je povremeno, i to razlicite 'materijale'.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

linga

Uh, nemam mnogo sta pametno... Aleksa ne doji vec godinu dana sad ima dve godine i 8 meseci i dalje se budi bar jednom, da me oseti, i to samo ja mogu da ga utesim, tatu ne priznaje.
Verovatno sam sama kriva i ja sam isla linijom manjeg otpora, ali on je uvek tako tuzno plakao da nisam imala srca...

Saska

Quote from: linga on September 01, 2010, 12:51:46 PM
Uh, nemam mnogo sta pametno... Aleksa ne doji vec godinu dana sad ima dve godine i 8 meseci i dalje se budi bar jednom, da me oseti, i to samo ja mogu da ga utesim, tatu ne priznaje.
Verovatno sam sama kriva i ja sam isla linijom manjeg otpora, ali on je uvek tako tuzno plakao da nisam imala srca...
ma sto da ne, zasto im ne udovoljiti kad ih to smiruje i ocigledno prija. ne traje zauvek-provereno; ovi moji su bili bas privesci; jova pogotovo; ali su sada jako samostalni.    anelore; nemam savet-nadam se da ce proci-ko zna mozda je vida mali emotivac, pa sve prezivljava ponovo u snu; njima su dani uzbudljivi, pa jos zubi. mina ima obicaj da se vrti nocu, okrece, prica, svadja, skroz je rasklimala krevet.