Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Plava Baklava

Kretalo je i kod nas grickanje,a li se (za sada) zaustavilo. Nadam se da se nece razviti u nekoj kasnijoj fazi  :nokti2:

Limunce  :bighug:

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Finalina

cici, a da ipak probas sa nekim lakom protiv grickanja pa da mu pomogneš da prevazidje problem, sada je veliki i saradjivaće

maxic, kakav primer  :o  ...mada ako je to bilo baš onako planski još i da shvatim, ali ne mogu da se otmem utisku da mi nekako ipak deluje kao zlostavljanje i da je nesumnjivo delotvorno  :nokti2:  ......

maxic

Ne ne, nije bilo ono u ljutnji, nego planirano, makar ja tako znam. Meni je isto zvucalo, ali njoj je bilo jedina sansa. Da nije uradila to ona, ko zna sta bi se desavalo u skoli, kako bi prosao, da li bi imao drugare i da li bi uopste mogao da bude u skoli.Gluposti nije pravio samo u kuci, vec je vaspitacica svaki dan imala da kaze po nesto o njemu.
Da ne sirim sad temu, klinac je malo stariji od Anje, sada je u drugom razrdu, preskocio je prvi, jer je vrlo inteligentan, a pri tom i visok kao posjecan trecak a mozda i visi, i sasvim mu lijepo ide, cujem.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Quote from: Finalina on January 31, 2011, 07:53:46 PM
cici, a da ipak probas sa nekim lakom protiv grickanja pa da mu pomogneš da prevazidje problem, sada je veliki i saradjivaće
Kako stvari stoje nema mi druge.Predugo traje a ni ne vidim da će da prestane uskoro.

Margarita

joj, gricanje noktiju... petrovi su grozni :(

razmisljam da uzmem taj neki gel, samo moram prvo sa njim da se dogovorim
jos se ni palca nije resio :wall:

Xe

Ja sam grickala nokte sve dok nisam shvatila da treba da pocnem da ih pustam i mazem, tj. kad sam usla u pubertet i obratila paznju na sebe.
Zato i dalje grickam unutrasnji deo usana, tojest, usne duplje  :crazy: 
Psiholozi bi imali sta da kazu na tu temu, ali sumnjam da moze da prestane prostim ubedjivanjem, to je nesvesna, nervozna reakcija.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

cici

I meni se dešava da grizem unutrašnju stranu obraza ali to je krajnji stadijum nervoze, ali mogu da prestanem.

gasha

moji ne grizu nokte, ali su im prsti cesto ustima, i najgore je sto su potpuno nesvesni toga

dusan u poslednje vreme drami kada mora na fudbal, nrcu da mu popustam, ali ni da ga mucim. Sada je bolestan pa ne ide, videcu kako cemo dalje
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

AnaK

Quote from: gasha on January 31, 2011, 09:20:55 PM
moji ne grizu nokte, ali su im prsti cesto ustima, i najgore je sto su potpuno nesvesni toga

Isto, i Janko  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

I ja sam grickala nokte dugo, Jelena je pocinjala u jednom periodu, mislim da je trajalo 2-3 meseca.
Bitno je da se nesto preduzme dok se navika ne ucvrsti. Ne secam se tacno sta smo radili osim sto smo pricali i pricali,
opominjali, hrabrili, motivisali ....
Ema je ovih dana pocela da razvija cudan tik - intenzivno i brzo smrkce kad uzima vazduh kroz nos, milion puta uzastopno.
Srecom, izgleda da prestaje.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Vockica

Kod mene na casu kazna za grickanje noktiju-10 cucnjeva.Kad su poceli cetvoronoske da izlaze iz sale prestali su sa grickanjem.Najsmesnije je bilo kad me je jedan ucenik video na hodniku sa sve rukama u ustima.On jadnicak krenuo sa cucnjevima :rofl:.Mada je delovalo zaista.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

cici

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

cici

U vrtiću ne mogu da reagujem mada ih one opominju ali to je kratkoročno.Meni nije jasno kad stigne da gricka jer stalno nešto radi crta, igra se.Ni tv ne gleda toliko mnogo ali tad je grickanje najizraženije.

Finalina

ne znam zasto, ali u poslednje vreme ne vade prste iz usta... ona cacka zube, pa nekako i razumem, ali zasto on to radi meni nije jasno...