Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

cici

Meni tako odgovara :D ista pravila važe kod nas u kući i van kuće što se tiče otvaranja ormana, fioka, tašni.

Glitter

Quote from: cici on February 01, 2011, 10:08:47 PM
Meni tako odgovara :D ista pravila važe kod nas u kući i van kuće što se tiče otvaranja ormana, fioka, tašni.
da  ;)
ja posujem tudju privatnost i njega ucim isto...nema tudjih tasni, nema otvaranje tudje poste isl

Beatrix Kiddo

Quote from: cici on February 01, 2011, 07:21:40 PM
Nas dve samo idemo i potpisujemo jedna drugu :rofl:
Primijetila sam  :girl_haha:

Quote from: maxic on February 01, 2011, 09:34:05 PM
E a jel ucite djecu da u tudjoj kuci ne traze grickalice, cokoladice, sta god vec?
  Meni su moji nocna mora, naucili su u par kuca da im se daje uvjek neki slatkis, i onda su poceli sami da traze. Ja koliko god da im pricam ( djecacima) nakako uvjek nadju nacina da napomenu ( doduse to je stvarno kod moje dvije drugarice koje imaju djecu i sa kojima smo bas bliski, znam da ne zamjeraju). I neki dan prije odlaska na playdate drzim predavanja kako se imaju ponasati i na kraju, pitam ima li neko pitanje a  Marko kaze ( sa sve podignutim prstom) " And one last thing, no begging for snacks" :lol:
Jos uvijek moram da naglasavam prije nego sto stignemo negdje. Nervira me sto se, kad su slatkisi u pitanju, ponasaju kao da sjutra ne postoji :hm:
Ali me zeznu, kad im neko nesto ponudi, oni zauzmu tako pokunjen stav, sa tuznim pogledom prema meni, da ja ispadam vjestica  :lol: :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

disco2000

Ja castim kad Laki trazi... :rofl:
A nikada nije preturao po tasnama :think:

Finalina

Quote from: maxic on February 01, 2011, 04:45:57 PM
Ma sve metode primjenjujem,i lijepo i ruzno i vicem i molim i pogadjam se i brojim , ali istina malo je stvari u kojima sam bas doslijedna.
ovako nekako

Quote from: Marty Maraskino on February 02, 2011, 12:02:53 AM
Ja castim kad Laki trazi... :rofl:
A nikada nije preturao po tasnama :think:
:rofl1:

Beatrix Kiddo

Da bih izbjegla nedosljednost, trudim se da ne prijetim kaznama koje ne namjeravam da ostvarim (tacnije, koje mi je zao da ostvarim), ali s vremena na vrijeme moram da odreagujem tako da vide da ne prijetim u prazno..
U subotu je Varja izostala sa nekog rodjendana zbog sitnice, a morala sam da odrzim rijec - kad sam je posle upozorenja pitala sta sam rekla da ce se desiti ako nastavi sa tim nekim ponasanjem (izludjeh inace od smijuljenja dok se jede), sama je ponovila da nece ici na rodjendan - tako da nisam smjela da popustim, iako mi je bilo zao.

A jos na kvarno (ne znam jesam li pisala o tome) iskoristim izostanak sa nekih aktivnosti da im "uvalim" kaznu.
Npr. ako im najavim da cemo ici u neku posjetu kojoj se raduju, pa se ispostavi da domacini nece biti kod kuce, za najmanju carku ili "prestup" koji pocine tada, objavim da necemo ici zato sto su uradili to i to, ili nisu uradili to i to :D
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

dmi

ja ovde posle cici, bee i gliti i nemam sta da pisem :rofl1:

kakvo crno umakanje u tudj tanjir stradali bi prsti odmah
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

linga

U velikoj meri postupam kao Cici i Bea.
Sto se torbi tice, to je oduvek no-no, Jana moze da dira moj neseser sa sminkom u kupatilu, ali ako mi prijavi. Od pocetka ucimo da samo svoje igracke uzimaju bez pitanja, za sve ostalo me pitaju i u redu je. Naravno, dok su bili mali davala sam im ono sto nije opasno da vide, isprobaju, s godinama je tih neistrazenih stvari malo, pa ni nemamo problem s tim (sad se bitka vodi oko kompjutera i tv-a).

Tchi  :kiss1: zezam se ja, divno ako uspete na taj nacin da prebrodite "teribl tu" fazu.

Trudim se i da budem dosledna, mada često znam da pretim batinama, koje naravno ne ostvarim, što ću morati da prestanem da radim (jer Aleksa legne na krevet i kaže ajde evo ti guze da me tuces, naravno da tad ne mogu da ostanem ozbiljna, sjebe mi koncepciju nacisto). Oni su deca, njihovo je da probaju, ispituju, da ne mogu da shvate, da se jogune, mene nerviram uglavnom ja što se nekad derem bez potrebe (tj ne umem da izbrojim do 10) i sto dozvolim da shvate da su me iznervirali - nisam nacisto da li je to pogresno ili ne... ( u smislu da li treba da budem hladna ko spricer, ili pak da dozvolim da vide da me njihovo ponasanje vredja. Izbegavam da se pravim ljuta, jer sam videla da to strasno utice na njih, rasplacu se i deluju bas potreseno, narocito Aleksa  - nadam se samo da me ne farbaju  :lol:

cici

Quote from: Beatrix Kiddo on February 01, 2011, 11:18:44 PM
Nervira me sto se, kad su slatkisi u pitanju, ponasaju kao da sjutra ne postoji :hm:
Ovo radi samo Andrija, sad ispade on najgori :rofl: jednom kad smo bili u gostima se toliko oždrao slatkiša da je legao na fotelju i prekukao ostatak vremna u gostima kako ga bili stomak.Taman sam se tome nadala da će nešto da nauči ali izgleda da nije :rofl:

emge

Ja sam prije u grupi sa Cici i Beom :)

A, kad me Martino ponašanje izludi, onda fino stanem pred nju i kažem joj da sam tad jako nervozna i da joj je bolje da se primiri :D
A, inače mislim da živi ko bubreg u loju :lol:

Tchi

ja se bas secam kad smo bili mali nismo ni jednu fioku niti torbu imali zabranjenu, stvari koje ne treba da nadjemo su podizane visoko i opet nikada kada odemo u goste niti smo bili nemoguci niti nam je padalo na pamet da virnemo gde ne treba...duduse mama mi je bila bas stroga, mozda smo je se plasili, kakvo crno trazenje slatkisa ili necega

Deda

Ja ne dozvoljavam preturanje po torbi. To mi je nepristojno pa ma ko bio u pitanju.
A i nije da nema sta da mi nadje  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

A za hranu..ne smeta mi da traaze kad su gladni i da jedu u gostima kad im se jede. Ja sam ti opustena po tom pitanju ( za razliku od moje sveki koja se uzasno plasi da neko ne pomisli da nemamo sta da jedemo  :hm:) te deca mora da su nahranjena skroz kad idu negde  :crazy:.
Koliko volim tudju decu da nahranim  kod mene toliko mi je ok i na drugim mestima da jedu.
Mada mi se X puta desilo da idu od nekud a ne vide od gladi. N.kad je bila mala , sva sreca te je niko nije razumeo, ubila se trazeci 'amicu(salamicu) kod jednog druga od mm, a ovaj moj sedi ko da mu poslednji put, jedva ga nabedih da krenemo.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Nanny Ogg

I ja za hranu kao Deda...Volim da spremam tudjoj deci kad dodju kod nas i nemam problem da moje trazi u gostima. Doduse, ta retko trazi, gde god da je  :girl_sigh:

Ajte zene, ne dram'te

Glitter