Superkalifradželistik - deca sa posebnim potrebama

Started by Kafica, April 29, 2009, 02:32:11 PM

Previous topic - Next topic

zvoncica

Xe

Auuu, Vanja! Pa to je sjajno!  :clap: :clap: Bravo za pametnu devojcicu!  :girl_in_love:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

jel

My name is Luton, Robin Luton :lol:

Ira

Pametnica mala  :love32:
Bravo Vanja  :clap:
i samo tako nastavi sa iznenadjenjima za mamu  :clap:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Saska

Quote from: janavi on October 31, 2009, 07:54:07 PM
i tako sad slušamo Eminu Jahović i Sašu Kovačevića :lol:

:clap: :clap: :love32:  super Vanja
E, za ovo vredi odslušati čak i ovo dvoje :lol:

jel

izveštaj drRadovanović (koja bi inače trebalo da uskoro ide u penziju :girl_cray:

Zoja:
Spasticitet značajno izražen distlano na donjim ekstremitetima. Abdukcija kukova uz relaksaciju zadovoljava po obimu  :good: aktivna dorz.fl. stopala u tragu uz valgus položaj ... sedi i na ravnoj podlozi, leđa su diskretno okrugla. Puzi, stopala su pod pravim uglom... ustaje u stojeći položaj uz sopstveno pridržavanje, iskorak nezadovoljava. ..

predlog: botox+elektrostim+biofidbek

Kafice, šta je biofidbek. mi imamo aparat za elektro kod kuće  ;)

jel

Botox?  :ces:

ranije mi to zvučalo grozno, al mm insistirao, drRadovanović preporučila (njoj verujemo)
i najviše moja drugarica dr koja radi u Irskoj - tamo se to podrazumeva
dakle, niz godina bez loših efekata...
eto, od sledeće nedelje relax tretman  :nokti2:
samo 7dana po davanju ne sme da puzi, kreće se  :blink: kako??

Pepi

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Kafica

Quote from: jel on November 02, 2009, 02:42:21 PM
izveštaj drRadovanović (koja bi inače trebalo da uskoro ide u penziju :girl_cray:

Zoja:
Spasticitet značajno izražen distlano na donjim ekstremitetima. Abdukcija kukova uz relaksaciju zadovoljava po obimu  :good: aktivna dorz.fl. stopala u tragu uz valgus položaj ... sedi i na ravnoj podlozi, leđa su diskretno okrugla. Puzi, stopala su pod pravim uglom... ustaje u stojeći položaj uz sopstveno pridržavanje, iskorak nezadovoljava. ..

predlog: botox+elektrostim+biofidbek

Kafice, šta je biofidbek. mi imamo aparat za elektro kod kuće  ;)

Elektro je jedno (pušta se strujica kroz mišić, znaš, radili ste), a biofidbek je nintendo wii :rofl: Mala šala. Dakle, biofidbek je poseban aparat koji registruje pravilne pokrete: Zoja mora određeni pokret nogom da uradi tačno i dovoljno 'snažno' i u određenom trajanju, a aparat preko elektroda pokaže da li je dobro uradila. Ona to može i da razume, jer što bolje izvodi pokret jače se čuje zvuk i viši je 'svetlosni soliterčić' (zaboravila sam kako se to tačno zove), pa može i više da se trudi.
Gde ćete na elektro i biofidbek? Isto u BJ? Mi smo trenutno na biofidbeku u Sok :)
Što se botoxa tiče, kreće se tako što je vi prenosite s mesta na mesto tih 7 dana.
Jesi pitala za defektologa?
:bighug: za Zoju!
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

janavi