Letovanje 2011,2012 a presli smo i na letovanje 2013 negde posle 220 strane

Started by veki, January 05, 2011, 02:47:58 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Nije to naš zakon, to je sa sajta AMSS-a, o specifičnim propisima za određene zemlje, konkretno Grčku. Ja tumačim da ispod 135cm mora sedište, jer tek preko te visine pominju pojaseve automobila (koje koristi buster).
Janko 23.7.2002.

Finalina

da, da, evo vidim da ste to izvukli, tako sam i ja citala i gledala  ...i eto svejedno bas cudno, ali meni bas i iznenadjujuce...

Quote from: Vockica on July 20, 2012, 03:36:18 PM
Fina tebi ne trebaju sedista :think:
pa kako ne trebaju... evo cecin D ima 7 godina

Dawn

The relatively new and stricter law says any child under 135 cm. needs to sit in some kind of car seat. That may be a booster or a harnessed seat. Children under 3 years of age may not travel without an appropriate seat.
Kids under 12 and 135 cm. may not sit in front seat without a booster cushion There are some exceptions, like in taxis and temporary transportation.

plop

Quote from: AnaK on July 20, 2012, 04:03:44 PM
Nije to naš zakon, to je sa sajta AMSS-a, o specifičnim propisima za određene zemlje, konkretno Grčku. Ja tumačim da ispod 135cm mora sedište, jer tek preko te visine pominju pojaseve automobila (koje koristi buster).
pojaseve automobila koristi i ono sediste 2/3, valjda se tako oznacava.... to su sedista gde se obicno naslon kasnije moze skinuti da ostane samo buster... i nemaju svoje pojaseve....
otprilike ovo

rekla bih da ceca samo nije imala srece, i da su je uradili.... jbg...
2006.
2007.

AnaK

I meni se čini, posle svega pročitanog :( Al' slaba je to uteha, mora se sprečiti da do toga dođe :girl_sigh:
Janko 23.7.2002.

plop

Quote from: AnaK on July 20, 2012, 04:50:10 PM
I meni se čini, posle svega pročitanog :( Al' slaba je to uteha, mora se sprečiti da do toga dođe :girl_sigh:
ma uteha nikakva, samo so na ranu, kad ukapiras da su te namagarcili....

kako spreciti?  :think: gde naci pouzdanu info o propisima?  :think:
ja ni za ovde gde zivim ne bih smela ruku u vatru na tu temu.... i onda je lako da te preveslaju.... :hm:

ili za svaki slucaj imati sedista, ali da li je to prihvatljivo resenje....
2006.
2007.

AnaK

Mi smo imali buster, jer je u zemljama kroz koje smo prolazili ograničenje na 150 cm :crazy: I niko nas nije pogledao. :pljucka:
Janko 23.7.2002.

Finalina

pa sta mislite, da kupujem, da probam da nadjem da pozajmim.... iskopiracu negde njihov propis pa poneti na put.... bas mi sada ovo bzvz sto su cecu nagazili, a deluje kao da i nisu propisno kaznili nego eto...

AnaK

Ja bih probala da nađem da pozajmim, prevelika ti je to investicija za jedno putovanje  :girl_sad:
Janko 23.7.2002.

Finalina

jeste, najpovoljnije je oko 6000 ... mada, ako ovde ne nadjem tesko da cu negde drugde... imam nekoliko dana, videcemo

Ceca

Ja ne znam kakvi su njihovi propisi nit sam citala pre polaska, ali tesko da mozes sa policajcem da se raspravljas koji od engleskog zna da kaze bejbi i sic  :fool: , trazio je D.pasos da vidi koliko ima godina i posle pokazujuci prstom u njega mantrao  bejbi, bejbi, izvadio neku knjizicu i pokazao na ovo sediste koje je postavila plop, iznad je pisalo nesto sto je mm protumacio da je za decu do 12 god., o visini nije bilo reci.
Dusan 05.08.2005.

Finalina

znam, tacno zamisljam glupu situaciju gde ne mozes nista i uzimaju ti pare ... grozno ... meni je bas mnogo da rizukujem sa 350e na licu mesta kada sam i ovako knapirala budzet

rafa

Ako hocete da proverim nesto na licu mesta...a I necu reci da nisam njihova nego da pitam za prijatelje.
Gde, policijska stanica? Pa da pitam I za neki relevantni sajt da se iskopira zakon :think:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Finalina

svaka cast na predlogu, rafo :bighug: , hvala ti hvala... meni bi bas znacilo da znam, a verujem i mnogima koji tek treba da krenu kasnije put grcke...
edit: ko zna,mozda im se nesto izmenio, poostrilo delovanje i tako... gledala sam onaj prilog gde pricaju o kaznama za voznju u levoj traci, na mestima autoputa gde su velika udubljenja od kamiona, onaj alvirovic je telefonom zvao nacelnika saobracajne za autoput i on mu je reako da na tim mestim tolerisu prekrsaj radi uslova na putu ( ali ko zna koliko su ih stvarno kaznili )