Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

senka

da, to je jedna od većih zamki roditeljstva kada smatramo da je starije dete - veliko.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Elanor

ja ne smatram da je velika zato sto je starija od filipa, vec zato sto je visoka - prosto izgleda kao velika, pa se i ja po koji put zbunim.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

cici

E ja ovako ko Elanor sa Andrijom, on je toliko veliki da se često zbunim, pri tom rečnik mu je takav i tako zrelo razgovara da me prosto sve to povede da zanemarim njegove godine.
Prekjuče  zove od dede da pita nešto, i  mm ga pita kad će kući i malo ga provocira i kaže mu da će da dodje sutradan po njega.On mu odgovori da se nisu tako dogovorili ali da ako on smatra da tako treba, biće tako.Nisam znala da li da se smejem ili da plačem.

anelore

Ja ga ne smatram velikim, ali ocigledno nerealno ocekujem da moze da ovlada emocijama i njihovim ispoljavanjem jednako dobro kao cinjenicama.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

senka

Quote from: anelore on January 12, 2011, 01:31:31 PM
Ja ga ne smatram velikim, ali ocigledno nerealno ocekujem da moze da ovlada emocijama i njihovim ispoljavanjem jednako dobro kao cinjenicama.

Verovatno mu je IQ daleko iznad proseka, a  čini mi se i da je ekstremno maštovit, a EQ kaska. To je borba u njemu, a i vaša borba sa njim i za njega  :bighug:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

stalno mantram "misli svojom glavom" i čini mi se da kako su stariji intezitet treba pojačavati  :nokti2:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

anelore

Quote from: Nanny Ogg on January 12, 2011, 02:17:02 PM
anelore, sestro  :bighug:
Nany, grozno je reci, ali mi je lakse kad procitam da jos neko cuje ovo od svog deteta.  :bighug:

Quote from: senka on January 12, 2011, 02:21:43 PM
Verovatno mu je IQ daleko iznad proseka, a  čini mi se i da je ekstremno maštovit, a EQ kaska. To je borba u njemu, a i vaša borba sa njim i za njega  :bighug:
Da, i ja sam toga svesna, a pride mislim da ima razloga da i ja poradim na sopstvenom EQ.
Letos sam konsultovala jednog psihologa, koja mi je rekla da je sve sto on radi u granicama uobicajenog i normalnog, i da moram da budem cvrsca, jer moje "ne" njemu nije "ne". Otad se trudim da budem cvrsca i doslednija, ne uspeva mi uvek.
I da prijavim da je ova kazna urodila plodom, mnogo se bolje ponasa, gotovo da ne pravi gluposti. A pomalo smo poceli da ukidamo neke delove kazne (vracene su mu neke igracke). Osim toga, cinim napor da ne praskam i vidim da to ima pozitivno dejstvo.

Nanny Ogg

Quote from: anelore on January 13, 2011, 10:03:30 PM
Nany, grozno je reci, ali mi je lakse kad procitam da jos neko cuje ovo od svog deteta.  :bighug:

Nije grozno, i meni je pao kamen sa srca  :bighug:
A to da bih i sama mogla da poradim na svom eq je isto ziva istina... :-X

Ajte zene, ne dram'te

NenaS

Quote from: senka on January 13, 2011, 09:55:59 PM
stalno mantram "misli svojom glavom" i čini mi se da kako su stariji intezitet treba pojačavati  :nokti2:

:friends: E moja drugo, ja još uvek tako ispraćam svuda ove moje pubertetlije - mislite svojim glavama, a ne tuđim! Još dugo ćeš mantrati.. :bighug:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

linga

Znala sam da sam nesto zaboravila  - obozava da izigrava mamu bratu, sto mene jelte izvodi iz mozga, ali ne vredi joj pricati  :shout:

cici

Quote from: senka on January 13, 2011, 09:55:59 PM
Mantraćemo mi to još dugi niz godina ali neće mi biti ćao ako postigne cilj to mantranje.

Quote from: linga on January 13, 2011, 10:30:35 PM
Znala sam da sam nesto zaboravila  - obozava da izigrava mamu bratu, sto mene jelte izvodi iz mozga, ali ne vredi joj pricati  :shout:
Nije za utehu,  ali izigravaće to još duuuuuuuuugi niz godina   :rofl: ili bolje ovako  :crycry:

Beatrix Kiddo

Da se nadovezem na izigravanje mame  :D
Prije nego sto smo ih odveli na selo posle Ng, zamolila sam Balsu i Varju da budu dobri i pomazu baki tako sto ce svoje stvari da vracaju na mjesto, bla bla  i sl.. i da pomazu oko Urosa, kad treba.
Posle dva dana, setamo mm i ja, kuliramo po plazama, zove me Balsa da kaze da Uros nece da kaki, vec trazi da ide kuci, pa ce tamo. Posle ubjedjivanja, telefonskog, sa Urosem, Balsa mi kaze - Nego mama, dolazite vi ovamo, pa da resavamo ovo!
On se uzivio u ulogu staratelja  :girl_haha: a i inace tesko podnosi kad Uros place...

Quote from: NikkiL on January 12, 2011, 07:11:36 AM
I moji traže vodu... Ali moram nesto da vam kažem. Ja se secam da sam ja kad sam bila mala stalno tražila vodu pred spavanje i cak se i budila nocu da pijem vodu i bila sam ZAISTA ŽEDNA pred spavanje i u toku noci a niko mi nije verovao... :rofl: :rofl:

Zato ja mojima donosim sve vode i sokove kad god traže :innocent:
Kad me probude u toku noci, ja im donosim vodu. Prije spavanja trazim da popiju na vrijeme, jer ne zelim da setam nekoliko puta da bi oni srknuli jedva pola gutljaja :D
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

Jao Bea :rofl:

A to pijenje vode je ionako zbog šetenje :rofl: Ko bi još spavao :lol:

Margarita

ne znate kakvo je olaksanje kad vidim koliko dece trazi vodu kad odu u krevet :rofl:
kod nas obicno petar trazi, ali ne dam da ustaje, nego mu donesem
ako donesem jednu casu, obavezno je i pavle zedan
ako donesem dve case, onda nije :D