Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

maxic

E pa moji su sinoc pravo s vrata , kad smo se vratili od strica im i strine,otisli u krevet. Djecaci.  Marko je zickao "snacks" non stop, i onda mu joj nije nista u ponudi odgovaralo. Milos je bio ljut sto moramo da idemo pa je poceo da nabraja sve ruzne rijeci kojih je mogao da se sjeti.
Obojica su plakali u kolima, molili da im damo "jos jednu sansu" ali su prije sedam i po bili u krevetima i zivi se nisu culi.

Mislosu sam rekla , svaki put kad ga cujem , opracu mu usta sapunom, i za jednu rijec  jedan vikend bez igrica, i bicu doslijedna.  Smucilo mi se sinoc.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

limun

izgleda da svi decaci imaju iste fore i taktike. maxic, uz tebe sam....  :bighug:

Finalina

jao maxic i mi smo sinoc imi tezak trenutak, i to samo nas dve ... jos preksinoc smo nesto nas troje dogovorili, da bi juce sve to nekako bilo zanemareno i moram da priznam da sam tome doprinela .....doslednost je kljucna reč, ipak .... dala sam im više 'slobode' nego što to mogu da iznesu na svojim malim plećima.... ne vredi da očekujem od njih da razmišljaju unapred i dalje od onoga što im je zabavno ili što bi izvoljevali .... čini mi se da smo došli u fazu ( opet ta reč :lol: ) da pritežem situacije, baš kako kada su bili mali... ali valjda je to i normalno....

Gost51

kad je ana prosle god grickala nokte
ja sam joj svaki dan sjekla ostatke koje ne izgricka do mesa
i tako stalno
prestala je

cici

Kod nas nema ostatka.

Meni se cini da oni ne mogu da razmisljaju unapred o posledicama svojih postupaka.

Beatrix Kiddo

Quote from: Plava Baklava on February 04, 2011, 05:07:06 AM
Pa to je i kod nas problem, izgrize ga totalno. Smislila sam da mu namazem bez upozorenja, pa da ga drmne gorko kad stavi u usta, ali sams e prepala da ne predje na ruke, pa recimo na hranu, kad uzina (mada bi to mogao da uzme kao opomnenu da pere ruke pre jela  :lol:).
Ja sam Balsu upozorila, pa sledeci put kad je grizao olovku i namazala...

Quote from: cici on February 04, 2011, 03:29:12 PM
Kod nas nema ostatka.

Meni se cini da oni ne mogu da razmisljaju unapred o posledicama svojih postupaka.
Zato ja ovima non-stop tupim kako se ljudi (suzdrzim se da ne dodam - neki) razlikuju od zivotinja bas po tom razmisljanju o posledicama svojih postupaka :lol:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

cici

To moj tata stalno priča :lol: ali aman, oni su baš mali još da to shvate.

Beatrix Kiddo

Pa znam, ja im vise to pominjem kad pricamo uopste o zivotinjama i sl. Varja voli da zna od kog tacno majmuna smo to postali  :lol:  a ja ne umijem ukratko da objasnim :D
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Glitter

ja sam grickala nokte negde do 4. razreda, ne znam koliko je trajalo ali znam da sam prestala sama od sebe, majka jeste non stop trubila, ali se secam da sam jednog dana resila da prestanem i prestala sam.
Posle sam ponovo grizla nokte u srednjoj skoli i bila svesna toga da je ruzno i da su mi prsti uzasni, ali je bilo jace od mene, ali se isto tako secam da sam prosto resila da to ne radim
Sad grizem zanoktice i mrzim sebe zbog toga, ali povremeno resim da prestanem i uspem, do nekog narednog stresa  :wall:

maxic

Quote from: Beatrix Kiddo on February 04, 2011, 05:14:42 PM
Pa znam, ja im vise to pominjem kad pricamo uopste o zivotinjama i sl. Varja voli da zna od kog tacno majmuna smo to postali  :lol:  a ja ne umijem ukratko da objasnim :D
Kako od majmuna???? :lol:  Ovdje bi revoluciju izazvala :lol:

Jedva cekam da vidim kako ce se teorija evolucije obradjivati ovdje u skolama. Gledala sam neke udzbenike privatnih skola, tamo se i ne pominje.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Janko 23.7.2002.

gasha

zabranila sam donosenje vode u krevet, podsecam pre odlaska da pije, ali vec drugi dan za redom kuka da je mnogo zedan  :rofl:
on besni i udara po duseku, ali ja ne popustam  :turpija:
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Glitter

danas je prva igracka letela kroz prozor sa petog sprata (doduse obicna zuta kocka) ali je tugovao za njom kao da sam bacila ne znam ni ja sta...soba cakum pakum, igracke pospremio bez pogovora pre kupanja  :turpija:
cenim da ce pre ili kasnije leteti i nesto krupnije, ali za sad je vako  :D

AnaK

Nemoj da mu daješ ideju za bacanje kroz prozor, bre. Baciće nešto krupnije, povrediti nekog il' slomiti šajbnu :nesvest:
Janko 23.7.2002.

Glitter

ma ne vradi ako bacim u kantu ode i izvadi, ovo je moralo da bude drasticno...a zna odavno da se kroz prozor nista ne baca