Test za utvrdjivanje ranih znakova demencije

Started by Xe, October 08, 2010, 01:37:37 PM

Previous topic - Next topic

Xe

Posto medju svim ostalim temama od skoro pratim i one posvecene Trecem dobu, naletela sam na ovaj jednostavni test.
http://www.sagetest.osu.edu/
Ima cetiri verzije, kao i resenja za bodovanje, a na Univerzitetu Ohajo kazu da je prilicno precizan.
Mislim da ga je veoma jednostavno prevesti i prilagoditi, a nekako mi se cini da ce nam svima trebati. Mislim, zbog roditelja, ne zbog nas :mrgreen:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

hfuš :rofl: .... taman sam pomislila da je zbog nas :lol:

hvala !! :)

AnaK

Od mene hvala zbog mene  :kiss1:

Baš sam juče saznala da imam impozantnu rupu u pamćenju koja datira s početka ove godine.  :girl_cray: Ovo će mi pomoći da vidim da l' da nastavim da se brinem i preduzmem nešto povodom toga, ili da to otpišem na mentalno stanje u tom trenutku, budući da sam stvarno bila okupirana nekim sopstvenim problemima.  :nokti2:
Janko 23.7.2002.

MissL

I od mene hvala zbog mene, naravno ako ne zaboravim da ga uradim :girl_haha:

Salu na stranu, zabrinjavajuce mi je stanje, prilicno
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

jel ima nesto sto ce pomoci da se isprazni bafer...ne mogu vise, mnogo mi informacija u glavi, potpuno bespotrebnih, a i dalje ih pamtim :wall:

Deda

Ja danas nisam mogla da se setim ko je bio razredni 8/1 i 8/2  :girl_cray:
Kad bolje ramislim, ne znam ni za 8/3  :crycry:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

:blink:

Mislim, Dedo, ja to ne pamtim već bar 10 godina, a bilo je pre dvae's. I uopšte nisam zabrinuta  :lol:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Quote from: Deda on October 08, 2010, 02:45:19 PM

Mislim, stvarno smak sveta  :crazy:  :rofl:

:bighug:

Ajte zene, ne dram'te

Glitter

Quote from: AnaK on October 08, 2010, 03:05:29 PM
:blink:

Mislim, Dedo, ja to ne pamtim već bar 10 godina, a bilo je pre dvae's. I uopšte nisam zabrinuta  :lol:
nije bilo bas pre dvajes, ali mislim da se ni tad nisam nesto udubljivala u to ko je kome razredni...kad malo bolje razmislim znam imena i prezimena ljudima iz gimnazije samo ako su mi na fb listi... :crazy:

maggie

Quote from: Deda on October 08, 2010, 02:45:19 PM

Verovatno ces se secati kad budes bakica. Al se mozda neces secati gde si upravo stavila naocare.

Ja sam primetila da se u zadnje vreme zi cista mira prisecam tako nekih stvari iz detinjstva, skole, nekih koje su mi odavno iscilele iz secanja. I to me brine :lol:, jesu li to prvi znaci starenja  :girl_cray:
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Margarita

ja se i razrednih iz srednje skole prisecam kao kroz maglu :rofl:

hvala, Xe :flower:

Ivanjuška

kakvi crni razredni iz drugih odeljenja, ja sam i svojoj uciteljici zaboravila ime, pa me podsetili na fb  :o  :fool:  :rofl:
mislim da sam jedinstven primer  :-[

Saska

ma kakvi razredni, ja se i sa faksa secam samo upecatljivih profesora.

Glitter

ja sam skoro na katedri kad me je sekretarica pitala ko mi je predavao neki predmet, ja joj rekla : onaj mali u kog su sve studentkinje bile zaljubljene  :lol: naravno da se setila iz prve  :lol:

cici

Testovi se mogu i zakazati u Doktora Subotića 6.Čeka se malo duže i ne znam kakvi su testovi u pitanju.