Ta divna stvorenja - kućni ljubimci

Started by senka, January 14, 2011, 07:18:00 PM

Previous topic - Next topic

rafa

Mnogo je mala za piskenje i kakenje, na zalost.  :girl_cray:

Mrzim taj period samo zbog toga.  :-[ Iako su kao stenci preslatki.

Moja Lunja decu naravno mnogo voli, i sa njima se igra ali oni znaju da je maltretiraju previse. A ona je prgava kakva jeste, i zna sa njima itekako da se svadja.  :rofl: A i mm je ponekad nervira, i ona je sirota zivo bice i provaljuje njegova raspolozenja.  :lol: Te kad je u d fazi, ona mu se sklanja s puta.

Samo se na mene nikad nije naljutila niti je ikad probala da me mune, samo me onako zaljubljeno gleda.  :girl_in_love:

Vogue, pa jos godisnje izdanje  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

maripoza

Jao kakve su devojcice. :love32:
Senka, naucice gde je toalet :D, samo treba vremena.
Old enough to know better, but too young to care.

senka

bitno mi je da znam da ne grešim negde u vezi toga
pelene ne služe ničemu sem što je sad počela da ih grize, samo jednom je piškila na njoj i to smatram kao slučanost inače cela kuća joj je wc
počela je da grize intenzivno i nas, šta da radim s tim? ja bih da je naučim da grize samo njene igračke...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maripoza

Senka, to ti je kao sa decom, ne mozes odmah sve da ih naucis. :D Grickace svasta dok je mala i dok joj rastu zubi, onda ce prestati, ne moras nista da je ucis. A da piski napolju ce nauciti kad je budes dovoljan broj puta izvela napolje i nagradila svaki put kad tamo obavi nuzdu (dok ce nagrada za obavljanje nuzde u stanu izostati; ne treba ih kaznjavati za ovo drugo, nema potrebe, samo je potrebno malo vremena da ukapira princip, nista vise). A to ces poceti da radis kad je vakcinises. Jako brzo uce (brze od ljudi, u svakom slucaju :lol:), samo ne moze sve odmah, plus neke stvari jednostavno moraju da prerastu - rast zuba npr. (ali sve prerastu u privih 6 meseci do godinu dana).

edit: Psi nisu predodredjeni da vrse nuzdu na jednom mestu u stanu, batali pelenu, to je za macke. :lol: Pas ce da skonta da to ne treba uopste da radi u stanu, nego napolju. Zato ce uvek neko morati da je izvodi redovno, jer, ona ce pre trpeti nego sto ce ti unerediti stan, a to nije dobro za nju (ovo kasnije, kad nauci gde se vrsi nuzda).

Praslin

Senka, pa beba je, mora sve u usta da trpa  :rofl:
A žive igračke su mnogo zabavnije, pa će njih radije da isprobava zubićima.  ;)

Što reče Maripoza, ona će tako negde do uzrasta od 6 meseci. U uzrastu uzmeđu 4 i 6 meseci će menjati zubiće, i tada će najviše da grize, jer će je sve to mnogo svrbeti, ali onda će sve to da prođe.

Pas treba da gricka, to je super, jer mora da nauči da kontroliše ugriz. OK, ona je mala, nikad neke moći mnogo gadno da ugrize, ali ni njeni zubi neće biti za zezanje.
Dakle, nemojte se ljutiti ako vas gricka, nego radite jednu od dve stvari: ili joj uvalite igračku, ili kukajte kako vas boli. Dakle, čim jače zagrize, kukaj kako te boli. Zvuči smešno, ali ideja je da pas ukapira kako su ljudi mnooogo osetljive neke voćke i da sa njima treba pažljivo  ;)
Brzo će ona naučiti da kontroliše ugriz i kad poraste umeće praktično da te mazi i golica zubima  :girl_in_love:

Za sada su ovi njeni zubići tanki i oštri kao iglice, bićete izgrebani neko vreme, ali to sve brzo prođe.

U principu, sa psom je frka dok ne dođe do 6 meseci, posle je pesma.  :clap:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

senka

ok ok  :-[

moram da se obavestim na vreme da nešto ne propustim u njenom vaspitanju
danas mi se sakrila, odeskla sam se, tražila po celoj kući, dozivala...a ona u jednom ćošku kod ulaznih vrata, kad sam je našla gleda me belo u stilu "šta se ova dere, samo dremam na Andreinoj papuči"

inače u korpi spava na leđima, jel to normalno? (slikala sam je posle ću postaviti)
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

senka, ko bi rekao da si ti uspesno rodila i podigla troje dece  :lol: :lol: :lol:

slatkica si ti kad se ovako brines za stene  :love32: :bighug: :kiss1:

ovaj moj pas je lud, cujem ga malopre kako kija kao besan, dodjem, imam sta da vidim, muzu ispala Fisherman's Friend bombona (ko je jeo, shvata situaciju  :lol: ), ovaj nasao i poceo da je gricka  :lol: :lol: :lol:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

senka

ma deca su pis of kejk, ovo sa kučićima je zahebano, al dobro kod trećeg mladučenta se opsutiš valjda  :rofl:

primismo vakcinu
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Xe

:love32: :love32: :love32:
Nemam savet, sve ti je receno, samo da se ne nadas da ces se opustiti kad promeni zube  :crazy:
Mama mi je poklonila druge klompe, ovih napola nema
Pojeo mi je pola zasada jagoda
Nasao negde neku stipaljku, tri dana skupljam delove plastike po kuci
Ovo je ovonedeljni bilans, da se razumemo  :girl_haha:
Pritom se stalno igramo s njim i seta se i istrcavaju ga moji na livadici
Nocu spava na koznom belom trosedu, na prostirci od svile, samo me pogleda kad prodjem i okrene doope  :girl_haha:
NAjvise me voli na celom svetu, a najvise slusa mog tatu - sta on kaze, to je zakon. :pioneer:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

senka

evo kako ona spava

na ovoj prvoj me nanjušila dok se objektiv otvarao

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

maripoza

:love32:

Svi psi vole povremeno tako da se razbaskare. :) Naravno da je to ok.
Samo ti pitaj sve sto te zanima. :kiss1: Pomoci cu gde mogu, mada pored Praslin, zive enciklopedije, niko vise ni ne mora da se oglasava. :respect:

Xe

Kako spava, lutkica  :love32:
A pelena ispod nje  :girl_haha:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Praslin

Pošle dve buve u šoping.
Jedna pita: - Hoćemo peške?
Druga odgovara: - Ma jok, idemo pudlicom.
:lol: :lol:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Unabebili

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

Unabebili