Main Menu

Uzina za skolu - ideje molim

Started by MissL, September 18, 2010, 09:54:07 PM

Previous topic - Next topic

linga

Nece da uzegne od stajanja nekolik osati a mnogo je bolji.

meni jana provede samo 4,5 sati u skoli. Razmisljam se da li da joj pakujem uzinu ili da se prijavi za skolsku kao prosle godine. Ta uzina je bzveze, kifla jogurt, neke pogacice, sendvici, ali to joj i ja moram slati jer ona niti jede voce nit povrce  :hm: tako da se svede na sendvic sa sunkom i jajima, milk sejk ili sok, neke kiflice i tako nesto...

anelore

Ja ovih dana Savi pravim sendvic sa puterom, pilecim prsima i listicima kackavalja. Njegov ranac ima jedan dzep koji je termoizolovan, a kako pojede taj sendvic ili u pola 10 ili u 12 (kada im je vreme za rucak, posto jos nemaju rucak u skoli), ne plasim se da ce da se uzegne/ukiseli. Pavlaku nisam probala za sada.
Uz to mu saljem i voce i 2 noblice (to deli sa drugom), i vodu, mada je sinoc trazio Cedevitu, to je sam napravio i jutros odneo u skolu.

anelore

Quote from: linga on September 05, 2013, 10:48:02 AM

meni jana provede samo 4,5 sati u skoli. Razmisljam se da li da joj pakujem uzinu ili da se prijavi za skolsku kao prosle godine. Ta uzina je bzveze, kifla jogurt, neke pogacice, sendvici, ali to joj i ja moram slati jer ona niti jede voce nit povrce  :hm: tako da se svede na sendvic sa sunkom i jajima, milk sejk ili sok, neke kiflice i tako nesto...
Mi smo dobili ponudu za skolsku uzinu, nije mi se dopala mnogo, a uz sam videla i tu skolsku pekaru cija je ponuda, ja odande nista ne bih uzela, izgleda brrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
U svakom slucaju ce imati skolski rucak, i tada ce sigurno jesti neko povrce, cak i ono sto kod kuce ne jede, a sto se voca tice, tu ne brinem, on stvarno lepo i rado jede voce.

anelore

Quote from: linga on September 05, 2013, 10:48:02 AM

I opet da dodam, ja mislim da su gore te pogacice i rol virsle kad se kupe nego kad se slicno salje od kuce. Ve

Margarita

petar uglavnom pavlaka+kobasica, pavle puter+sunka
margarin ne koristimo

linga

U pravu si Anelore.
Pritom kažem ona nema boravak ni celodnevnu, pa drugi tj glavni obrok jede kod kuće, koji joj (uglavnom  :lol: ) ostavim.

Finalina

moji su odlucili da nece vise rucak u skoli iako bih ja volela da nastave, ali kako su vec postali samostalni oko kuhinje i podgrevanja mislim da ih ne nagovaram vec da im kod kuce ostavljam spremno u malim posudama za njihove dve porcije

uzina je i dalje ista kao i ranije, onako prava "kućna", a meni je malo problem sto oni nece sendvice ( mladjani ne podnosi miris kada odmota foliju i zamolio me da mu pakujem samo hleb sa puterom ili pavlakom, a ona hoce ponekad i sa sunkom ) ... voce im saljem u komadu ili ponekad prepolovim jabuku, nisam pravila vocne salate nesto mi to nezgodno da se petljaju na odmoru sa posudicama i kasicicama, ionako tako jedu kod kuce popodne pa i oni same hoce da im u kesi bude cela banana ili neko krupnije voce ... sokove ne nose, uvek voda i najcesce mleko mada im je pred kraj prosle godine dosadilo (bas retko hoce jogurt, nesto im se ne pije u skoli bar tako meni kazu)

emge

cici

Quote from: Finalina on September 05, 2013, 11:12:01 AM
( mladjani ne podnosi miris kada odmota foliju
:-[ ja ga razumem.Ja im mazem puter ili krem sir, njemu samo puter.Unutra sunka, sir, krastavcici, zelena salata, nisam jos jaja stavljala nije losa ideja.Oni obicno pojedu na velikom odmoru i da li saljem sendvic zavisi od toga sta su i koliko pojeli za dorucak.

Finalina

Quote from: emge on September 05, 2013, 12:01:14 PM
A koja je to "kućna" užina?
ovo sto pisemo na temi da nose od kuce samo sto napravimo ( peciva i sl )

emge

Pa daj koje recepte praviš, stipso :)

uglavnom pišemo sendvič - to znamo svi... ali šta pravite od peciva, pita?

Summer

Ja jos ne pakujem uzinu, jer ima samo 2 casa ove nedelje, doruckuje kad ustane, krisku putera i meda i solju mleka, a tata mu ponese sendvic i vocku kad ode po njeg au 9.35, jer ga posle vodi sa sobom na posao, pa da ne bi jeo usput neke gluposti.

A u sta ima pakujete sendvice i vocke, u kesu, pa u ranac? Sve imam osecaj da ce mu se sve slepiti tamo  :nokti2:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Finalina

ma ti se salis :rofl: emge ... nose ono sto se ima/pravi u kuci pa kako kad se zalomi neka pita, kiflica, poneki kolačić, žu žu, kroasani i to samo onaj klas sa susamom, ooodlicne su...

anelore

Ja mu sendvic pakujem u kutiju za uzinu koju smo dobili uz ranac, a jabuku nosi celu.

anelore

Quote from: Finalina on September 05, 2013, 12:12:53 PM
ma ti se salis :rofl: emge ... nose ono sto se ima/pravi u kuci pa kako kad se zalomi neka pita, kiflica, poneki kolačić, žu žu, kroasani i to samo onaj klas sa susamom, ooodlicne su...
Joj jeste, ti su fenomenalni.