Main Menu

Ko pita ne skita

Started by Finalina, April 29, 2009, 02:28:50 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

jel neko nekada radio tax free shopping, sad nadjoh da je za spaniju 16% za one koji nisu iz eu, malo li je, samo ne znam sta da radim sa tim, kako se to prijavljuje na aerodromu?

Finalina

koliko znam, postoje salteri na kojim se to radi prilikom izlaska iz zemlje

Tchi

da se nadam tome, hocu li stici to da uradim s obzirom da je charter let ne mogu da stignem bog zna koliko pre samog leta, oni tamo vrate pare odmah?

Finalina

da, ali ja nisam skoro imala tog iskustva, tako da ce mozda neko sa svezijom praksom znati

Tchi

nisam nista sebi kupila mesecima unazad pa planiram, koliko to sa maksom bude izvodljivo, da nadoknadim  :girl_smile:

Saska

Quote from: Tchi on August 10, 2010, 10:19:39 AM
jel neko nekada radio tax free shopping, sad nadjoh da je za spaniju 16% za one koji nisu iz eu, malo li je, samo ne znam sta da radim sa tim, kako se to prijavljuje na aerodromu?
kad se cekiras, ako ides avionom kazes da hoces tax free i onda te oni sa stvarima salju na poseban salter, zato sto nekad traze da vide stvari, treba da imas racune i formular koji su ti popunili u prodavnici gde si kupila-za to ti treba pasos. onda se vratis i predas prtljag. dobro se raspitaj, jer s razlikuje od zemlje do zemlje, negde traze da imas npr preko 100 E iz jedne radnje (pa smo mi kad idemo grupno, skupljali racune iz iste prodavnice, pa posle delili pare-nasa posla  ;) ). ne znam kako je kad se ide kolima, jer se tax free uzima na izlazu iz EU,  kad ides kolima onda ne izlazis iz eu odmah, nego tek npr u sloveniji ili madjarskoj.

Tchi

procitala sam da je sa avionom najjednostavnije, 91 e je minimum, nisam znala da je to u jednoj radnji, ne znam kako ce to funkcionisati sa ovakvim tipom putovanja jer oni te pokupe na autobus pa transfer do aerodroma i pravac cekiranje, ali pokupicu to sto mi treba od papira u prodavnicama pa da probam

emge

Tchi, ja mislim da su minimumi zacrtani po radnjama. Npr 50-ak eura u jednoj radnji, onda ti oni ispune formular. Znači prvi korak je da ti u radnji ispune taj formular.
Posle je jednostavno, na aerodromima postoji šalter taxfree.

Tchi

ja pretpostavljam da cemo kupovati sve na tipskim mestima tipa zara, mango pa cemo skupiti, ako zmu kupi neko odelo taj povracaj ne ispadne malo...hvala vam na savetima

Pepi

Kako da od centra grada stignem prevozom do Vilinih voda? Idem na neki razgovor za posao, i bus mi je jedina opcija...

stacka

Mislim da ti idu 32 ili 35 u tom pravcu, sa Trga krecu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

gasha

to je onaj deo gde je Tempo,  industrijska zaona oko pancevca
ide tu neki bus, ali da me ubijes ne znam koji  :ces:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

stacka

Lani, Viline vode su ti prema Visnjici. Cek, bar mislim da su to Viline vode... ili je to onaj deo oko Tempa. Cek, cek, da proverim!
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Tchi

kod tempa bi trebalo da su