Superkalifradželistik - deca sa posebnim potrebama

Started by Kafica, April 29, 2009, 02:32:11 PM

Previous topic - Next topic

talas

Kako obezbediti dete za koje nije sigurno da ce jednog dana moci samo da brine o sebi?
Privatno penziono osiguranje???? U zemlji Srbiji ne verujem vise ni sebi a ne nekoj privatnoj firmi da ce za x godina isplacivati neke pare.
Nekretnina nece doneti dovoljno novca za racune i hranu.
Neka ideja?

gasha

nisam o tome razmisljala, nikada, ali razumem brigu
u ovoj zemlji nije moguce planirati nesto ni ya dve godine unapred a kamoli tako daleko
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

moma

Mi razmisljamo o tome stalno
Za sada neka sitna stednjica, ali obrni okreni, nekretnina ipk ispadne nesto sto je najbolja opcija.
Nisam sklona da tako dugorocno vjerujem osiguranjima i bankama
Za sada...

AnaK

I meni se čini da su nekretnine, više garsonjera, recimo, najsigurnije rešenje.
Janko 23.7.2002.

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

talas

Gledala sam ta privatna osiguranja, ima finih varijanti ali kod nas se ne zna sta ce sutra biti a ne za 40 godina. Jezda i Dafina otprilike :crycry:
A nekretninu bi morali na kredit uzeti pa kad se sabere koliko ce na kraju kostati ne znam koliko je isplativo pogotovo sto vec sad ima praznih stanova koji ne mogu da se izdaju.

Pepi

MM uplacuje zivotno osiguranje koje ce podici kad dasa bude imao 18g.
U medjuvremenu smo bili u firmi koja se bavi savetovanjem u vezi osiguranja, oni su nam preporucili da promenimo osiguravajucu kucu i paket, odnosno za iste novce koje sad uplacuje dobio bi vise, jer se paketi vremenom menjaju, postaju povoljniji itd.
Mozda mozete u nekoj drugoj zemlji da uplacujete osiguranje kao nerezidenti, ako u domace nemate poverenje.

AnaK

Quote from: talas on July 15, 2014, 06:56:31 PM
A nekretninu bi morali na kredit uzeti pa kad se sabere koliko ce na kraju kostati ne znam koliko je isplativo pogotovo sto vec sad ima praznih stanova koji ne mogu da se izdaju.

Meni se čini da se garsonjere na nekim lokacijama izdaju prilično dobro  :think: Nisam pravila kalkulaciju, spremam se, nešto mislim da možda može da se kupi iz kredita i da se odmah izdaje, i na taj način sebe vraća.  :think:
Janko 23.7.2002.

Margarita

Quote from: AnaK on July 15, 2014, 09:22:57 PM
Meni se čini da se garsonjere na nekim lokacijama izdaju prilično dobro  :think: Nisam pravila kalkulaciju, spremam se, nešto mislim da možda može da se kupi iz kredita i da se odmah izdaje, i na taj način sebe vraća.  :think:

mm je pravio tu kalkulaciju :good: moze da se bude na nuli

vojka

Quote from: AnaK on July 15, 2014, 09:22:57 PM
meni se cini ovo kao jako dobra ideja, naravno ko moze
Ja licno nemam nesto pozitivno misljenje o privatnim osiguranjima, Ali to je moje Licno misljenje
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Elanor

Quote from: Pepi on July 15, 2014, 08:38:46 PM

Mozda mozete u nekoj drugoj zemlji da uplacujete osiguranje kao nerezidenti, ako u domace nemate poverenje.
trenutno ovo nema smisla, kamate su izuzetno niske, verujem nize od kamata na stednju u srbiji
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

AnaK

Ne važi to više, važilo je do pre 10-ak godina. Sad je, u proseku, oko 15 godina. Zato se i uklapa računica sa kreditom i kamatom, na 20-ak godina izdavanja.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Stalno zaboravljam koliko padaju cene rente i koliko kamate banaka postaju katastrofalne

Praslin

Meni se i period od 15 godina čini optimističan  :think:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco