Kako izlazite na kraj sa decom, histerija i ostali ispadi...

Started by cici, January 09, 2011, 12:30:29 PM

Previous topic - Next topic

Saska

Idi bre Dedo, ja tamo mislila ko zna šta se desilo.
Pa šta je htela sa bananicom? Da je ipak da babi?
Ja kad vidim da nečega ima samo jedno, prepolovim ako je dovoljno veliko, ili macnem ja ako je nešto malecno.

rafa

Uh Dedo, a ja bas mislim ne bih pravila dramu oko toga.  :-[
Samo je htela da da baki bananicu, a ti mozes da se popnes na vr' glave sa objasnjenjima (koja ti i nisu neka, btw  :lol:), ona je htela nesto da uradi cisto emotivno. Te ne bih podvela pod bezobrazluk ili neposlusnost, zaista.  :bighug:

Znam da sam popustljiva i ljutim se na njih zbog milion stvari, mislim da zbog ovog ne bi.
Meni Teodora trazi dve mini cokoladice i ja joj dozvolim, a krajickom oka vidim da je u dzep stavila jos jednu.
Nekad reagujem a nekad ne, ne mozes bas uvek ni da pobedis.

Mene brinu ozbiljnije lazi i neposlusnosti, ovo zaista ne bih podvela pod to.  :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

rafa

Pa ne, nego je trebalo da salutira i kaze: Vazi mamice, kako ti kazes.  :) :lol:

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Deda

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

joj, moja bi stalno bila u kazni :D
ja kao rafa, progledam za trecu, cetvrtu, petu cokoladicu :-[; ionako mi posle uvek kaze da je uzela (kad pojede, naravno :girl_haha:).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Ja bih joj dala, u startu. Možda bih rekla da mislim da babi ne treba, ali ako bi ona želela ja bih se rade volje složila. Što se muke oko tuče tiče kad ostane jedna, eventualno bih rekla: al' onda je ova koja ostaje Andrijina, ti svoju daj babi.
Mislim da je njena želja da uradi nešto takvo za babu baš divna, i mnogo 'teža' od greha.
Da sam na tvom mestu, ja bih joj rekla da sam razmislila i da mislim da sam preterala, da sam ponosna što je svoju bananicu dala babi.
Jer to stvarno i mislim.  :love32:
Janko 23.7.2002.

linga

Mislim kao AnaK.
Imam problem sa Aleksom, koji cesto iz igre kod nekoga donese neku igracku. I to resavamo tako sto tu igracku mora da vrati, uz izvinjenje sto njemu tesko pada. I deluje mnogo bolje od bilo kakve kazne i pričanja.

Ali mislim da je ovde bila u pitanju Nedina zelja da udovolji i ucini nesto za baku, da nije razmisljala o posledicama i o tome sto je bananicu uzela uprkos tvojoj zabrani. Ali razumem i tebe, mene uvek jako pogodi kad se dogovorimo :pleasantry: nesto  (bez obzira sta je u pitanju) a oni, tj Jana, koja je starija i već to može da skapira, to iznevere  :bighug:

Isto, ne prezam da im se izvinim kad shvatim da sam preterala, ali ni da opet i opet ponavljam nešto u pedagoške svrhe- recimo u ovom slučaju bih pohvalila njenu želju da učini baki, ali NAGLASILA da ne sme stvari da uzima bez tvoje dozvole i uprkos tvojoj zabrani, ma kako human motiv bio.

I samo da se pohvalim da Aleksa spava celu noc, da svako vece hvali sam sebe kako je veliki decko i spava sam, cak kad mu je seka spavala kod drugara, spavao je sam u sobi.
I mnogo sam srećna, uprkos tome što je cena bila nekoliko zaista košmarnih noći u kojima sam se osećala kao najgori kreten od roditelja  :wall:

Deda

Ma ljudi -odnela je jabuke, pomorandze, flasu vode i pare  :rofl: . Stvarno nemam nista protiv. I babi da spremi tortu za docek ( :hm:) . Ali za ovo sam joj rekla-nemoj, nema veze ni samnom ni sa babom ni sa nasim odnosom. Vec je bilo vece-pidzama ludilo , iz cistog razuma sam joj rekla ne a ne sto joj ne dam da odnese babi. A mnogo me je naljutila sto je sakrila .
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

A danas je inace pojela obe bananice-brat joj je dao  :lol:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Deda

I htela sam da vam kazem:uvek je branite, upropasticete mi dete   :sissyfight:  :crazy:  :kiss1:

Glitter

ajde dedo ne vredi sade  :lol: to si uradila da sveki ne bi pojela bananicu i tacka...vodis racuna o njenoj liniji i zdravlju, a sve preko jadnog deteta c,c,c,c,c... :lol:

maxic

Ja negdje kao i Rafa, nekad prosto nemam snage, ali joj zapamtim. I onda kad mi treba dokaz da "mama ima oci i na ledjima" samo izvucem taj detalj. Kad pricamo o necemu vaznijem i svaki put se sokira.

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

Quote from: AnaK on May 03, 2011, 03:34:42 PM

Jer to stvarno i mislim.  :love32:

meni je ovo poenta. utoliko mislim da je deda pravilno postupila. ne zao sto bih i ja tako, nego sto ona u to cvrsto vjeruje. mi, kakvi smo da smo, djeca imaju bas naz za roditelje, tako im grah pao, i moraju da nauce da zive s tim

meni cesto bude zao starije kcerke moje sestre. moja sestra, po meni, bas pretjeruje u nekim stvarima s njom. sve mora po ps-u. dijete jedva ceka da dodje kod mene da se malo opusti. al i to je nesto. ne voli ona mene vise nego mamu, nego uziva da ima ovdje nesto specijalno. kad je kod mene uvijek se cudi kako sve moze. a ona je, srce, mirnica jedna, u odnosu na ove moje hahare, ko da je nema kad je tu.
s druge strane me nervira s mladjom, koja ima pune tri godine i niko i ne pokusava da je nauci da piski u wc, cim nije po njenom krene da kresti, jer mama ne moze da je slusa, pa je pusti stagod ( starija nikad nije krestala, nego place u sebi). e ona bas ne voli kod mene, jer ja to krestanje ne sisam tri posto. mada, vrlo brzo prestane i slusa sasvim ok kad nema mame. al stalno je u nekom "raspolozenju". nemojte pogresno da me shvatite, obozavam je, i zato me nervira sto se tako ponasa, al tacno vidim sta je

e sad - je ne mislim da moja sestra posebno grijesi, naprosto je to tako kako jeste, ljudi smo, i djeca nauce da manevrisu oko nas prije ili kasnije
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost