Ta divna stvorenja - kućni ljubimci

Started by senka, January 14, 2011, 07:18:00 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pa baka i deda i služe da razmaze decu, roditelji su tu da ih vaspitavaju  :rofl:
Janko 23.7.2002.

cici

maripoza

Old enough to know better, but too young to care.

senka

sve došlo na svoje pošto piški na sve strane  :crazy:
i jutros je baš bila gladna, kupila sam neku pedigre hranu sve je smazala, izgleda da joj se neke no name granule uopšte ne dopadaju

šta vaši vole da jedu?

čini mi se ponekad da lajanjem pokušava da mi stavi do znanja da joj se piški/kaki?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Praslin

Nemoj da je hranis no name granulama, tu je. sam kukuruz u nokti, odrazice joj se na zdravlje jer se tek razvija.
Ona je malecna, malo jede, nece vama hrana biti neki grdan trosak.

Pedigre je bolji od no name i psi vole jer je zacinjen, ali nije bas sjajan odnos cena-kvalitet.
Pokusaj na primer Bento Kronen ili nesto slicno. Royal Canine su otprilike najskuplje kod nas, ali su preskupe za kvalitet koji daju.

Naravno, uvek mozes da se odlucis za kuvanje devojcici, ali to zahteva malo truda u startu dok ne provalis sta sme i koliko.

Po meni, najbolje je kombinovano, nekad granule, nekad kuvano, kad stignes.
:bighug:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

maripoza

Pedigree uglavnom. Ponekad nekog drugog proizvodjaca, cisto da promeni, ali nikad no name. A najvise voli ribu. :lol: To kad ima za rucak, oci mu ispadaju koliko se upilji u nas dok jedemo, i ceka svoj deo. :girl_haha: Jeo bi on sve (osim povrca :crazy:), kad bismo mu dali, ali mu ne dajemo ono sto nije preporucljivo za pse.
Old enough to know better, but too young to care.

senka

taj no name mi dade prodavačica u pet šopu, reko' ona zna  :hm:

ma nije hrana neki izdatak pogotovo ne za ovu mrvicu, nego bezveze ispadoh kreten, al dobro dok ne uđem malo u štos
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Praslin

Ne budi stroga prema sebi. Polako, ucis tek.
Ih, pa kad te odvedem u Pet Centar... :girl_haha:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

Pedigree Junior, prvih nedelja jeo je samo to, jer ima sve sto mu treba a lako se uobroci (to zbog treninga piskenje/kakenje)
On je piskio i kakio sat i posle jela (piskio i u medjuvremenu,ofkors), tako da smo  manje-vise znali kad ce da se desi.
Ja ga uopste nisam navikavala na novine, pelenu, vec sam ga izvodila napolje, a ako obavi unutra, obrisala i sklonila bez komentara. Brzo se naviknu da idu napolje, tako da ne brines.
Sad jede kosti meso, salamu (mama mu daje), ribu, jaja, sir, hleb obozava, za kikirikijem i kokicama jeca, a pojeo je i malo cokolade - e, tu smo ga jedva saplajisali jer bi pojeo celu fabriku. Ali, ne moze.
U granule moze da sipas malo supice bez testa, sacekas da upije  i granule omeksaju, pa da jede. Moze i jogurt, mada ga Floki nikad nije voleo. On voli kiselo mleko.
Jedino sto od supe mnogo piske, cudo jedno, ne mogu da se zaustave.
Moji su mu kupili neke fensi-smensi skupe granule, ni da omirise.
Sve zavisi od karaktera  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Praslin

Mini neće moći napolje još 5-6 nedelja, ako sam dobro sračunala.  :think:

Ne kažem ja da je Pedigre loš, ali nije jeftin, a nije baš dobar.
Ima drugih ganula u tom rangu cena koje su dosta kvalitetnije.

Uz to, za maltezera moaš da paziš da to ne bude hrana sa mnogo šargarepe ili bundeve, jer će da ponarandžasti dlaka (biće kao onaj od Zorice Bunclik  :girl_haha: ), plus joj onda valjda jače oksidiše dlaka ispod očiju, pa dobije one štrafte od krmeljica.

Ti mali beli, čupavi imaju malo posebna pravila nege. Nije frka kad se ušemiš, ali zahteva malo čitanja.
:bighug: :bighug:

senka

u mom najbližem pet shopu preporučuju mi Trainer, šta mislite  :think:

više ne njuškam piški na sve strane nebrojeno puta  :crycry:

ajoooj što je maza samo bi mi bila u krilu  :love32: i počela je svuda da trči zamnom

moji baba i deda su je zgotivili tako da ima ko da je pričuva  8)
kaže meni baba "ako ideš negde dovedi onu malu", ja mislila kaže za Andreu ona za kera  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Xe

:rofl1:  Senka, takvi su i moji roditelji i sveki  :girl_haha:

Praslin

Samo moju niko neće da čuva  :crycry:

Senka, super je što imaš obezbeđen baby-sitting za Mini  :good:
Značiće ti mnogo.

Trainer je dobra hrana. Samo gledaj da uzmeš Natural Trainer, to im je kvalitetnija linija.
Ali pitaj i za Bento Kronen kada budeš kupovala sledeću turu, stvarno su odlične.

Xe

Quote from: Praslin on April 18, 2011, 06:36:28 PM

Natural Trainer
E, to Floki nece ni da pomirise. A slaninu jede samo kad je sitno iseckaju, i to iz ruke  :girl_haha:  kod njih.  :girl_haha:

senka

kupih NT pa ću joj dati malo kasnije  :nokti2:
dadoh joj parče obarenog belog mesa smazala je u par poteza, a supu nije htela
čini mi se da vodu slabo hoće

idem malo na BK da vas ne davim više s pitanjima  :-[
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama