Sta nikako ne tolerisete svom detetu?

Started by Unabebili, October 23, 2010, 01:03:07 AM

Previous topic - Next topic

cici

I ja bih, mene to jezivo nervira.Precutkivanje, ne losa ocena.Ona se popravi, nije ni bitna na kraju krajeva.

Unabebili

Tacno.

Mozes da budes los djak, ali da rastes u lazljivog coveka - e to nece da moze!

Pri tom, zna tacno sta je uradio
i zna da sam ja slaba na njega i da kod mene  uvek sve prodje i da premuntam i oca i majku kad on nesto trazi da dobije i MENI pusta linkove sa flomasterima.  >:(

Racuna na budjavu foru "ma ona ce to da zavrsi". Gadno sam se naostrila da ga izkritikujem u cetri oka.
Ne znam sta ce otac  i kakvu ce vakelu da drzi, ali ja savrseno znam sta cu da mu kazem i da ga priupitam.

Pri tom , o markerima sad moze samo da sanja.  :calm:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Unabebili

Ohoho, imamo i nastavak.

On uredno napise u moj inbox da je on tu jedinici prijavio odavno  :lol:

Znaci postavka:  kome ti vise verujes, meni ili svojim usima  :rofl:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Vila

Uh, sa mojim malim ženskim lažovom, znam kako ti je u koži...  :bighug:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

martina

ma mene to laganje ne pogadja toliko

mislim, naravno, ucim da ne treba da lazu, kaznjavam laganje vise od obicnih gresaka, ali mi je nekako sasvim ok da probaju da vide sta ce da prodje.... ljuCki

nekako ja njima po defaultu vjerujem i po defaultu ocekujem da lazu... p ako je razumio - shvatice
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Unabebili

mislim da je ovde osnovni problem usvajanje modaliteta ponasanja
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

i da ce se pretvoriti u stalnu karakternu osobinu  :girl_cray: , jer ga zapravo niko ne koci u tome

mi smo s njim kratko vreme, a tamo u onoj kuci se to ne tretira kao nesto lose, jer imaju stav "cilj UVEK opravdava SVAKO sredstvo"

hocu da kazem, prilicno smo bespomocni, dugorocno gledano  :(

Lani

Quote from: Unabebili on November 16, 2012, 12:48:24 PM
Tacno.

Mozes da budes los djak, ali da rastes u lazljivog coveka - e to nece da moze!

Unice, ne bih da te miniram, ali evo ja sam sto puta prećutala loše ocene (a bilo ih je npr. tokom prve godine u Gimnaziji dok sam se još privikavala na sve to) i niti sam izrasla u lažljivu niti u lošu osobu. ;)
Jednostavno, smaralo me da mi drže predavanja, bilo mi lakše da vide na roditeljskom.
Polako, sve su to tinejdž bube.  :kiss1:

Meni kuma pričala pre neki dan kako je uhvatila sina (3. razred OŠ) kako prećutkuje domaće i kako je prećutao kontrolni iz matematike i trojku iz tog kontrolnog. Kad ga je pitala što ne prijavljuje šta ima za domaći rekao joj, ne volim puno da radim kad dođem kući.  :crazy: :lol: Treći osnovne eeej.  :lol:

martina

Quote from: Lani on November 16, 2012, 08:55:57 PM
Kad ga je pitala što ne prijavljuje šta ima za domaći rekao joj, ne volim puno da radim kad dođem kući.  :crazy: :lol: Treći osnovne eeej.  :lol:
ma da, tako ISTO moj luka, i kad ga uhvatis, mrtav-ladan ti kaze sto laze, sve uz "jes' ti glupa?" pogled

al sad smo, evo, bas pritisli sa svih strana, i sad vidim da pocinju ciljano da nam govore istinu, i biraju trenutak ( sto mislim da je ok) kad im najmanje skodi/najvise odgovara. ja, iskreno, i kad pricam s njima, uopste ne insistiram na bezuslovnom govorenju istine, nego o razumu: ako cu ja nesto da saznam svakako, bolje da saznam odmah i bolje da saznam od tebe. ne znaci da necu dobiti slom zivaca, ali kazna ce biti manja. i tako ti se vise isplati
mislim, i ja lazem i sakrivam istinu i dan-danas, i naprosto ne vjerujem da je govorenje istine bez ikakvih kocnica bas osobina koju jako cijenim, naprotiv. a oni uce da vazu sta i kako funkcionise u njihovom okruzenju.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Ja sam loše ocene prijavljivala samo kad ih popravim. Nedavno je to i Janko uradio  :girl_haha: i meni je to potpuno OK. Nisam se osvrnula na lošu ocenu, akcenat sam stavila na to što se potrudio i popravio.
Janko 23.7.2002.

martina

pa ako su njihove ocjene - sto im stalno govorimo kad su dobre - onda i jeste tako...

mi se u stvari oko ocjena i ne objasnjavamo... kod nas je sistem takav da su ocjene za pismene zadatke i svaki test i ocjenu za projekat roditelji moraju da potpisu... i tu onda nema zezanja tog tipa, sto mislim da je bolje... naprosto sistem ti ne da priliku da lazes, jer su to ipak bitne stvari, a djeca nisu jos odrasli ljudi koji potpuno razumiju u svakoj prilici konsekvence, a to je da ako roditelj ne zna, a dijete ne kaze, najcesce se prilika za popravljanjem ocjene nece ukazati

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Unabebili

izgleda da sam onda ja lose skrojena  :rofl:

da ne sirim temu, samo da dodam on laze za sve sto napravi, a zna da nije trebalo  :)
i nekako ja pravim razliku izmedju "precutkuje" i "laze"......mozda n'umem da se dobro izrazim

ne pricam ja o sitnim, sporadicnim  lazim, pricam o nacinu na koji se neko sprema da funkcionise u zivotu
a mene je na to muz upozorio jos pre 10 godina, dok sam ja potpuno donkihotovski verovala da ce on upijati samo ono dobro iz svoje okoline...znam, znam, naivna glupost je moje srednje ime  :rofl:

Xe

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Unabebili

Xe, super je anak definisala nas polozaj jednom: - Imas sve obaveze, a nikakva prava.

Xe

Shvatila jos na pocetku. Obaveza se ne odricem, prava ne trazim. Ako hoce pomoc, tu sam, ako ne, gledacu iz prikrajka.
:good:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

AnaK

Janko 23.7.2002.