Ta divna stvorenja - kućni ljubimci

Started by senka, January 14, 2011, 07:18:00 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

Quote from: Xe on April 18, 2011, 07:15:29 PM
E, to Floki nece ni da pomirise. A slaninu jede samo kad je sitno iseckaju, i to iz ruke  :girl_haha:  kod njih.  :girl_haha:
Floki je hit!  :lol: :lol:

Ma, Natural Trainer ne bi bio baš moj prvi izbor, moram da priznam, mada sam ih davala jedno vreme Tei i dobre su joj bile (dobra dlaka i to).
Tei SVAKE granule dosade posle par obroka, radije jede suva 'leba ako može.
Royal Canin joj se ič nisu dopale, a te su baš skupe.

Inače, pored Bento Kronon, najbolje što kod nas može da se nađeš je Taste Of The Wild, ali ne postoji u slobodnoj prodaji nego moraš da zoveš da ti donesu na kuću, a onda valjda ne možeš da uzmeš manju količinu, nisam sigurna.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Praslin

I na BK ću opet ja da te davim  :girl_haha:

Ako jede regularnu hranu, a ne granule, onda će piti prilično malo vode.
Uz granule joj treba dosta vode, jer su one u suštini dehidrirana hrana.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Praslin

Senka, izvini što sam dosadna, ali sam se setila nečega što može da bude važno.

Psi, a pogotovo štenci umeju da budu osetljivi na promenu hrane.
Preporuka je da ako joj uvodiš neku novu vrstu granula, prvo joj par dana mešaš sa starim (u sve većem procentu dodaješ nove), i tako joj postepeno uvodiš novu vrstu.

Po mom iskustvu, ne mora da bude tako. Ima pasa koji nisu osetljivi na promenu hrane.
Ipak, ako joj promeniš naglo, može da se desi da dobije prolivčić, nemoj da se štrecaš.

:bighug:

senka

Praslin meni je ovde svaka reč dobrodošla  :bighug:

odgajivač joj je davao mleko i belo meso
prijatelj nam je preporučio isključivo granule...
opet neko mi reče da ne dajem mleko zbog proliva...
ja sam je zbombala u ovih 48h sa 5 različitih stvari

Bento K. nema u ovom mom petu, videću kako bude išao Trainer

sve četri u vis

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maripoza

Quote from: senka on April 18, 2011, 11:52:38 AM
taj no name mi dade prodavačica u pet šopu, reko' ona zna  :hm:

ma nije hrana neki izdatak pogotovo ne za ovu mrvicu, nego bezveze ispadoh kreten, al dobro dok ne uđem malo u štos

To najverovatnije nije bilo no name. Oni u pet shopovima kupe one velike dzakove hrane za pse (sve ove sto smo pobrojali), pa ih pakuju u obicne kese od po nekoliko stotina grama, jer im se tako vise isplati za one koji kupuju manju kolicinu hrane. Sledeci put samo pitaj koja je. (Vremenom ces nauciti i da sama prepoznas proizvodjaca, po izgledu granula.  :crazy:   :lol:)
Old enough to know better, but too young to care.

Xe

Kako se opustila, misica  :love32:  Koja razlika od pre neki dan  :love32:
Sad kad pocne da vam caruje  :love32: :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

senka

Josera Family nađoh deklaraciju

xe zauzela mi mesto, a rekoh da mi u spavaću neće ući  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maripoza

Rekoh - to je skoro davno proslo svrseno vreme. :girl_haha:
Pusti je nek uziva. :)

Praslin

Rekoh ja  :turpija:

Joj, kako je medena i opuštena!  :clap:

:bighug:

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

kalimero

kako je sad opustena, mrva mala..... a one prve slike, videlo se da je u panici jos.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

rafa

Prelepa je senka, ali prelepa.  :girl_in_love:

Baba koja bi da je cuva.  :girl_haha:

Praslin, jos jednom moj respect, stvarno me odusevljavas koliko znas o materiji. Bas sam puno od tebe naucila.  :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

senka

da li sam ikada rekla kako slabo piški  :crazy: sve je nadoknadila
merila sam je ima 1140g  :love32:

i našla sam na njoj jednu bukvalno buvu, ako je to buva, crno mili po njoj, ne uspevam od duge dlake i od nemirne Mini da je izvadim, a češe se   :crycry: kako je moguće da je samo jedna??? šta sad? čitam da je prašak jedino rešenje za te male pse...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

tu jednu si uspela da vidis, ostale ces videti naknadno  :rofl:

srecica, 1140 kg   :love32:

ja nisam uopste kompetentna da te savetujem za hranu, ovaj jede iskljucivo i samo neku Friskies sitnu hranu (piletina s povrcem)

ispobala sam SVE vrste da mu dajem, SVE je odbijao  :shout: :shout: :shout: ( tvrdoglaviji je od Tome Nikolica  :lol: )

obozava da jede tunjevinu iz konzerve, tu umesam neke vitamine ( zdrobim, pa dam  :hm: ) , inace bi pre umro nego pojeo sve one kolacice, grickalice i sitnuriju koja se za pse proizvodi  :shout:

pojede nekad iz ruke, parcence jabuke, tresnju ,kikiriki...ali retko...

da sam ga donela kuci kao stene, a ne kao psa od 2 godine sa lose formiranim navikama,  jeo bi sve, verujte mi  :D

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

maripoza

Ima neki prasak koji je bas za te male, mislim da ne smes da joj stavljas bilo koji. Znace Xe da ti kaze, ona je kupovala za Flokija, ali sam ja zaboravila naziv.