Main Menu

Mamini sinovi

Started by Urbana, October 03, 2010, 11:21:10 AM

Previous topic - Next topic

rafa

ovo bas htedoh da primetim, moja deca otkad je pamtiveka sama peru zube, ali otkad teodora vise prakticno nema zdravi mlecni kutnjak osim zalivenih sestica  :(, sve cesce im ja trljam zube sve u 16. Ne bas svaki put, ali bar jednom dnevno i ukoliko je moguce i zadesim se tu uvece  :-[ u vreme pranja zuba, volim da pripomognem.

Nego, kako te zadesi na nesrecna i prakticno 'neprirodna'  :lol: kombinacija? :nesvest:

una  :bighug:

dedo, moj mali je rekao da nikad nece da se zeni nego da ce da ostane sa mnom.  :nokti2:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Nanny Ogg

Quote from: lilit_depp on October 03, 2010, 10:24:08 PM
btw, mene zubar nalepio kad sam mu rekla da lucija sama pere zube i rekao da je ovo krucijalni momenat u razvoju zuba, da lucija to ne moze sama i da uvek treba da je nadgledam, a po potrebi i operem.  :-[

I V. pere sama, ja nekad nadgledam, nekad ne.. Zubarka nista nije komentarisala  :think:
Mozda bih stvarno mogla da obratim vise paznje  :-[

A on topic, jasno je valjda da je ovo sa zubima bio samo primer, ja sam samo htela da naglasim da se prema sedmogodisnjem detetu odnosi kao prema npr trogodisnjem  ;)

Ajte zene, ne dram'te

Nanny Ogg

Quote from: rafa on October 03, 2010, 10:32:03 PM
Nego, kako te zadesi na nesrecna i prakticno 'neprirodna'  :lol: kombinacija? :nesvest:

Duga prica  :lol: O tome cemo uz kafu  ;D

Ajte zene, ne dram'te

lilit_depp

Quote from: Nanny Ogg on October 03, 2010, 10:33:52 PM
A on topic, jasno je valjda da je ovo sa zubima bio samo primer, ja sam samo htela da naglasim da se prema sedmogodisnjem detetu odnosi kao prema npr trogodisnjem  ;)

Ma ja pocela sve da shvatam bukvalno, sto je sigurno - sigurno je.  :turpija:  :rofl:  :kiss1:
L, L, K

Nanny Ogg

Quote from: lilit_depp on October 03, 2010, 10:37:13 PM
Ma ja pocela sve da shvatam bukvalno, sto je sigurno - sigurno je.  :turpija:  :rofl:  :kiss1:

Upravo sam isto izjavila na drugoj temi  :lol: :lol:

Ajte zene, ne dram'te

Glitter

Quote from: maripoza on October 03, 2010, 05:44:09 PM

Elem, ne bih iz prve ruke znala odgovore na tvoja pitanja, ali mislim da je ovo:
idealna kombinacija. :D Problem nastaje kad nadje drugaciju zenu. I kad ta zena naivno veruje da ce ga promeniti. Mislim bar. :D

generalno je velika mana upravo ovo, neko se osmeli i pomisli da moze da promeni umesto prihvati to kao ulogu predodredjenu joj...posto njega jelte ona podseca na mamu   i spremna je i zrela da nastavi mamin posao  :D

o pranju zuba ne bih  :D za neki dan ce 5 i jos uvek ja to radim

Elanor

ja cerki perem zube i ona izjavljuje da ce zauvek ostati samnom :nesvest:
s druge strane, sa sinom se borim oko cetkice, jer on sve moze sam :D (osim da jede, naravno).

on topic, ja zaista mislim da se zna koja mama moze da napravi maminog sina. mada mislim da tu problem ne lezi samo u majkama - ne moze se ni svaki sin pretvoriti u maminog, cak i uz sav "trud" majki. recimo onaj iz mog eksperimenta je majku jako dobro citao, kontao je sve njene manipulacije, ali se nije usudjivao da joj se imalo usprotivi. ja sam to smatrala za slabost njegovog karaktera.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Summer

Ja potpisujem rafu za ove kul tipove, vazda sam se na tak'e lozila  :rofl: Imala sam jedan blizi susret sa pravim maminim sinom, vidjali smo se 2 meseca i sad se pitam sta mi bi  :)

A sta reci posle Une, sve je u pravu.

Sto se tice zuba, ja se borim sa davidom za doradu svako vece, jer mi ne da, on sve moze sam, osim da jede, of course. Nanny, kud dade za primer zube  :lol:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Beatrix Kiddo

:respect: za Unabebili referat  ;)

A sto se pranja zuba tice, Uros vec ponekad ugrabi da opere sam, a ja ne ponovim za njim :-[
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

Quote from: rafa on October 03, 2010, 09:54:13 PM
Ono sto me trenutno i u buducnosti zanima je da ne napravim od svog sina klasicnog maminog sina vec gore pomenuti primerak savrsenog majka/sin odnosa, a da ne bude ni u jednoj od navedenih kategorija (grubijana, robijasa itd  :lol: ).
baš me zanima kako to može da se izvede  :lol:

Quote from: Deda on October 03, 2010, 10:14:04 PM
Ja sigurno nemam maminog sina. Rekao je da ce da spava samnom dok ne poraste i ne nadje devojku. A onda cu ja da ostarim i da umrem  :crazy: :'(
To ovaj mali, za velikog ne znam sta da kazem....kakvu mamu ima jos je i dobar  :lol:
:rofl: carica, neprevazidjena

maxic

Ja priznajem ovdje, da su mi par puta izletile recenice tipicne za mame , buducih sinova maminih. Sama sam sebe iznenadila.

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Plava Baklava

Ciscenje zuba i slicne sitnice ne moraju da imaju veze s "proizvodnjom" maminih sinova. Svi oni imaju svoj trenutak sazrevanja za neke stvari, ali je osnovno (po meni) da li im dajemo prostora da preuzmu odgovornost.

Razni tipovi majki prave mamine sinove, mada ne i bez ocevog doprinosa  ;D . Znam i one koji su se rodili majkama od 22, bez ikakvih problema, nisu se razvele, al´ su oba roditelja bila fiksirana tako da su uspesno odradili narcisoidni poremecaj u ranom detinjstvu. A znam i gomilu zena koje nisu imune na slicne boljke, samo ej manje vidljivo, zato sto se tradicionalno od njih ne ocekuje da budu glava kuce i hranilac porodice. 

PS: A svi muskarci vole da im se dive, serviraju sve pod nos i do besvesti ih hvale  :rofl:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Nanny Ogg

Ama sta se u'vatiste sad za zube  :rofl:
Nije poenta do koliko godina mama pere zube detetu (do 25 nece sigurno  :lol:) nego da ga tretira nesposobnijim nego sto on zapravo jeste, sto u kasnijem dobu proizvodi nesigurnost, a meni je nesiguran muskarac sinonim za maminog sina.

I slazem sa sa PB da tu ima i te kako ocevog doprinosa..Na kraju, postoji i kategorija "tatin sin", a ti su tek posebna fela  ;D

Ajte zene, ne dram'te

maripoza

Quote from: maxic on October 04, 2010, 01:14:20 AM
Ja priznajem ovdje, da su mi par puta izletile recenice tipicne za mame , buducih sinova maminih. Sama sam sebe iznenadila.

Pusti ti to, to nije nikakav kriterijum, nego..... sta imas da kazes na temu pranja zuba?  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

Plava Baklava

Pa zubi su dovoljno opipljivi da se covek za njih uhvati  :rofl: . Problem vidim samo ako se detetu utuvljuje da ne moze samo, ne ume itd. , bas ovo sto kazes: unosenje nesigurnosti. Na zalost, nije sve tako jednostavno, jer ima maminih sinova koji su imali nedostatak ljubavi, i maminih sinova koji su bili zaguseni ljubavlju, ali uvek je iza svega u stvari veliki egoizam roditelja, koji uopste ne razmisljaju o tome sta ce sutra za dete znaciti da prezivi samo, tako osakaceno.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/