Main Menu

Mamini sinovi

Started by Urbana, October 03, 2010, 11:21:10 AM

Previous topic - Next topic

Urbana

Da li zaista postoje ili su ih zene ( za sebe ) kao takve iskreirale?
Interesuje me kako oni ustvari nastaju?
Koji su uslovi i preduslovi?
Jel to bolest i jel joj ima leka?
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Glitter

mislim da ih mame naprave, a onda oni sami izaberu sebi zene koje ce da nastave mamin posao...jednog sam se upravo otarasila...lepo je biti mama samo sopsvenom detetu :D

zelena

Naravno, mame ih prave, ali i zene obave dobar dio posla. Mislim da se svi mamini sinovi mogu preorjentisati.  :clapping:
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

maripoza

A sta tacno podrazumevate pod tim "mamin sin"?  :D
Old enough to know better, but too young to care.

Dada

Mm je bio mamin sin ali u pozitivnom smislu, kao i moj tata, moja braca. Nikad mi nije smetalo, ni kod jednoga od njih, nisam osjecala da sam u bilo kom o tih odnosa ugrozena niti sam se takmicila. I ja imam svog maminog sina (i mamine cerke, naravno), nisu ni oni njihovim majkama bili manje vazni :innocent: Majka je jedna, ima posebno mjesto u zivotu svoje djece i tako treba da bude :innocent:
Patologije ima ali me ne pogadja jer je nisam osjetila na svojoj kozi.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Nanny Ogg

Quote from: zelena on October 03, 2010, 12:28:03 PM
Naravno, mame ih prave, ali i zene obave dobar dio posla. Mislim da se svi mamini sinovi mogu preorjentisati.  :clapping:

Optimisto  :girl_haha:

Ajte zene, ne dram'te

veki

Quote from: Glitter on October 03, 2010, 11:29:01 AM
mislim da ih mame naprave, a onda oni sami izaberu sebi zene koje ce da nastave mamin posao...jednog sam se upravo otarasila...lepo je biti mama samo sopsvenom detetu :D
:good:

Elanor

Quote from: zelena on October 03, 2010, 12:28:03 PM
ja ne verujem da se mogu preorijentisati. jednom davno sam pokusala s jednim, cisto eksperimenta radi - gospodja mama je bila prejak protivnik :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Urbana

Quote from: maripoza on October 03, 2010, 12:43:17 PM
A sta tacno podrazumevate pod tim "mamin sin"?  :D

Pa valjda onaj koji je vise mamin sin nego zenin muz. Mislim svaki je sin mamin, ali mislim onaj koji ispred svoje zene i porodice stavlja mamu i njene zahteve.

I zasto on ne postuje zenine zahteve, ili zena ni nema zahteve ili nije na vreme postavila pravila, norme i zahteve, ili takav muz nema postovanja prema zeni.....ili jos mnogo drugih ili....

I da li znaci da ce mamin sin biti manje mamin ako je od mame daleko....i zasto mame sinovima tepaju, njihova imena izgovaraju u deminutivima ( znate ono Zorancic, Zoko, Dragancic, Dragi, Miso, Mico iako se on zove na pr Vladan, pa ima i onih sto ih mame zovu Duso mamina ili Sreco mamina.....) i zasto se majke obracaju na pr. muskoj deci "sine...." a zenskoj nikad "kceri...." ( ako zanemarimo epske pesme ) .....
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

janavi

e ja sam jednog ovakvog iz urbaninog posta vratila mami

uvek je svaki mamin i najbanalniji 'zahtev' bio ispred onoga što treba meni i detetu
pa neka joj ga sad :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Finalina

Svaki sin je mamin sin  :innocent:  , a sve ostalo su nijanse  ;)

maripoza

Hah, pa ja znam neke koje i cerke zovu "sine". Al ne citam uvek u tome neku patologiju :lol:, sve zavisi od ljudi...

Elem, ne bih iz prve ruke znala odgovore na tvoja pitanja, ali mislim da je ovo:

Quote from: Glitter on October 03, 2010, 11:29:01 AM
mislim da ih mame naprave, a onda oni sami izaberu sebi zene koje ce da nastave mamin posao..
idealna kombinacija. :D Problem nastaje kad nadje drugaciju zenu. I kad ta zena naivno veruje da ce ga promeniti. Mislim bar. :D

Naravno, pricam o preterivanjima koja ozbiljno uticu na ponasanje odrasle osobe prema svojoj okolini, ne o ovome o cemu Dada prica. Ali meni to isto i za muske i za zenske, nekako imam predrasude (:lol:) prema odraslim ljudima koji nikad ne pronadju snagu da izadju na kraj sa onim roditeljem/roditeljima koji sebi dozvoljavaju da se previse mesaju u novoformiranu porodicu svog deteta. E sad, i to "previse" nije za svakog od nas isto, stoji, ali je najvaznije da bracnom paru koji je u pitanju bude isto ili barem slicno. Kad toga nema, nego jedan partner previse zavisi od roditelja ili im previse dopusta (previse u odnosu na ono sto njegov partner moze da podnese), ne moze da ne bude problema.

Moguce je i da tome ima leka, ali ja se, neka hvala, ne bih prihvatila da tu izigravam doktora. :D

Dada

Ja sve troje zovem sine  :think: :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

maripoza

Quote from: Dada on October 03, 2010, 05:46:24 PM
Ja sve troje zovem sine  :think: :lol:

:o   :lol:

Pa ti moras, sa onakvim lepoticama od cerki. Da uteras strah u kosti udvaracima.  :nokti2:   :rofl:

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.