Superkalifradželistik - deca sa posebnim potrebama

Started by Kafica, April 29, 2009, 02:32:11 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Tako kažu, nisam baš u toku. Ako, npr, garsonjera na NBg može da se izda za 150€, to je 1800€ godišnje, realno 1500. 15 godina, 22500€, zvuči kao da se manje-više uklapa, mada ne znam ni cene po m2.
Janko 23.7.2002.

Glitter

I ako uzmes kredit za garaonjeru od 23k toliko ce uzeti i banka dok se kredit isplati

AnaK

Nemam pojma, vidiš da je Mardžorin muž pravio kalkulaaciju, i da se može biti na nuli.
Janko 23.7.2002.

Praslin

Ne znam kakav to stan može da se kupi za 22.500e, a spominjali smo isplaćivanje stana za 15 godina, a ne vraćanje kredita. Mogu ja da tresnem pola cene u kešu, za pola da uzmem kredita, ali sam ipak tresnula pola cene u kešu.

Za stan od 30kvm treba minimum 30.000e u BG, a verovatno i više + bankarske kamate, pa malo para da se namesti, pa poneki mesec da taj stan bude prazan (nije realno očekivati da bude stalno izdat svih 15-20 godina...) - ja bih rekla minimum 20-25 godina da se nekretnina isplati i to ako je mala. Za veće stanove i više.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

moma

Mi se tako stalno zalijecemo, pa odustanemo sa kupovinom stancica u Bg npr... Jednostavno ne mozemo to da zagrizemo toliko...

vojka

Mi bi teoretski mogli da izdamo Stan u kome smo ,  I da od te kirije isplacujemo kredit ppmocu kog smo ga kupili
I da za 20 godina isplatimo sav kredit
Ali gde bismo onda ziveli  :lol:
Tako da je nama to samo teorija  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Elanor

da li bi airbnb varijanta izdavanja malog stana na dobroj lokaciji bila isplativa? ja verujem da bi, ali za to treba da si tu i cesce slobodan/doatupan
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Saska

Mali stan u centru bi se sam otplacivao, al verovatno za celo trajanje kredita 20-25 godina. Ko ima para za 20% ucesca I za pratece troskove uzimanja kredita, krenuce da zaradjuje od toga za otprilike 20 godina.

Nama je trenutno drugi stan koji imamo samo trosak, ali teoretski njegova trzisna vrednost je jednaka hipoteci koju imam za ovaj stan u kome zivimo, pa imamo donekle neku sigurnost (tj osecaj sigurnosti).

AnaK

Za to dnevno iznajmljivanje mora da bude na fantastilnoj lokaciji, renoviran i skockan. Jedna moja koleginica izdaje garsonjericu kod Doma sindikata tako. S tim sto je i tu zarada manja nego sto sam ja mislila, varira broj dana mesecno, obisno se izdaje na noc-dve, ciscenje stalno, posteljina peskiri...
Janko 23.7.2002.

talas

Tek sam pocela da razmisljam o ovom, ne znam u kom pravcu ni da krenem.
Plasim se da ulecem u kredit na 20-25 godina na krace ne mogu a i ovo bi umanjilo kvalitet zivota, letovanje bi prvo otpalo.
Jedan kredit za stan sam jedva prezivela ne znam mogu li jos jedan.
Konkretno pricam o NS, moja sestra izdaje stan, lep, nov namestaj, lepo mesto, za 1/3 jefinijenego pre 5 god, kum je sa 200 spustio na 130, stan na bulevaru, a upuceniji od mene kazu da ce broj stanova koji se izdaju stalno da raste i da je vec sad dosta praznih stanova.
Najvise mi se svidja ideja dobrovoljnog penzionog osiguranja, da svaki mesec dobije neku sumu, da je to sigurno, plus pricamo o deci sa posebnim potrebama, koliko ce moci da vode brigu o nekretnini koja se izdaje je veliko pitanje.

Praslin

Novi Sad ima značajan višak stambenog prostora, a i Beograd ide ka tome, pa su zato cene izdavanja mnogo pale.
Mi iznajmljujemo trosoban stan u Naselju za 150e mesečno  :-[

Ja sam jako nepoverljiva prema tim osiguranjima od kako smo jedared prevodili ugovor za neko osiguranje, pa smo shvatili da je naplata premija gotovo nemoguća misija. Doduše, u pitanju je bilo životno osiguranje.

Evo, sad kad su bile poplave, neka osiguranja su odbila isplatu premija iako su ljudi bili osigurani od poplava, s obrazloženjem da je ovo bila elementarna nepogoda i da ne potpada pod definiciju poplave  :wall:

Ne verujem osiguranjima ovde  :-[

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

kalimero

a sta spada pod poplavu sunce im njihovo bre? Kad komsija ostavi slavinu ili kad pukne neka cev?
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Praslin

Verovala ili ne, upravo je takvo bilo njihovo objašnjenje. Poplava je kad pukne cev, a ono je elementarna nepogoda i nije poplava  :hm:
Lepo da ih sve  :sissyfight:

Summer

Kao sto su nama za ono trovanje u skoli rekli da je bolest,a ne nesrecan slucaj,niko nije dobio din od osiguranja,zato sto je bilo previse dece-nije im se isplatilo. Vrlo sam skepticna prema njima.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Praslin

Eto, i Summer primer.
Da ne spominjem grozomronu priču oko osiguranja kad je prijateljici umro bivši muž koji je imao polisu životnog na ime dece... bagra, bre!

Ne znam, možda to negde drugde funkcioniše, odnosno ne možda nego sigurno funkcioniše, ali kod nas... stvarno sam skeptična.