Superkalifradželistik - deca sa posebnim potrebama

Started by Kafica, April 29, 2009, 02:32:11 PM

Previous topic - Next topic

Kafica

Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

jel

kafice, napisi nam malo o tome kako se snalazi u skoli
sa drugarima, na hodniku i sl  :kiss1:

morala sam jutros ponovo da pogledam filmic  :love32:
super je anci  :clap:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

NenaS

:girl_in_love: Još jedna rasplakana tetka Mansardska :'( Divna je Ana :love32:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Kafica

Quote from: jel on May 31, 2012, 08:16:10 AM
kafice, napisi nam malo o tome kako se snalazi u skoli
sa drugarima, na hodniku i sl  :kiss1:

morala sam jutros ponovo da pogledam filmic  :love32:
super je anci  :clap:
To je ono što i mene intrigira, dođe mi da postavim kamere :rofl:

Asistentkinja mi kaže da joj ponekad Ana ne dozvoljava da je uhvati za ruku, hoće sama. Znam da joj i drugari pomažu da ustane kad čučne, izvlače joj stolicu i potpuno se divno ponašaju. Igra se sa njima šugice, ali je pritom asistentkinja drži za ruku. Ne igra između dve vatre, ali igra dobacivanje loptom. Ne znam baš mnogo, teško iz nje iščupam bilo šta.
Ana 25.10.2004.
Zakon o održanju energije :girl_smile:

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

linga

Jao Anci  :clap: :girl_in_love: :girl_in_love: :love32: :'( divna jedna divna hodalica.
Svaka vam cast, koliko ste uspeli, i treba da vam bude puno srce i da budete ponosni na sebe  :kiss1:

Praslin

Kafice, savršena je  :love32: :'( :love32:
"genije sam, genije sam!!"... potpuno je divno hrabra i jaka, slatka, šarmantna i pametna
totalni genije!  :clap: :girl_in_love: :girl_in_love:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

zvoncica

Kafice, diiiivnaaa jeee! Uspeli steee! Ljubimo vas, ljubimo vas puno! Kad je nama srce igralo uz ovaj filmic, mogu da zamislim kako je tek vama bilo!!!  :clap:  :bighug:  :love32:

senka

Quote from: Kafica on May 31, 2012, 10:22:10 AM
To je ono što i mene intrigira, dođe mi da postavim kamere :rofl:

Asistentkinja mi kaže da joj ponekad Ana ne dozvoljava da je uhvati za ruku, hoće sama. Znam da joj i drugari pomažu da ustane kad čučne, izvlače joj stolicu i potpuno se divno ponašaju. Igra se sa njima šugice, ali je pritom asistentkinja drži za ruku. Ne igra između dve vatre, ali igra dobacivanje loptom. Ne znam baš mnogo, teško iz nje iščupam bilo šta.

:love32: :love32: :love32:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

bibiz

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :innocent: :innocent: :innocent: :innocent:
lepotica mala suuuper je!!!!!! Bravo bravo!!!!! Svaka cast!!!!!!!

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Urbana

Kafice dete ti je jedna toliko vesela, zadovoljna, srecna i puna pozitivne energije osoba, jednostavno zraci.....ma dete koje svi sigurno obozavaju.....tako da verujem da vam uskoro asistent nece biti ni potreban....ma jednostavno zaista je posebna :love32: Ma sva je ko najlepsi cvet :girl_in_love:
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

stacka

Ja sam tek sad stigla da pogledam snimak i sva sam se raspekmezila od srece i milline. Dusa jedna predivna :love32: :love32: :love32: ulepsala mi je citavo jutro :love32: :love32: :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

cimeta

Helou, da se prvo prijavim ovde :)

Ja sam Nonina mama. Nona je dete sa pp, ima Bardet Biedl sindrom, genetsko oboljenje koje nosi sa sobom mentalnu retardaciju, potencijalne probleme sa vidom (moguće slepilo), potencijalne probleme sa bubrezima i srcem. Nona nema osećaj za sitost, stalno je gladna... I svašta nešto još, na prvu ne mogu ni da se setim.

Sada ima sedam godina. Ide u školu za decu sa smetnjama u razvoju. Zadovoljni smo kako socijalizovana, ima svoje drugare, komunikacija je bolja kako sazreva. Ona je jedno milo i meko stvorenje... redovno idemo kod psihijatra na Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj. Zadovoljni su kako napreduje. Posećujemo i druge lekare, mada, ruku na srce, mnogo manje nego ranije. Smučili su nam se hodnici po zdravstvenim ustanovama. Nešto su nam doktori sami redukovali, a nešto smo redukovali i mi ker smo procenili da joj nije neophodno.

Svašta bih imala da pišem o njoj... No, za sada toliko.

Pozdrav za sve drugare  :love32:

"... and the dreams that you dare to dream really do come true..."