Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

Finalina

uuu bre :nesvest: .... nisam ni razmišljala o ovome, da se tako deca uče na nekim mestima ........ i da već treba da počenm da pravim paralele

Tchi

Quote from: Beatrix Kiddo on February 05, 2011, 04:53:32 PM
Zezas  :blink:

Mada, procitah negdje da je ovaj Papa izjavio da Bog "stoji" iza Velikog praska  :D
mnogi naucnici se drze toga, da li od straha od sopstvene sujete ili iz nemogucnosti da objasne ili zbog upravo ovakvih knjiga kao sto maksic pominje sta li ga znam, pa prvi stiven hoking polazi od toga da je bog iznad svega, a jedan je od najboljih naucnika sadasnjice iz oblasti kosmologije

NikkiL

Quote from: maxic on February 05, 2011, 04:21:21 PM
Ma kakvi majmuni i zajednicki preci :lol:  Recenica ide ovako otprilike ( mislim da je udzbenik iz biologije ili tako nekako) "insekte kao i ostala bica je stvorio Gospod". E sad ja vjerujem da nije bas svaki udzbenik takav, ali ovaj sto sam ja gledale tako je pisalo.

Quote from: Finalina on February 05, 2011, 07:20:03 PM
uuu bre :nesvest: .... nisam ni razmišljala o ovome, da se tako deca uče na nekim mestima ........ i da već treba da počenm da pravim paralele

Cek a sta vam je tu toliko strasno? Mislim, moja deca idu u katolicku skolu oboje i uce od predskolskog i molitve (sve u 16 recituju hail mary  :rofl:), uce o svim hriscanskim obicajima sigurno mnogo vise nego sto se uci u public skolama u Americi, imaju redovne mise,  idu i na veronauku u srpskoj skoli i ne vidim da su postala religijski fanatici.

Ja sam tu da to izbalansiram ono sto uce, Andjeli sam prvi put kad me je pitala (sa 5 godina) kako je nastao covek objasnila da neki ljudi misle da nas je stvorio Bog, neki misle da smo nastali evolucijom (naravno objasnila za majmuna i zajednicke pretke) i rekla joj da ce vremenom kako bude ucila vise o svemu i sama doci do zakljucka sta ona misli da je od toga istina (bas cu da je pitam kad dodje kuci sa probe, sta misli posle 5 godina katolickog obrazovanja  ;))

Btw, meni se veronauka koja se uci kod nas u skolama cini u nekim stvarima daleko vise hard core od onoga sto mi deca uce ovde u skoli koja je kao komplet religiozno orijentisana...  :innocent:
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

maxic

Moji idu u javnu skolu, i ne znam kako se o tome uci . Ovo je bio udzbenik privatne katolicke skole. Takvi isti su homeschooling udzbenici, ne isti ali na taj kalup.
Ja nemam problem pristupu "neki ljudi vjeruju" ali imam problem sa iskljucivim pristupom, gdje ne postoji drugo vjerovanje.
Nismo se jos ozbiljno dotakli te teme, ali vjerujem da hocemo. Zivimo u multinacionalnoj sredini , svi se trudimo da budemo max politicki korektni, taj dio nije bas tako lagan za obradu u javnim skolama. A onda ponekad ga treba pomiriti sa stavom u kuci.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

NikkiL

Quote from: maxic on February 05, 2011, 08:17:16 PM
Moji idu u javnu skolu, i ne znam kako se o tome uci . Ovo je bio udzbenik privatne katolicke skole. Takvi isti su homeschooling udzbenici, ne isti ali na taj kalup.
Ja nemam problem pristupu "neki ljudi vjeruju" ali imam problem sa iskljucivim pristupom, gdje ne postoji drugo vjerovanje.
Nismo se jos ozbiljno dotakli te teme, ali vjerujem da hocemo. Zivimo u multinacionalnoj sredini , svi se trudimo da budemo max politicki korektni, taj dio nije bas tako lagan za obradu u javnim skolama. A onda ponekad ga treba pomiriti sa stavom u kuci.

E pa to je druga stvar. Deca koja su u takvim skolama su tu po svom izboru (svojih roditelja) i normalno da ce dobijati religijsko obrazovanje u skladu sa onim sto katolicka crkva zastupa.  :innocent: A u public skolama je sve postalo skroz sludjeno zbog tog multikulti multireligijskog pristupa...
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

Elanor

ja sam ubedjena da se ovde u katolickim skolama uci evolucija, bas cu da pitam. istina, ovde su katolicke skole subvencionisane, pa time gube puno od autonomije.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Ela

Quote from: Elanor on February 05, 2011, 02:34:28 PM
milena zna da nismo postali od majmuna, vec da smo majmuni i mi imali zajednickog pretka. i da su ptice postale od dinosaurusa. zapravo, evolucija je jedna od retkih stvari koje bas uzivam da objasnjavam :rofl:
E ovaj post me je odusevio !
Ovo sam retko imala prilike da cujem da neko zna

disco2000

Pa svi valjda znamo :rofl:

AnaK

Janko 23.7.2002.

NenaS

A ja sam bila ubeđena da je ovo tema o histeriji?! :blink: Kad smo prešli na evoluciju? Htedoh da se požalim na to da se muška deca i dalje nemilosrdno biju (samo su sad veći i jači i to baš zastrašujuće izgleda) jel to normalno za mušku decu?
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter

sestra i ja smo se krvnicki ubijale do njene 18. godine (ja sam imala 22  :crazy: )
cenim da u normalnim okolnostima to prodje negde do 17.18 godine  :lol:

Saska

pa, ne znam, meni odistinske tuce u nekom starijem uzrastu stvarno nisu ok. brat i ja se nismo nikad tukli, mozda malo koskali kad smo imali <5  godina, ali da se bijem s njim sa 15 godina, nije mi padalo na pamet.

Elanor

moj brat se u tom nekom uzrastu nije tukao samnom, nego sa skinsima. bolje da se samnom tukao :girl_sigh:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Quote from: Glitter on February 06, 2011, 11:15:46 AM
sestra i ja smo se krvnicki ubijale do njene 18. godine (ja sam imala 22  :crazy: )
cenim da u normalnim okolnostima to prodje negde do 17.18 godine  :lol:
Ja sam s mojom dve nedelje pred njenu svadbu.Ali, ona se udala s nepunih 20 , ja sam imala 16, pa je to valjda normalno.
Posle toga vise nikad  :girl_in_love:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL