Main Menu

Katastrofe u kujni

Started by janavi, January 18, 2011, 06:30:11 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Dešavaju li vam se? :turpija:
ajd sad iskreno, bez laganja i foliranja :girl_haha:

Meni malopre za mal' da zagore makarone prilikom kuvanja. :diva:
OK, nije strašno, malo se zalepio (i počeo da tamni) donji sloj, al sam skapirala u momentu da nešto nije ok, te sam ih samo istresla u drugu posudu

Sećam se jednom da je mojoj kevi zagorela supa u ekspres loncu :mrgreen:
planirali da idemo negde, onda se nešto 'popišmanili' ona stavila da se kuva, a o nda se ipak odlučili da odemo i zaboravili da isključimo :girl_haha:
setili se relativno na vreme, stigli da uspemo da isključimo
loncu nije bilo ništa, samo se unutrašnjost supe uključujući i šuplju kost pretvorio u pepeo :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Gost51

Finalina

pa naravno da mi se događaju kaastrofe , u tome se radja virtuoznost svega što dođe posle :rofl: 

AnaK

Svojevremeno mi je zagoreo pasulj. Inače navijam tajmer pa mi se to 'zaboravljanje' retko dešava. Katastrofe mi se uglavnom svode na to da nešto bude neukusno, žilavo (meso), da mi sleti posuda za mućenje sa testom za palačinke na pod  :crycry: da mi se sa radne ploče na taj isti pod otkotrlja sirovo jaje i tako to.
Janko 23.7.2002.

janavi

ja bih garant zaboraviola da navijem tajmer :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Finalina

senka

meni c, nikad  :turpija:
ne izlažem se tom riziku i ne zalazim u tu prostoriju  :turpija:

sem ponekad kad mi zagori kuvano jaje
ili ona priča kad mi je ulje zapalilo plin, pa plamen i tako...
zagoreo mi i pasulj, naravno
malo pre sam stavljajući palačinke u rernu da ih zapečem , navrnula činiju i prosula pola onog preliva sa jajima
ugljenisalo se još što-šta samo bi se trebalo setiti
a bilo je i žilavih, preslanih i neslanih stvari
:girl_sigh: :girl_sigh:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Saska

nama se u pocecima zaj. zivota desilo da nam "zagori" voda koju smo kuvali da prelijemo sir. Ostavili je preko noci. Onda, dok jos nije bilo ovog kratkotrajnog mleka sto se ne kuva, redovno nam je kipelo-ono gledas ga 10 min i onda okrenes glavu i ono iskipi. Skoro sam pravila gibanicu u serpi koju izgleda nisam dobro isprala, pa se gibanica osecala na deterdzent za sudove  :rofl: .

janavi

dobro je, maaalko mi je lakše sad  :girl_haha:

Deda

Da ne pricam koliko sam belanaca iskvarila da napravim prokletu suskavu koru  :shout:
I koliko puta je ista zavrsila u djubretu  :'(
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Zumbulica

Dok smo ziveli u stanu i kuhinja bila odvojena stalno mi se desavalo da zatvorim vrata i zaboravim da sam
stavila nesto da kuvam. I sad mi se desi da mi nesto izgori u rerni ako se maknem na minut iz kuhinje.
Uglavnom mi se desavaju pehovi zbog zaboravnosti i rasejanosti, mnogo manje zbog nespretnosti, osim
kad sam bas mnogo umorna.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Katastrofe mi se dešavaju uglavnom zbog rasejanosti tipa ostavim nešto da se kuva, pa se zaradim ili zaigram  :lol: a jelo zagori.
I desilo mi se par puta da mi kore za tortu završe u kanti i pre par meseci je cela rožada (karamel krem) završila ne u kanti nego u WC šolji. :lol:

rafa

Quote from: Deda on January 18, 2011, 07:13:35 PM
Da ne pricam koliko sam belanaca iskvarila da napravim prokletu suskavu koru  :shout:
I koliko puta je ista zavrsila u djubretu  :'(

E znas, ja sam tu suskavu pravila prvi put sad za teodorin rodjendan, dva komada dijametralno suprotna jedno s drugim, i uopste nisam sigurna koliko ta kora treba da bude gnjecava, pecena, suskavaaaa, sta vec. KAko da znam cemu da tezim?  :crycry:

Od katastrofa mi je najgora pre par godina u obdanistu. Kuvala sam revithia

http://mamastaverna.com/garbanzo-bean-soup-revithia/

nesto kao pasulj, ali nije bas. I potopila, i cekala, i ono nikako da se otpusti. I na kraju stavila u ekspres lonac, i kuvalo se i kuvalo, a kako sam kasnila s ruckom i htela na silu da otvorim onaj lonac je eksplodirao, revithia letela do plafona  :rofl: i samo malo po meni, slabe opekotine srecom.
NIkad ih vise nisam pravila, niti cu, a od tad izbegavam i ekspres lonac.  :-X :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Deda

Moja idealna bela kora je gore i dole suskava a unutra malo gnjecava.
Ali ovo sto meni ispada ne lici ni na sta- meko je svuda  :shout: , i nemojte da mi dajete savete, svu teoriiju znam  a i otkrila sam novu rernu, svi znate koju  :zlocka:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Sad bi mogao da te časti kad je osovojio nagradu :D