Main Menu

Roditeljski

Started by chokoladica, October 25, 2010, 11:15:14 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Par mozda malo glupavih pitanja :D Bila sam na 2 roditeljska u nedelju dana, zbog predskolskog. Koliko vas zanimaju inace, da li idete radi reda (kao ja ) ili ste aktivni ucesnik?  Nas poslednji roditeljski je podrazumevao psihologa koja je tako pricala i pricala, najmanje o predskolskom programu (sto ne zameram), a najvise o tome kako treba da postupamo sa decom, da ih vaspitavamo itd itd. Moram da vam priznam da mi je u jednom momentu doslo da joj kazem "zeno aj ne lupaj". Ok ne tim recima, ali.. A radilo se o kompjuterima.  Njen savet je: iskljuciti komp iz struje. Ne vremensko ogranicenje,  nego ukidanje kompa. Bulshit, iskreno. Onda je pricala kako treba da imaju odredjeno vreme kad se ide u krevet, kako to mora da se nauci , do devet biti u krevetu da bi do 9:30 zaspalo  i ja se sa tim slazem, ali...oni imaju 6 godina? To bi vec trebalo da je ..usvojeno??  :ces:

I poslednje pitanje je potpuno nevazno, ali mene zanima: kako idete na roditeljski? (mislim  na to da li se pristojno obucete,nasminkate itd). Bila sam zgrozena na sta lice ljudi. Ozbiljno..vecina zena je izgledala ovako: perem kupatilo i setim se d aimam roditeljski...oh well.. pa nista, strcacu na brzaka do vrtica da cujem o cemu se radi. Sacuvaj me boze.

Deda

Ne paradim se ali se upristojim, posto i inace ne izgledam danju ko za vecernji izlazak, ali se makar isfniram i obucem nesto pristojno
Ucestvovala sam u raspravama, a sad se ujedam za jezik  :D
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

chokoladica

nisam ni mislila da treba da se obuku kao za karneval, ali...joj ... ne moraju bas ni ovako majku mu, bas mi je nekako blam  :lol:
Ja sam, zamisli uspela da se ugrizem za jezik, jer me je ustvari mrzelo da iznosim svoj stav psihologu...Msm, nit cu ja nesto da menjam zato sto je ona rekla, niti ce ona da promeni misljenje  :lol:

Finalina

Odlazila sam na roditeljske sastanke, sa pažnjom i interesovanjem, a u međuvremenu sam imala sreću da vidim kako se u našem obdaništu vaspitačice zaista trude da to pripreme na najbolji način ( više puta smo imali radionice sa decom u sklopu roditeljskog sastanka ). Na tim sastancima se roditelji ponekad dogovore i oko saklupljanja para za dodatni pribor koji nedostaje deci, a obdanište je u obavezi da obezbedi ( samo što nemaju dovoljno jer su kod nas bile baš velike grupe).
Takođe, prilikom pozivanja povodom odlaska na letovanje/zimovanje svaki put sam slušala isto, ali šta da se radi. Isto važi i za ostale savete i preporuke, šta treba raditi sa decom, a istina je da nekima to treba napomenuti.
Odlazak na roditeljski mi je u rangu bilo kog sastanka, po pitanju oblačenja.

janavi

idem na sve roditeljske, jer sam i u savetu
obučem se kao za svaki dan za posao, znači džemper, farmerke, patike ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

cici

Išla sam na sve roditeljske sem na poslednji kad sam poslala mamu jer se poklopilo vreme delimočno na roditeljskim kod Sofije a mm je bio na putu.Obučem se uredno, našminkam se i sredim kosu.To se podrazumeva.Neko se sredjuje manje neko više ali to izlaženje kako si pomenula se sreće svuda, ima  povremeno i u školi.
Nama nije psiholog bila na roditeljskom.Što se tiče odlaska u krevet i da li su usvojoili ili nisu, pa nisu baš svi.Verujem da je to pormenula sa najboljom namerom.

Učestvujem ako imam šta da prokomentarišem ako nemam smaram se i čekam da se završi.

A što ste imali dva roditeljska na istu temu?

chokoladica

Quote from: cici on October 25, 2010, 12:01:36 PM
Išla sam na sve roditeljske sem na poslednji kad sam poslala mamu jer se poklopilo vreme delimočno na roditeljskim kod Sofije a mm je bio na putu.Obučem se uredno, našminkam se i sredim kosu.To se podrazumeva.Neko se sredjuje manje neko više ali to izlaženje kako si pomenula se sreće svuda, ima  povremeno i u školi.
Nama nije psiholog bila na roditeljskom.Što se tiče odlaska u krevet i da li su usvojoili ili nisu, pa nisu baš svi.Verujem da je to pormenula sa najboljom namerom.

Učestvujem ako imam šta da prokomentarišem ako nemam smaram se i čekam da se završi.

A što ste imali dva roditeljska na istu temu?
Daleko od toga da mislim da je imala neku drugu nameru osim najbolju, nego ne verujem da se to uopste pominje u ovom uzrastu, ali ok.. ima ljudi koji imaju problem, ili salju decu u krevet u ponoc.  Ja stvarno ne znam iz kog razloga je prvi roditeljski uopste odrzan. Ozbiljno. Drugi je bio tu i tamo sa nekom poentom, mada je meni sve to onako generalno smaranje.

cici

Znaš kako neka deca prosto manje spavaju ali to ne znači da do pola noći treba da vilene po kući a imaš i one druge koju roditelji namerno nameste da kasnije ležu da bi mogli ujutro duže da spavaju ali im se to malo kasnije obije o glavu.

Kod nas roditeljski traje po sat ipo a da me pitaš šta drve toliko ne znam.I onako se sve svede šta treba da se kupi i koliko novca da se da.

maxic

Kod nas ne postoji roditeljski u tom smislu rijeci, na pocetku godine kad odensemo pribor uciteljica kaze gdje i kad djecu ostavljamo, sta ce nauciti do kraja godine, kako se ona zove, predstavi asistente i to je ujedno i jedini roditeljski. Ljudi se oblace razno,neko uleti pravo s posla u odjelu, neko s plaze u japankama, majici na bretele, mokre kose.
Ovi redovni sastanci su samo roditelji odredjenog djeteta i uciteljica/asistentkinja. Nisam primjetila neko odstupanje u oblacenju od onoga sto redovno vidim kad dolazim u sklou po Anju. Znaci uglavnom, farmerke, pantalone, majice, kosulje. Ni sredjeni , ni nesredjeni.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Elanor

mi smo ove godine zaboravili na vrticki roditeljski :-[
setili smo se negde pri kraju istog. mislili smo da ionako nema razloga da se ide, tako su nam napomenule i vaspitacice (tipa - sve vec znate :D), ali mi se sad cini da nije bas tako. nova uprava uvodi neke promene na nivou vrtica (jos uvek ne diraju pravu skolu, rekla bih), neki princip 'liberalne skole' :crazy:, roditelji u starijim grupama su prilicno nezadovoljni. verujem da bi roditeljski malo razjasnio u kom nam smeru ide skola. za filipa je trenutno svejedno, on ionako radi samo ono sto on hoce (to ce nam vaspitacice i reci na '1 na 1', za mesec dana) :D

na roditeljski ide obicno mm (osim na '1 na 1', tu idemo oboje). oblacenje: farmerke, valjda :ces:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

zelena

Idem na roditeljske, i u skoli i u vrticu (iskljucivo ja). Mnogi roditelji kod nas  ne smatraju bitnim roditeljksi za djecu u vrticu, pa se i iscudjavaju cemu to. Meni se cini da nije nista manje bitan od onog u skoli. Kad me nesto zainteresuje, ucestvujem aktivno. Na poslednjem roditeljskom su se par roditelja posvadjali. Sto se tice oblacenja, ne spremam se nista s[ecijalno, ali se trudim da izgledam pristojno, kao i pri svakom izlasku iz kuce. Izbjegavam da nosim trenerke, iznosene, izblijedjele i zguzvane stvari. (koje su za bacanje ili iskljucivo za nosanje kroz kucu)
Sto se tice stvari o kojima je govoreno na vasem roditeljskom, ja obicno kad nesto striktno branim, oni to sve vise i zele. Onda im dozvolim i uz doziranu upotrebu ih ubijedim kako im to ni ne treba.  :crazy: I ja smatram da je jako bitno da djeca imaju red, kod najmanjih se to tice spavanja, obroka, kupanja, pa ide do onoga da ne kasne u skolu, ne zaboravljaju knjige, ne kasne na posao itd. Poznajem dosta roditelja cija djeca idu na spavanje kad vise nemaju ni trunku snage, zaspu na podu ili za stolom.  :fool:
Martin  17.04.2002.
Jana     10.08.2006.

Glitter

nikad nisam sa pranja kupatila izletetla iz kuce ni u jednoj prilici pa ni u vrtic...no postoje ljudi kojima je to i normalno i prihvatljivo...mene jok...ja sam fensi  :rofl1:

janavi

ma daj, a kad si sa nama pila kafu u CoffeeDream neofarbana :rofl:
sećaš se kako si kukala, a mi nismo (ja nisam) primetili ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

sva sreca pa to nije foto dokumentovano   :lol:
imala sam zakazanog frizera tik posle kafe, na nozi mi je bio urastao nokat, ruke su bile nedepilirane...u tom stanju bih exa poslala u vrtic  :rofl: :lol:

rafa

za vrtic ne moze, a za forumske drugarice moze, ma nemoj   :P :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception